Απο τα 60 ευρώ των ΑΤΜ, στο αντίδωρο
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Απο τα 60 ευρώ των ΑΤΜ, στο αντίδωρο

Ο ηπειρώτης με το |”καθαρό” κούτελο, όπως ισχυρίζεται, ήταν ο πρωθυπουργός που ανάγκασε τους Έλληνες να σταθούν στην ουρά για τα 60 ευρώ.

Και επειδή έλαβε την ψήφο για τρίτη φορά εφάρμοσε ένα Μνημόνιο χειρότερο απ αυτό που του πρότειναν οι δανειστές. Η χώρα δέθηκε σ ένα πολύχρονο Μνημόνιο και ως ανταμοιβή έλαβε τα καλά “λόγια” των δανειστών. Φούσκωσε τόσο πολύ το εγώ του, ώστε πίστεψε και τα λόγια τους.

Όταν η περιουσία είναι δεσμευμένη επι 99 χρόνια, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι, είσαι “πολύς”. Ο ίδιος άνθρωπος, όμως, νιώθει τόσο ισχυρός και απο τον συγχρωτισμό με όλες τις ελιτ, ώστε διαστρέφει την ίδια την πραγματικότητα που δημιούργησε.

Πως είναι με τους πολλούς όταν ενδιαφέρθηκε για την πρώτη κατοικία στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2018, αφού πρώτα οι υπουργοί του είχαν παραδώσει φθηνά τις ελληνικές τράπεζες σε ξένους επενδυτές και σε ξένα στελέχη που δεν είχαν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Με αυτές τις ενέργειες είχε τον έλεγχο της ροής χρήματος μέσω κομισάριων στις ελληνικές τράπεζες οι οποίοι έκλεισαν μέχρι και ιστορικές εφμερίδες.

Ο επόμενος στόχος του ήταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, τους οποίους σπίλωσε χρησιμοποιώντας ένα μικρό μέρος της ελληνικής δικαιοσύνης.

Μάλιστα κορύφωσε την επίθεση, όταν με αντιδημοκρατική συμπεριφορά επέβαλλε μια κακή συμφωνία για την ελληνική Μακεδονία, παρά την λαϊκή αντίδραση. Όταν αντιλήφθηκε τον ξεσηκωμό, άνοιξε τα ταμεία της υπερφορολόγησης προκειμένου να παραπλανήσει τους ίδιους ανθρώπους που στάθηκαν στις ουρές για 60 ευρώ.

Και σ όλο αυτό το διάστημα χρησιμοποίησε και τους χειρότερους απο το συνοθύλευμα του για να κρύψει το μοναδικό ενδιαφέρον του, για εκείνους που πήγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι άνθρωποι, όμως, στις ουρές, οι πιο αδύναμοι σ αυτή τη ρημαγμένη χώρα, δεν πρόκειται να πουν ευχαριστώ για ένα αντίδωρο. Ποτέ δεν λες ευχαριστώ, σ έναν που κλέβει το παρόν και το μέλλον σου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ