pafilas_dimitris

Με θράσος στην Ιθάκη, με τρέμουλο στην Σύρο

Δημήτρης Παφίλας

Αν ζούσαμε σε άλλες χώρες, σε διαφορετικές περιστάσεις, πιθανότατα να γελούσαμε με την συμπεριφορά του πρώην έγκλειστου πρωθυπουργού. Όταν απευθύνει διάγγελμα παραμένει θρασύς και συνεχίζει το κήρυγμα του μίσους για να κρατήσει τους τελευταίους σκληροπυρηνικούς που πιστεύουν.

Το μίσος της ομιλίας του διαγγέλματος , είναι συνέχεια, όλων γράφουν κατά καιρούς και ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα, οι Πολλάκης, Καρανίκας, Παπαδημούλης. Μίσος εναντίον του συστήματος, της διαπλοκής των πολιτικών. Άσχετο, βεβαίως εάν το βράδυ η μισή πολιτική γραμματεία συναγελάζεται με τους ίδιους επιχειρηματίες, τραπεζίτες κα.
Οι ομιλίες είναι για το πόπολο. Το μίσος, όμως, εναντίον ανθρώπων, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος ίσως είναι κι οι βαθύτερες τύψεις για όλα όσα σπουδαία “επιτύχει” τα τελευταία χρόνια. Δεν είχε σπουδάσει ο ίδιος, δεν απέκτησε ποτέ επάγγελμα, και δεν είχε την διεθνή αναγνώριση δίχως ανταλλάγματα.

Πέρα από τα προσωπικά κόμπλεξ του ίδιου ή του λογογράφου του, το μήνυμα είναι ένα : Διχασμός για να κερδίσουμε τον κόσμο μας κι όποιον τα πιστεύει ακόμη. Εμείς και οι άλλοι. Και το μίσος αυτό έχει καταστεί ιδεολογία αρκετών και έχει εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς στην χώρα. Μίσος εναντίον των πλουσίων, των βιομηχάνων κλπ

Ο θρασύς πολιτικός, ως άλλος Τζέκυλ και Χαϊντ έχει κι άλλη όψη. Όταν έρχεται, όμως, η ώρα να κατέβει στον δρόμο, στον απλό κόσμο, όπως στην Σύρο, τότε το παραπάνω θράσος εξαφανίζεται. Αμήχανος και φοβισμένος σφίγγει τα χέρια ευγενικών ανθρώπων που έτυχε στον διάβα τους, ότι χειρότερο έχει περάσει από την πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες. Οι χειραψίες ελεγχόμενες κι αν κανείς τολμήσει να πει μια κουβέντα, τότε θα έχει την τύχη της Συριανής η οποία είχε τον θράσος να ειρωνευτεί το “μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο της Αριστεράς”. Δεν νιώθει καμία ντροπή για αν σπρώξουν μια γριά, ιδιαίτερα, αν δεν είναι δική μας. Καμία ντροπή δεν ένιωσε ούτε όταν ανακάλυψε ( ; ) τους 40 νεκρούς της μοιραίας βραδιάς στο Μάτι. Όταν ανακάλυψε την ανικανότητα του δικού του κομματικού μηχανισμού στο κράτος. Αυτός λοιπόν που είναι θρασύς στα διαγγέλματα και φοβισμένος όταν βλέπει τον κόσμο είναι ο πρωθυπουργός της χώρας “όπου οι Έλληνες προχώρησαν στην αυτοκτονία τους”. ( Βλέπε Paulcraiginstitute.org ).H Eλλάδα τελείωσε, πέταξαν το κουφάρι της στα σκυλιά γράφει η έκθεση, η οποία είναι σοκαριστική, σκληρή. Δεν αξίζει τέτοια περιγραφή η χώρα, αλλά δεν είναι της στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

οι διοικητικές πράξεις που αποστέλλονται ηλεκτρονικά

Είναι καλά για να νοιώσει η Ελληνική κοινωνία τι σημαίνει ο μεγάλος αδελφός και ο μηχανιστικός βιομηχανοποιημένος ολοκληρωτισμός ( όσο έχει φτάσει στις μέρες μας στην Ελλάδα ). Οι άνθρωποι και οι πολίτες πλέον για αυτό που ονομάζεται κράτος είναι ένας 9ψήφιος αριθμός ΑΦΜ , μέσω του οποίου απρόσωπα καλείται ο πολίτης να ικανοποιήσει την πράξη διοικητικού καταλογισμού των φόρων που καταλόγησε το διαχειριστικό κράτος. Το ποιος κάνει κουμάντο και ελέγχει το κράτος, δεν είναι πλέον θέμα των πολιτών - νούμερα με βάσει το εννεαψήφιο ΑΦΜ. Ταυτόχρονα υποχρεωτικά οι πολίτες θα πρέπει να λειτουργούν ηλεκτρονικά και μόνο- ο στόχος είναι να εισπράτει απρόσωπα το κράτος- ώστε να μην γίνεται θέμα ποιοτικότητας της είσπραξης , δηλαδή γιατί πληρώνω όσα μου έστειλες να πληρώσω??? Πρόσθετα ο μεγάλος αδελφός μπορεί ότι ώρα θέλει να καλέσει ως διοικητική πράξη τον πολίτη να του πληρώσει έκτακτο φόρο ή ποσό φόρου ανάλογα με όσα θέλει να εισπράξει ο μεγάλος αδελφός , γιατί αυτό συμβάλει στην προστασία των τακτικών άλλων φόρων. Ο αιφνιδιασμός του ενφια προγραμματισμένα - οι πολίτες μαθαίνουν το ποσό όταν είναι να το πληρώσουν- δεν είναι παρά η μεθοδολογική προσέγγιση της πρόσθετης καταστολής για να ικανοποιήσω την μόνιμη τακτική καταστολή της μηχανιστικής φορολογίας, ως στοιχείο της εμπέδωσης απ τους πολίτες της ύπαρξης του μεγάλου αδελφού. Λογικό είναι ένα πρόσθετο στοιχείο της εμπέδωσης της ύπαρξης του μεγάλου αδελφού, είναι και η στατιστική απαρίθμηση ( 200 καμμένοι εξαυλωμένοι άνθρωποι σε μια φωτιά ) και η έμφαση είναι στο νούμερο 200 , γιατί έτσι θα αποφευχθεί η αναγκαιότητα της διερεύνησης γιατί κάηκαν οι 200 αυτοί συνάνθρωποι και αν υπάρχουν παραλείψεις και μέσων για την αντιμετώπιση κατασταλτικά της φωτιάς. Αφού προληπτικά χρόνια δεν έγινε τίποτα. Διοικητική πράξη μηχανιστική είναι και η καταβολή με βάση το ΑΦΜ το κάθε επίδομα που δείνει ο μεγάλος αδελφός για την φωτιά, μια και δεν θέλει να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους-πολίτες΄πέρα απ την υποβολή και αυτή μισοηλεκτρονικά κάθε λογής επιδομάτων. Και ο μεγάλος αδελφός - προοδευτικής κατεύθυνσης- βρήκε και τρόπο να υλοποιήσει την προοδευτικότητα μια και πλέον οι παλαιές μέθοδοι της διοικητικής πράξης ως κλήση για τον πολίτη, με το χαρτί της αστυνομίας: περάστε απ το αστυνομικό τμήμα για υπόθεσίν σας'', αντικαταστάθηκε με την χωρίς σπατάλη χαρτιού ( ΄για να βγούν ταμειακά πλεονάσματα ) κλήση ηλεκτρονικά του πολίτη μέσα στα κομπιούτερ. Όλα αυτά είναι προοδευτικής κοπής και των τρίτων δρόμων ιδεολογικά.

@ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Φοβάσαι το κράτος του Τσίπρα; ποιο ασθνές από ποτέ! Ιδιωτ χρεος ληξιπροθεσμο 240 δις από 150 δις πριν 3,5 χρόνια! 1) η ΝΔ σε συνδιασμό με Λαφαζανη, ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ, πρέπει να υποδαυλίσει την κινητοποιηση - εξεγερση των παρταιμερς και νεόπτωχων της συριζογεννιας των 340 ευρω. 2) Η ΧΑ ΝΑ ΒΓΕΊ ΑΠΟ ΤΟ ΛΉΘΑΡΓΟ 3) οι αστοί να βγάλουμε εκτός Ελλάδος και τα τελευταία ευρώ κατανάλωσης, αποταμίευσης, επενδυσεων 4) ο Μητσοτάκης μαζι με ξένα αντερείσματα στα ξενα ερεισματα του Τσιπρα να μη διστασσει να επιτεθεί με όλα τα μέσα διοτι εάν δε φερει επιθυμητό σκορ, η δεξιά θα εκλέξει έναν ΛΑΙΚΙΣΤΗ (αλα Κωστακη ο οποιος ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ με το λαικισμό και την σκανδαλλογια ολοκληρη 11χρονη βασιλεια των εκσυγχρονιστων, του βαθυ πασοοκ και της δυνατής διαπλοκής) 5) συνδιαστικά όλα αυτά μαζι με πολύ ΜΙΣΟΣ στα νηπια- εφηβους, θα ανατινάξουμε το κράτος και τους φόρους του. Τόσο απλό- τόσο νομοτελειακό. Ο Καστοριαδης την ωρα που η ΕΣΣΔ ειχε απλωθει μεχρι Αγκολα και Αφγανισταν, προέλεγε το 1983 ότι είναι η υπ Αριθμ 1 χωρα προς επανασταση- ανατιναξη εκ των εσω- καταρρευση. Σημερα, η υπ αριθμ 1 χωρα προς ανατιναξη εκ των εσω προς τα εξω είναι η Ελλαδα.

Ακις

Ε ψιτ μην αγχώνεστε!! Από πανικό τα κάνει το ..παιδάκι. Θα το δείτε, θέλει δεν θέλει θα το πάρει απόφαση. Το τραίνο έφυγε ανεπιστρεπτί. Η Αριστερά στην Ελλάδα φινίτο.

MARINA.

Έχουν στείλει στον θάνατο 125 ανθρώπους στο Μάτι, στην Μάνδρα και την Νέα Πέραμο.Έχουν στείλει στο θάνατο εκατοντάδες Έλληνες συμπολίτες μας από τα μνημόνια που ψήφισαν μαζί με τον προδότη Πάνο στα τέσσερα Καμμένο.Χιλιάδες Έλληνες έχασαν τις θέσεις εργασίας τους και χιλιάδες έφυγαν για πάντα και χωρίς επιστροφή για το εξωτερικό.Ένας από αυτούς είναι και ο ξαδερφός μου που σαν γιατρός στο ΕΣΥ του Πολάκη, είχε επτά μήνες απλήρωτος όταν οι πατσαβούρες κρατικοδίαιτες καθαρίστριες του Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, πληρώνονται παραπάνω από έναν γιατρό.Πρέπει να είσαι μεγάλος αλήτης, πολιτικός απατεώνας και παλιάνθρωπος για να προσπαθείς να κοροιδέψεις κατάματα τον λαό όταν έχεις πετύχει τέτοια μεγάλη και μη αναστρέψιμη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Οργη

Σταλινοφασιτες ανθέλληνες σιχάματα του χείριστου είδους.

kostasv

Για το "τρέμουλο στη Σύρο" που διαπιστώσατε, επειδή παρακολούθησα το video δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω. 1. Μάλλον η τηλεόραση που παρακολουθούσατε δεν ήταν τοποθετημένη σε σταθερή βάση και έπαιζε (έτρεμε) 2. Μήπως ήσασταν κρυωμένος (λόγω άστατου καλοκαιριού) και είχατε δέκατα που προκαλούν τρέμουλο στον άνθρωπο και έτσι βλέπει γύρω του όλα να τρέμουν.

Καρτερός Μαρούλιας

Η κεραία της τηλεόρασης σου που βρίσκεται;Στα υπόγεια του Μαξίμου; Μάλλον!Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το ότι δεν είδες εσύ και οι ομοίοι σου -συριζοτρολ- τις εγκληματικές λαβές των πραιτωριανών του αμοραλιστή Τσιπρέσκου στην 70χρονη ψηφοφόρο σας!Δακρύζει η σορός του Στάλιν στο μαυσωλείο!

Στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ)με τι?

Με θράσος?Με τρέμουλο?Με κυνικότητα?Με τι?Αναρωτιέμαι..

Θα εχουν την τυχη των ψευτών Ανδρεα-Σταλιν-Τσαουσεσκου-Μαδουρου

Eνα ακροαριστερό μίσος. Ιδια μισαλλοδοξία με τα λογια "περι μοναρχοφασισμού" του Ζαχαριαδη ενώ ηταν απομονωμένος στο Γραμμο και φανταζοταν ανατροπές όπως ο Τσιπρας σημερα (πως; με ένα 20 ή 25%). Ιδια μισαλλοδοξία με τα λόγια του Ανδρέα το 1965 εναντιον της Δεξιάς και του κεντρωου Μητσοτακη! (τωρα με την στρατηγική ηττα της Αριστερας, θα δικαιωθεί το 1949 και 1967). Μη ξεχνάμε ότι ιδια αντιδεξια και αντιφιλελευθερη μισαλλοδοξία είχαμε και τον 1982 με τον Τσοβολα , το 1995 με τον Γιαννοπουλο, το 2000 με τον Λαλιωτη, το 2008 με τα Δεκεμβριανα του Τσιπρα που ηθελε αλλαγη του καπιταλιστικού καθεστώτος, το 2011 με τους λογους του Κατρουγκαλου στη κατ. Πλατ. Συνταγματος που μιλουσε για ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ και ηθελε να γινουμε Ισημερινος και περονική Αργεντινη. Ιδιος μισαλλόδοξος λόγος του Τσιπρα στις επισκεψεις του στον Μαδουρο και την Κουβα. Ιδιος μισαλλόδοξος λόγος στο δημοψήφισμα οπου το Οχι 62% εγινε Ναι, το 1 δις μεηλ Χαρδ. εγιναν 14 δις μετρα και ο Αδωνις τους πηρε τα ιδεολογικά σώβρακα. Και ο λαός θα τους πάρει και την τελευταια ουγγια αέρα αναπνοής. Οργίασαν στην Αριστερή Μεταπολίτευση μετα το 1981 και έκαναν την Ελλάδα Αλβανία χωρίς μέλλον. Καποια στιγμή γινεται η αντιαριστερή αντεπανασταση οπωσ σε ολη τη δυτ και ανατ ευρωπη!

Ένας νάνος

δικτατορίσκος,χαμηλότατου IQ ,κομπλεξικός,θρασύδειλος,υπερφίαλος,επηρμένος,ηθικά και συναισθηματικά νεκρός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία