pafilas_dimitris

Προληπτικά μέτρα

Δημήτρης Παφίλας

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των Ελλήνων πολιτικών είναι η έλλειψη των προληπτικών μέτρων, πριν εκδηλωθεί  η καταιγίδα.

Όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς ένα απο τα παραδείγματα προληπτικής δράσης τα τελευταία χρόνια ήταν η αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών το καλοκαίρι του 2014, επί διακυβέρνησης των κ. κ Σαμαρά- Βενιζέλου.

Οι ελληνικές  τράπεζες προετοιμάστηκαν  πριν οι ξένοι πιέσουν. Αυτη η προληπτική δράση σε οποιαδήποτε τομέα θα μας είχε σώσει απο πολλά δεινά. Ακόμη και απο την είσοδο στο Μνημόνιο.

Αυτές οι προληπτικές ενέργειες δεν φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της Εθνικής Άμυνας. Εκ των υστέρων, όπως συμβαίνει συνήθως απομακρύνθηκαν οι διοικητές των μονάδων στις οποίες υπηρετούσαν οι δυο στρατιωτικοί.

Ποιό είναι το μέτρο, όμως, που δίνει η ηγεσία και κυρίως ποια είναι η ανταπόκριση; Για το μέτρο που δίνει ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας να μην μιλήσουμε καλύτερα. Έχει χαθεί  κάπου στην ρουλέττα των 666 αριθμών σ ένα καζίνο στο Λονδίνο, αλλά και στις ευρύτατες μεσολαβήσεις του εντός και εκτός Ελλάδος.  Απο την άλλη πλευρά, η ανταπόκριση μοιάζει ανάλογη των όσων προσφέρονται μερικές φορές. Η αστυνομία λ.χ ήταν απαθής προχθές όταν οι ταξιτζήδες κτυπούσαν πολιτικά αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι και σίγουρο πως ανήκουν στην UBER. Γιατί να μπλέξουν περισσότερο με τους μισθούς που λαμβάνουν; Η ίδια δυσφορία απαγορεύεται και δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να συμβαίνει στον στρατό. Παρά τις περικοπές, οι στρατιωτικοί θα βρισκονται πάντοτε εκεί. Και εφόσον γνωρίζουν ότι οι αξιωματικοί τους ή οι διπλανοί στρατιώτες θα κάνουν αυτό που πρέπει τότε όλα κυλουν ομαλά.

Πριν ξεσπάσει η καταιγίδα λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. Και όσο για το αυταρχικό μοτίβο του πρωθυπουργού “εγω θα κρίνω πότε θα τηλεφωνήσω στον Ερντογάν”, ας ξέρει ότι γρήγορα μπορεί να αλλάξει στάση. Ας πάρει λοιπόν τα προληπτικά μέτρα εγκαταλείποντας τα αρβανίτικα “κόλπα” Δεν του πάνε, όπως τα σακάκια απο του Γιαννέτου.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !! ΕΙΝΑΙ ΣΥΦΕΡΤΙΚ

Επειδή το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα απέδειξε, διαχρονικώς, ότι είναι συνετό, στιβαρό και, ιδίως, έντιμο, αξίζει να πεινάσει ο ΛΑΟΣ για να στηρίξει ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ του Στουρνάρα !! Τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών στους κλέφτες τα πληρώνουμε τώρα με ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ - ΔΗΜΕΥΣΗ !!!

Γιάννης

Αγαπητέ φίλε Οι τράπεζες είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που φυλάσσουν τις αποταμιεύσεις των πολιτών και χρηματοδοτούν δραστηριότητες άλλων πολιτών. Δεν ανήκουν σε κανένα Στουρνάρα παρά μόνο στους μετοχους τους. Όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια δεν τα έχουν πάρει μόνο κλέφτες αλλά και κανονικοί άνθρωποι που λόγω συνθηκών αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν. Ανάμεσα τους σίγουρα υπάρχουν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που ακολούθησαν το κίνημα δεν πληρώνω με τις γνωστές συνέπειες Καλό Πάσχα

Έλλειψη ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ, ΜΑΛΛΟΝ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΠΟΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ! ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΝ ΣΑΝ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ !! ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ... Καλά κρασά, Γιάννη μου !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία