pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Πανηγύρια για την χαζοαριστερά: 1,62% η διετία

Ούτε μια ημέρα δεν πέρασε απο το νέο χρόνο κι ο έγκλειστος πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2019, για να κριθεί καλύτερα το “έργο” της διακυβέρνησης απο το συνοθύλευμα των Σύριζα- Ανελ.

Τέτοια είναι η αγκούσα ( άγχος ) του, προκειμένου να ασχολείται μόνο με τις δουλειές με την μικρή κλειστή ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όλα θυσιάζονται στο βωμό της μιας και μοναδικής προτεραιότητας, δηλαδή να παραμείνει στην εξουσία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μια μικρή ομάδα να καθορίζει ποιοί θα κάνουν τις δουλειές σ αυτή την καλύτερη γωνία της Ευρώπης. Καμμία σημασία δεν έχει αν δεν μπορεί ουδείς ( σώφρων ) να δημιουργήσει επιχείρηση στην Ελλάδα, αρκεί να κάνουμε μόνο εμείς και να τις ελέγχουμε.

  Ακόμη και το Σκοπιανό αποτελει για τον έγκλειστο “παράθυρο ευκαιρίας” λες και πρόκειται να ψωνίσει κανείς στις επερχόμενες εκπτώσεις. Σημασία, για τον ίδιο δεν έχει τι θα αποφασίσει αυτό το ιδιότυπο μόρφωμα που μας κυβερνά για τα Σκόπια, αλλά τι θα πεί η αντιπολίτευση, παρόλο που ο εταίρος του ( Καμμένος ), άλλα έλεγε στον παρελθόν, κι άλλα σήμερα για το Σκοπιανό. Τις δυο επόμενες ημέρες μάλιστα, για να ασχολείται ο κόσμος με την μικροπολιτική με νέα συνέντευξη προστέθηκε και η σύντροφος του στο παιχνίδι. Μπαζιάνα αντί Πολλάκη, Σβίγγου αντί Καρανίκα δεν έχει σημασία.

Ο κόσμος, όμως, δεν ενδιαφέρεται εαν κλαίει η κα Μπαζιάνα στην επέτειο της 5 Ιουλίου, αλλά εαν υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θα εξασφαλίζει σ όλους ένα λογικό πλάσιο ( φόροι ) και φυσικά ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση, προκειμένου να επιχειρήσουν. Χθες Παρασκευή, όμως, ένα παράδοξο στην ελληνική αγορά ομολόγων εξασφαλίζει στο έγκλειστο το “έργο” που θέλει να παρουσιάσει : Η ελληνική διετία στα ομόλογα έχει  απόδοση 1,62% και η αμερικανική 1,94% !! Είναι χαμηλότερο το ρίσκο στην Ελλάδα απο τις  ΗΠΑ ;  Απορίας άξιον είναι πως ο Τσακαλώτος ή ο Πολλάκης δεν έκαναν τουϊτ αυτή την παραδοξότητα στους οπαδούς της χαζοριστεράς. 

Καλή φώτιση 

ΣΧΟΛΙΑ (17)

ANTILOGOS

Πριν την ανταλλαγή των ομολόγων (swaps) το ομόλογο του 2042 είχε κολλήσει στις 72.000 και σήμερα είναι στις 93.000 . Τι δεν καταλαβαίνεις? Ο Τσακαλώτος αποδείχτηκε μάγκας. Money talks bull shit walks.

kumalu

Αυτά πέστα στον συνταξιούχο που δεν έχει να φάει από τις περικοπές και σε όλους του εργαζόμενους που τους ληστεύουν καθημερινά με τους παράνομους φόρους που επέβαλαν με την απειλή να τους πάρουν το σπίτι για 500 Euros. Όσο για τα swaps ας τα φάει ο Τσακαλώτος αφού δεν μπορούν να γεμίσουν το πορτοφόλι του Έλληνα. Μήπως κατάλαβες τώρα???

nikol_n

Υπάρχει μια "παραδοξότητα" στις τιμές των Ομολόγων της Ευρωπαικών κρατών...Και αυτό το έχει δει ο Alan Greenspan και έχει πει να είναι "οι αγορές" πολύ προσεκτικές στις επενδύσεις σε Ευρωπαικά Ομόλογα, γιατί υποκρύπτεται μια πολύ-πολύ μεγάλη φούσκα...Σαφώς και δεν είναι τα Ελληνικά Ομόλογα ασφαλή και σαφώς υπάρχουν τρομερά ερωτηματικά για τις αποδόσεις τους, γιατί ενώ βρίσκονται πιο χαμηλά σε βαθμολόγηση από αυτά των Ινδιών πχ που θεωρείται πολύ πιο ισχυρή οικονομία από την Ελληνική, είναι κατά 400% φτηνότερα...Και μην πανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, γιατί τα Ελληνικά ομόλογα είναι-και θα είναι για πολύ ακόμα- JUNK δηλ. σκουπίδια...Απλά οι τιμές τους έχουν πέσει για 2 λόγους: ο πρώτος είναι πως οι Εκδόσεις τους είναι σύμφωνα με το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ δηλ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΙΔΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (αυτή που υποθήκευσε ο ΣΥΡΙΖΑΣ για 100 χρόνια) και ο δεύτερος είναι πως υπάρχει άφθονο ρευστό στις Ευρωπαικές τράπεζες λόγω ποσοτικής χαλάρωσης και θα το επενδύσουν σε ομόλογα ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ...Και να ξέρουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πως ακόμα και έτσι τα Ελληνικά ομόλογα έχουν επιτόκιο 300% παραπάνω από τα Πορτογαλικά που εκδίδονται σε ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ...

.....

Όταν το μισος ξεχειλίζει και οι εκφράσεις ρέπουν στη χυδαιότητα, τοτε πως μπορείς να διαβάσεις ενα άρθρο;;

Η πλύση εγκεφάλου

Μνησθητι μου Κύριε. Να βγάζει και δελτίο τύπου η Σταλινικη πτέρυγα του συριζα και να την χαζεύουν όλοι εμείς, είναι άξιο παρατήρησης. Φανταστείτε τι εξέλεξε ο λαός, την μεγαλύτερη εγκληματική πολιτική οργάνωση διαχρονικα παγκοσμίως, για να μην χασουν τα προνομια από ρουσφέτια, ο έτερος φασισμό, ο πελατειακος.Με ποταμους ανθρώπινου αίματος στο ενεργητικό τους. Πιστοί στην κόσμοθεωρία του φασιστοκομμουνισμου,ονειρεύονται καινούργιες μαζικές εκκαθάρισεις των καπιταλιστων .Είναι τόση η φανατιλα , η σχιζοειδης παράνοια που τούς διακατέχει, που δεν μπορουν να δουν ουτε τι γίνεται στον κόσμο, ούτε το τίμημα σε ψυχές που πλήρωσε η ανθρωπότητα. Έτσι βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις τα πιο ανώμαλα ψυχικά ατομα.Απορροια της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου.

Δεν υπάρχουν ομόλογα...

Η διάφορά είναι οτι η Ελλάδα δεν έχει ομόλογα δικα της , αλλά με την εγγύηση του ESM ... Επομένως οι ελάχιστες πραξεις που γίνονται είναι βασισμένες στα αρνητικά ευρωπαϊκά επιτόκια σε ευρώ ( το δολάριο έχει ήδη ανεβει στο 1%) ... Την αληθινή τιμή θα την δουν τώρα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ όταν βγεί για νέα έκδοση , χωρίς στήριξη ... )

Tron

Δηλαδη μας λες οτι η αγορα κανει λαθος.Εισαι ανιδεος η δισεκατομμυριουχος. Ομολογα με την εγγυηση του ESM? Μεγαλε δεν το χεις και εκτιθεσαι.

Ασε

Τέτοια εμπάθεια δεν αρμόζει σε οικονομικό αναλυτή. Τι να κάνουμε δηλαδή, τα κατάφεραν καλύτερα από τους προηγούμενους. Τι μας νοιάζει αν είναι αριστεροί ή δεξιοί ή ακόμη κι ο τρόπος που επέλεξαν.

;

τι λες ρε συριζοτρολ?

Σερ

Την Αλήθεια και δεν είμαι αυτο που λες ευγενέστατος.

tron

Ξυπνήστε από το λήθαργο ρε!!! Η αγορά είναι ο τελικός κριτής των πάντων. Όσο εγώ θα κονομάω από το γύρισμα της αγοράς εσείς ασχολείστε με το Ρουβίκωνα και τον Πολλάκη. Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Η ιστορία θα γράψει Αλέξης Τσίπρας ο άνθρωπος που έκανε δυνατό το αδύνατο.

Συριζοτρόλ

Τρελο-αριστερά και καλή αγορά δεν πάνε μαζί. Συνεχίζετε να εξαπατάτε το κόσμο. Βουλιάξατε την οικονομία των Ελλήνων.

Tron

Δεν μπορεις να το χωνεψεις με τιποτα ε? ΝΔ ΠΑΣΟΚ χρεωκοπια. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξοδος απο χρεωκοπια. Αυτο θα γραψει η ιστορια φιλε μου.

@ Tron

ΚΠΒ = κλασσική περίπτωση βλάβης , η περίπτωσή σου .

Mόνο...

..για σοβαρά πράγματα θέλεις να διαβάζεις? δε σου λείπει και λίγη διασκέδαση...?

kumalu

πού την είδες την έξοδο από την χρεωκοπία? Πλήρωνε ληστροφόρους στο χρεωκοπημένο κράτος μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

@

Ωπα μεγαλε!!! Τι εγινε; Τι εχασα; Θα αρχισετε να πληρωνετε ληξιπροθεσμα δηλαδη;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία