pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Ο Αλέξης Τζακ Σπάροου και το επιτόκιο των νεκρών

Στην πέμπτη ταινία της σειράς, "Oι Πειρατές της Καραιβϊκής, οι νεκροί δεν λένε παραμύθια" ο Τζάκ Σπάροου ψάχνει για την Τρίαινα του Ποσειδώνα με την οποία θα νικήσει τον εχθρό του, τον Σαλαζάρ.

Στην Ελλάδα του 2017, ο Αλέξης Τζάκ Σπάροου ως αρχηγός των "πειρατών" Σύριζα – Ανελ, ψάχνει τον τρόπο να δείξει ότι, η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές. Προσοχή, να δείξει ότι δανείζεται όχι ότι μπορεί.

Δυο χρόνια πέρασαν από το 2015, όταν ο Αλέξης Σπάροου μαζί με τον Βαρουφάκη ( πειρατή Μαυρογένη), είχαν αναστατώσει όλη την Ευρώπη. Τότε, ισχυριζόταν πως οι αγορές θα χορεύουν με νταούλια και ζουρνάδες. Δυο χρόνια μετά, ο Αλέξης Τζακ Σπάροου είναι από τους καλύτερους φίλους των αγορών και ειδικά των traders ομολόγων.

Ένας από αυτούς ( Βill Bain Cnbc ) με χαρά δηλώνει "ότι κι αν πιστεύεις για την Ελλάδα ή σας πω εγώ για αυτήν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα πρόκειται για μαι μαζική εκρηκτική επιτυχία. "Ξεχάστε οτιδήποτε έχετε ακούσει για την εσωτερική πολιτική αστάθεια ή την διάσωση. Το νέο deal θα έχει την μεγάλη απόδοση 4 και στην οποία δεν μπορείς απλώς να αντισταθείς". Όμως, ο Αλέξης Τζακ Σπάροου θα δώσει αμοιβή 0,15% στην Rothschild ( το μπόνους είναι άγνωστο ) για να πουλήσει ομόλογα μ ένα επιτόκιο 4,40%– πρόκειται για ανταλλαγή του ομολόγου Α. Σαμαρά.

Μ άλλα λόγια, δεν χρειάζεται καν η Rothschild για να πουληθεί το ομόλογο. Το τελευταίο θα φύγει ,όπως το ζεστό ψωμί. Όποιος καίγεται για αποδόσεις θα έλθει μόνος τους. Η Rothschild, όμως, είναι συνδεδεμένη με την Ελλάδα από τις εποχές των πρώτων δανείων. Γιατί, όμως, να δανειστεί η Ελλάδα με 4,40% όταν ο ΕSM με τόκο 0,89% ; Δεν πρόκειται για δανεισμό των πειρατών Σύριζα – Ανελ, αλλά της χώρας. Δυο χρόνια μετά το μηδενισμό των τραπεζών ο Α. Σπάροου θα ταϊσει τους άπληστους της αγοράς ομολόγων και την Rothschild. Φοντύ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μόνο ο Θεός να μας φυλάει.

Μήπως αδικούμε τους πειρατές γιατί αυτοί έχουν και ενα κώδικα τιμής πριν προβούνε σε κάποια παράνομη πράξη, σε μια πειρατεία.Δεν ληστεύουν π.χ. τους φτωχούς , τους αδύνατους, αυτους πού δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτούς που δεν έχουν εσοδα και τους περνούν την μοναδική κατοικια που έχουν ή την μόνη περιουσία. Τα κόμματα της Βουλής εφαρπαζουν ότι βρουν μπροστά τους , καλά και είναι αντισυνταγματικα, παράνομα, αρκεί να μην χάσουν από τα προνόμια τους. Όπως 8.500 ο βουλευτής, 300 ευρώ ο εργαζόμενος στον ιδιωτικο τομεα.Το τσεκούρι στις συντάξεις, γιατί εξαφανισαν τα αποθεματικά. Τα έκλεψε η άρχουσα τάξη τών δημοσιων υπαλλήλων, τών συνταξιούχων μαϊμού, με ρουσφέτια, του στρατού κατοχής, του πελατειακου φασισμού. Και είναι η πλειοψηφία με το 62% που πήραν στο δημοψήφισμα. Όλοι πλέον αισθάνονται (ολοι οι εκτος συμμοριων ) στον σβέρκο τους, αυτό το μόρφωμα, την απειλή, ότι θα τους κάνουν γιουρουσι, ρεσαλτο, από τους πειρατές της πολιτικής, των κομμάτων της βουλής.Έχουν μετατραπεί σε σε Σταλινικους σε Γκεσταμπιτες να διασφαλισουν χρήμα στους κλεφτες. Να μην χάσουν από τα παρανομα έσοδα τους, να τα πληρώσουν οι αποροι και αδύναμοι. Δεν είναι μόνο ένα ομόλογο η ένα παραπάνω επιτόκιο, που και αυτό είναι πάρα πολύ, είναι ότι θα χρειαστούν δεκαετίες να επιστραφούν τα κλεμμένα, αν ποτέ γίνει αυτό. Οι πειρατές έχουν ριζώσει για καλά, και όσοι είναι εκτός πειρατικών συμμοριων, ή θα πληρώνουν μια ζωή τους κατακτητές τους ή πρέπει να φύγουν έξω. Και από τους εταίρους δεν περιμένουμε τίποτα. Είναι γεγονός ότι ή θα από δεχτούν τον στρατό κατοχής, ή μας βγάζουν από την Ένωση. Και έγινε το πρώτο. Συνεργαζονται και παραβλεπουν τις ανομιες οι εταιροι, σε μεγάλο βαθμό. Θεός να φυλάει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία