kammenos_dimitris

Παιδιά και ομόφυλα ζευγάρια

Δημήτρης Καμμένος

Ζούμε σε μια εποχή σύγχυσης των φύλων. Υπάρχει η αίσθηση ότι η διάκριση των ρόλων τους είναι κάτι που μπορεί να μεταβληθεί και ότι αποτελεί κοινωνικό κατασκεύασμα.

Τα παιδιά σήμερα όλο και περισσότερο, λόγω του αυξημένου αριθμού διαζυγίων, μεγαλώνουν σε οικογένειες όπου στην πλειονότητά τους υπάρχει μόνο ένας γονέας κι αυτός συνήθως είναι η μητέρα. Ετσι, πολλά αγόρια μεγαλώνουν χωρίς την εικόνα του ανδρικού προτύπου. Η έλλειψη αυτή προκαλεί σύγχυση σχετικά με το φύλο.

Ο γάμος ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα αποτελεί το θεμέλιο για μια επιτυχημένη οικογένεια και τον καλύτερο τρόπο ώστε να προστατευτούν τα παιδιά, ρυθμίζει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και εξασφαλίζει την επόμενη γενιά. Η απόδειξη είναι ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε τέτοιες οικογένειες (ζουν με τους βιολογικούς γονείς) απέχουν από καταχρήσεις (αλκοόλ, χρήση ναρκωτικών ουσιών κ.λπ.) και δεν παρουσιάζουν άλλου είδους κοινωνικά προβλήματα.

Οπως το έθεσε μάλιστα μια αυθεντία του χώρου, «...η έρευνα σαφώς δείχνει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με δύο παντρεμένους γονείς (διαφορετικού φύλου) είναι λιγότερο πιθανό από άλλα παιδιά να βιώσουν γνωστικά, συναισθηματικά και κοινωνικά προβλήματα, όχι μόνο κατά την παιδική ηλικία, αλλά και κατά την ενηλικίωσή τους». (Paul Amato, The future of children, 2005).
Τα παντρεμένα ανδρόγυνα αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για τα παιδιά και παράλληλα το καλύτερο σχολείο για τη μετάδοση των αξιών των δύο ετεροφυλόφιλων γονέων. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος για την ανατροφή των παιδιών είναι η φυσική κατάσταση η οποία υπάρχει μεταξύ των δύο φύλων. Μέσω αυτής της κατάστασης το παιδί ανακαλύπτει και συνειδητοποιεί την ταυτότητα του φύλου του.

Ο ετερόφυλος γάμος σέβεται και λειτουργεί ως υπόδειγμα της διαφοράς και της συμπληρωματικότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αντίθετα, σχέσεις ζευγαριών του ίδιου φύλου προάγουν διαφορετικά μοντέλα, αξίες και συμπεριφορές σε σχέση με έναν ετερόφυλο γάμο.

Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν παράδειγμα ανάλογου επιπέδου με αυτό των ετερόφυλων ζευγαριών. Ο λόγος είναι ότι στα ετερόφυλα ζευγάρια η διαφορά και η συμπληρωματικότητα των δύο φύλων είναι εμφανής, σε αντίθεση με τα ομόφυλα ζευγάρια όπου κάνει την εμφάνισή του μόνο το ένα από τα δύο φύλα.

Ο σεβασμός γι’ αυτή τη φυσική συμπληρωματικότητα περιγράφεται από τον καθηγητή Κοινωνιολογίας David Popenoe (Life without father, 1996): «Πρέπει να απορρίψουμε την ιδέα ότι οι μαμάδες μπορούν να γίνουν καλοί μπαμπάδες», ακριβώς όπως πρέπει να αποκηρύξουμε τη ριζοσπαστική φεμινιστική άποψη, ότι «οι μπαμπάδες μπορούν να γίνουν καλές μαμάδες. Τα δύο φύλα διαφέρουν στον πυρήνα τους και το καθένα είναι απαραίτητο - πολιτισμικά και βιολογικά- για τη βέλτιστη ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους».

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να εστιάσω στα εξής: Τα παιδιά χρειάζεται να βλέπουν πρότυπα και από τα δύο φύλα, χρειάζεται να γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους οι άνδρες και οι γυναίκες συνυπάρχουν και συνεργάζονται. Μια ομοφυλοφιλική σχέση δεν μπορεί να παρέχει ένα τέτοιο πρότυπο. Δυστυχώς, σε αυτή την κοινωνική διαμάχη το συμφέρον του παιδιού είναι το τελευταίο πράγμα που λαμβάνεται υπόψη. Στις μέρες μας ο καθένας διεκδικεί τα δικαιώματά του, αλλά λίγοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν ότι εκτός από δικαιώματα υπάρχουν και ευθύνες. Δικαίωμα του κάθε παιδιού είναι να έχει σχέση με τους βιολογικούς του γονείς και ευθύνη της Πολιτείας να το προστατεύσει. Πώς το προστατεύει όμως η Πολιτεία όταν, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, το νομοσχέδιο μεριμνά για την ψυχική και συναισθηματική υγεία του αλλά επιτρέπει ταυτόχρονα σε ένα ζευγάρι να ανατρέφει ένα παιδί όπου τη θέση του πατέρα θα κατέχει μια γυναίκα ή τη θέση της μητέρας ένας άνδρας χωρίς το ίδιο το παιδί να μπορεί να το επιλέξει; Δεν παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα του παιδιού όταν από μικρή και τρυφερή ηλικία εκτίθεται σε σοβαρούς ηθικούς κινδύνους που μελλοντικά θα το οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές;

Κάθε μορφή τεκνοθεσίας και αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια με βρίσκει κάθετα αντίθετο διότι είναι εξ ορισμού αντίθετη με την ευαγγελική διδασκαλία, η οποία θέλει το πρότυπο της οικογένειας να αποτελείται από τον άνδρα και τη γυναίκα και αντιβαίνει στο ήθος και τις παραδόσεις τους λαού μας όσον αφορά τον ιερό θεσμό της οικογένειας αλλά και του γάμου.
Για όσους βιαστούν να χαρακτηρίσουν το άρθρο ομοφοβικό, να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι διαφορετικό να δέχεται κανείς τη σεξουαλική ταυτότητα κάποιου ή και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και διαφορετική η τεκνοθεσία.

Δεν λέω ότι κανένας από αυτούς τους γονείς δεν έχει αξία ως προσωπικότητα ή δεν θα πρέπει να είναι ελεύθερος να ζήσει τη ζωή του όπως θέλει. Λέω ότι είναι λάθος να τοποθετήσεις ετεροφυλόφιλα παιδιά με ομοφυλόφιλους γονείς. Και όσοι ομόφυλοι δεν είναι αρκετά εγωιστές για να θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί το κατανοούν αυτό. Ολες οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας έχουν επιπτώσεις - και μιλάω τόσο για τους ετερόφυλους όσο και για τους ομόφυλους. Οι συνέπειες ενός ομόφυλου τρόπου ζωής δυστυχώς είναι η μη δυνατότητα τεκνοθεσίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κοινωνία και η πλειονότητα των πολιτών δεν φαίνεται ικανή ή πρόθυμη να αποδεχθεί ως κανονικότητα μια οικογένεια της οποίας οι γονείς ανήκουν στο ίδιο φύλο. Κατά συνέπεια, η αντιμετώπιση μιας τέτοιας οικογένειας στο σύνολό της, ήτοι και των παιδιών, θα είναι αν μη τι άλλο επιφυλακτική. Αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί αρνητικό κλίμα ως προς την αποδοχή των παιδιών σε κοινωνικές ομάδες που σχηματίζονται από την αλληλεπίδραση των παιδιών μεταξύ τους. Η κοινωνία μας είναι περισσότερο από ποτέ στο έλεος μιας επιβαλλόμενης ιδεολογίας μεταμφιεσμένης ως «προοδευτικής» που επιχειρεί να αναδιοργανώσει την ανθρώπινη φυλή και κοινωνία για να υπηρετήσει μια νεοφεουδαρχική τάξη πραγμάτων. Η αναδοχή ξεκάθαρα ανοίγει τον δρόμο για την υιοθεσία κάποια στιγμή στο μέλλον.
Το θέμα, όμως, τελικά στο οποίο οφείλουμε όλοι να εστιάσουμε είναι αν τα ορφανά ή εγκαταλελειμμένα παιδιά, αυτές οι ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ, θα βρουν θαλπωρή ή αν θα γίνουν αντικείμενο ανεύθυνης ψηφοθηρίας.

Θα βάλουμε στον βωμό της δήθεν αριστερής, δήθεν προοδευτικής ψηφοθηρίας την αγωνία των ζευγαριών, ετερόφυλων και μη, να υιοθετήσουν ένα παιδί;
Ο νόμος αυτός είναι πολύ χειρότερος από την αλλαγή φύλου στα 15 χρόνια!

Να ενημερώσω τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ότι η υπεύθυνη στάση και η διαφορετική άποψη δεν είναι σκοταδισμός. Σκοταδισμός είναι να ρίχνετε, φασιστικά, στην πυρά του διχασμού όποιον διαφωνεί μαζί σας.

ΣΧΟΛΙΑ (38)

κωστας

το αρθρο χωραει και μηνυσεις απο χηρους πατερες που δεν εχουν τα παιδια τους μανα και χηρες μητερες που δεν εχουν τα παιδια τους πατερα...οσο για το εαυγγελιο που ειπε απλα ΚΛΑΜΑ...

Τροχαλίας

Ντροπή σου και στο κομμα σου. Ντροπή σας που το παιζετε πατριώτες και δεν ριχνετεβτην κυβέρνηση, περνάνε όλα τα νομοσχέδια με την ψεύτικη άρνηση σας αφού τα ψηφίζουν οι άλλοι. Δεν σας ξαναψηφιζω, φεύγω πλεον για αλλου !

Δημητρη Καμμενε

....ξεσηκωνεις καθε τοσο θυελες αντιδρασεων απο φιλους του συριζα και το συριζα, και μετα, ολα τα ξεπερνας και ολα καλα. Παρολο οτι δεν σε θελουν και στο λενε πλεον ανοιχτα, εσυ παραμενεις και στηριζεις μια κυβερνηση που παραπαιει και ειναι ανεπιθυμητη απο την πλειοψηφια του ελληνικου λαου. Δεν συμφωνεις μαζι τους αλλα εισαι μαζι τους. Το μονο που καταφερνεις να αποδεικνυεις ειναι το ποσο αγαπας τη καρεκλα σου. Το οτι στηριζεις ακομα τη χειροτερη κυβερνηση που ειχε ποτε η Ελλαδα εισαι και εσυ ενα και το αυτο

Oresis

Κυριε Καμμενε, αφου αναφερεστε σε επιστημονικά αρθρα, θα πρέπει να παρεχετε και τις καταλληλες αναφορές. Προσωπικά δεν βρήκα δημοσιευση του Paul Amato to 2005 με τίτλο "The future of Children". Επίσης το δευτερο άρθρο στο οποίο αναφερεστε μιλάει για ένα άλλο θέμα, που είναι οι μονογονεικές οικογένειες, και δεν έχει σχέση με το θέμα της αναδοχής παιδιών. 55 ακαδημαϊκοί απο την Ελλάδα και το εξωτερικό έκαναν παρεμβαση με άρθρο τους στην Καθημερινή (λινκ στο τέλος) και δίνουν στοιχεία που λένε ακριβώς τα αντίθετα με όσα ισχυριζεστε. Δώστε στοιχεία που να αντικρούουν τα όσα ισχυριζεται η επιστήμη και μην μπερδευετε ασχετες δημοσιευσεις με τη θρησκεία προκείμενου να δημιουργείτε εντυπώσεις. Αυτό που κάνετε είναι καθαρή και σκοταδιστική προπαγανδα .

www

Μη ψάχνετε αγαπητέ μου. Το The future of children είναι περιοδικό στο τεύχος 15 του οποίου παρουσιάζεται η εν λόγω εργασία: AMATO, Paul R. The impact of family formation change on the cognitive, social, and emotional well-being of the next generation. The future of children, 2005, 75-96. Οι δημοσιεύσεις του P. Amato όσο και των άλλων ερευνητών εστιάζουν στις επιπτώσεις του τραγικού ήδη από τότε φαινομένου των μονογονεικών οικογενειών. Το φαινόμενο πλέον είναι τέτοιο όπου στην Αμερική το 75% των μαύρων παιδιών και το 25% των λευκών μεγαλώνει με τον έναν γονιό του και αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις στα παιδιά αλλά και στην κοινωνία. Απλά όσοι την θέση τους την υπαγορεύει η θρησκευτική τους πίστη έχουν ένα μικρό θέμα με την τεκμηρίωση. Κάποτε τα επιστημονικά δεδομένα συμφωνούν μαζί τους, άλλοτε διαφωνούν (τόσο το χειρότερο γι' αυτά) και γενικά υπάρχουν κάποια θέματα με την αποδοχή της πραγματικότητας...

μακιςςς

15 δευτερόλεπτα ψαξιματος, έβγαλαν αυτό: The Future of Children Vol. 15, No. 2, Autumn, 2005, The Impact of Family Formation Change on the Cognitive, Social, and Emotional Well-Being of the Next Generation (pp. 75-96) Paul R. Amato

Ολόσωστος

Κλάψτε συριζοτρολ

@ολόσωστος

Να ρίξει την κυβέρνηση φίλε. Αλλιώς τσάμπα μάγκας...

ο

Να ρίξετε την κυβέρνηση χτες τα άλλα δεν τα διαβάζω καν.

KAMENH ΓΗ

Ελλάδα 2018! Η χώρα της απόλυτης υποκρισίας, του απόλυτου σκοταδισμού, ο βωμός της απάτης και της ντροπής! Στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ο πολιτισμός, η ελευθερία, οι τέχνες, βασιλεύει το ΨΕΜΑ! Η ολική παρακμή στο μεγαλείο της. Λυπάμαι για την χώρα μου. Λυπάμαι γιατί ακόμη και σήμερα τα [...] έχουν τις θέσεις τις εξουσίας και τον ρόλο του διαμορφωτή της κοινωνικής γνώμης. Ένα κατάπτυστο άρθρο από έναν άρχοντα του απόλυτου σκοταδισμού! Η χώρα της απόλυτης ξεφτίλας, που ο κάθε «Καμένος» έχει και άποψη. Από που βγήκαν [...] τα ομοφυλόφιλα παιδιά? Από «Στρέιτ» γονείς σαν την μούρη σας δεν βγήκαν? Από πρότυπα σαν εσάς. Πρότυπα ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ.!!!

standard

Απόλυτη υποκρισία είναι είσαι ψυχικά άρρωστος και να παριστάνεις τον απόλυτα υγιή. Απόλυτος σκοταδισμός είναι να προσπαθείς να πείσεις κάποιον ότι η γενετική σου ανωμαλία και η σεξουαλική σου παραβατικότητα είναι "φυσική" επιλογή που δεν μπορείς να αποφύγεις. Ο βωμός της απάτης συνήθως τρέφεται από GLBT προσωπικότητες και όχι καταξιωμένους πολίτες είδικά σε αυτή τη χώρα. Ντροπή είναι όταν σε κοιτάνε στα μάτια οι γονείς σου και δεν μπορείς να τους εξηγήσεις την ομοφυλοφυλία σου. Μαζευτήκατε πολλές εδώ μέσα και δεν ξέρετε τι λέτε.

Παρτο αλλοιως

Σύμφωνα με την επιστήμη ψυχικά άρρωστος είσαι εσυ που για ανεξήγητους λόγους μπλεκεσαι στην ερωτική ζωή των άλλων και έχεις άποψη για το πως πρέπει να το κάνουν. Για τους γονείς θα σε παραπέμψω στην οργάνωση «περήφανοι γονείς». Τέλος για να αναφέρω και τη θρησκεία-φυση, τα πάντα εν σοφια εποιησε, χωρίς αστέρισκους.

Ψιτ

Δημητροκαμμένε, έχεις δώσει ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ σε αυτόν τον θίασο. Μην το παίζεις ΑΘΩΟΣ επειδή έγραψες 120 λέξεις.. ΚΑΙ ΕΣΥ φταις γι' αυτό που γίνεται. Θα πληρώσεις.-

ΚΔΞ

Η πολιτεία δεν έχει δουλειά να απαγορεύει την τεκνοθεσία σε οποιαδήποτε κατηγορία πολιτών βάσει της κατηγοριοποίησης και μόνον. Έχει φυσικά το δικαίωμα και την υποχρέωση να αξιολογεί και να επιλέγει την κάθε υποψήφια ανάδοχη οικογένεια. Αλλά είναι κρίμα γι αυτά τα παιδιά αντί να συζητάμε πως θα λειθεί το πρόβλημα των καθηστερήσεων στις τεκνοθεσίες οι μεν αριστεροί να πουλάνε αριστεροσύνη και μεταμοντερνισμό για να μαζέψουν ψηφαλάκια και οι μεν δεξιοί να πουλάνε τάξη και ηθική για να μαζέψουν ψηφαλάκια. Φτάστε στο σημείο όλες οι ετερόφυλες άξιες οικεγένειες που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά, να μπορέσουν να το κάνουν και αν περισσέψουν παιδιά προς υιοθεσία τότε να δούμε το ζήτημα. Ως τότε όμως οι απόψεις των μεν και των δε και ό,τι ακούγεται είναι αποπροσανατολισμός απ'το κύριο πρόβλημα που παραμένει για δεκαετίες. Και ναι ρε, αν η εναλλακτική είναι ένα παιδί να μεγαλώνει σε ίδρυμα, 1000 φορές σε ομόφυλο ζευγάρι. Ξέρετε τι πάει να πει ίδρυμα; Έχετε πάει ποτέ να αφήσετε ένα κουτί γάλα;

Συ είπας...

"..... Έχει φυσικά το δικαίωμα και την υποχρέωση να αξιολογεί και να επιλέγει την κάθε υποψήφια ανάδοχη οικογένεια... " Δυο "παντρεμένοι" του ιδίου φύλου δεν είναι οικογένεια. Κάτι άλλο είναι αλλά δε γράφεται....δεν θα το περάσει η λογοκρισία.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ

ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΕΙΝΑΙ...ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΖΕΥΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ .Η ΦΥΣΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΑΡΡΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ...ΠΑΡΑ ΦΥΣΗΝ .ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ-- ΓΥΝΑΙΚΩΤΟΥΣ Η ΑΝΤΡΟΓΥΝΑΙΚΕΣ-- ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΩΣ...ΕΠΙΛΟΓΗ .

Λούλης

"Έχω ήδη 3 παιδάκια δικά μου", λέει ο άλλος, όταν τον ρώτησα γιατί δεν υιοθετεί ένα παιδάκι. "Να υιοθετήσεις κι ένα ακόμη" του είπα εγώ. Εφόσον ΠΡΑΓΜΑΤΙ δεν θέλεις άλλο ένα παιδάκι να πέσει σε χέρια κάποιου ομόφυλου ζευγαριού. Έτσι μόνο πείθομαι εγώ.

Γεωμέτρης

Ξέρεις πόσο τον ένοιαξε αν σε έπεισε ... Χαχαχα !!! Ρε μόνο εγώ σου δίνω σημασία, απλά γιατί είσαι καθυστερημένος. Χαχαχα !! Ρε το βλήμα ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία