Σάκοι του μποξ
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Σάκοι του μποξ

Double face η κυβερνητική παρέα του Αλέξη Τσίπρα.

Αίλουρος ο τύπος. Αλχημιστής και πρωταθλητής. Πρωταθλητής οπορτουνισμού και τυχοδιωκτισμού. Πορεύεται με ότι να ’ναι. Με Αριστερά, Στάλιν, Ζαχαριάδη, Ανδρέα Παπανδρέου, Εμανουέλ Μακρόν, Ανγκελα Μέρκελ, Ντόναλντ Τραμπ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με επιχειρηματίες, με το προλεταριάτο, με τους συνταξιούχους, με όλους. Ανάλογα με τις συνθήκες. Ανάλογα με ό,τι βολεύει!

Η στρατηγική κάθε αναρριχητικού «φυτού» βασίζεται στο double face. Το διπλό πρόσωπο. Η διπλή κυβερνητική παρέα. Οπως με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Σημίτης το επιχείρημα των εκσυγχρονιστών. Ο Ακης το επιχείρημα των πράσινων αριστερών. Ο Μένιος Κουτσόγιωργας εναντίον της «επάρατης» Δεξιάς!

Οι θαμώνες του καναπέ και οι τρόφιμοι της μικρής οθόνης βλέπουν τη μικρή εικόνα. Ω, τι κουτί, κουτοί! Οι άλλοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της διαπλοκής. Ο «αριστερός» Ακης ως Τιραμόλας των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο φανατικός αντιδεξιός Μένιος ως ταχυδρόμος των επιταγών του Κοσκωτά. Περασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κοπανάς το κρανίο σου στον τοίχο!

Κλείσιμο
Ακόμα καλύτερα, ενορχηστρωμένο σήμερα το διπλό πρόσωπο το κυβερνητικό. Ποιος ο φταίχτης της οικολογικής «γενοκτονίας» στον Σαρωνικό; Μα φυσικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέμε εμείς. Βολικό. Κι έτσι το δευτερεύoν αναδεικνύεται σε πρωτεύον. Σε κυρίαρχο. Ετσι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής καταλήγει σε σάκο του μποξ. Ετσι λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας και ασυδοσίας. Τόσο του ανεξέλεγκτου λαθρεμπορίου καυσίμων όσο και της αξιοπλοΐας δεκάδων σαπακίων!

Ετσι προσπερνάμε μερικά καυτά αναπάντητα ερωτήματα. Οπως, γιατί ο φιλολαϊκός Αλέξης Τσίπρας επιτρέπει να εξαερώνονται εκατοντάδες εκατομμύρια από το λαθρεμπόριο καυσίμων; Γιατί από την πρώτη στιγμή δεν επέβαλε την εφαρμογή συγκεκριμένης τεχνολογίας ώστε ο δημόσιος κορβανάς να αποταμιεύει τόσα λεφτά όσα έχει κουρέψει από τις συντάξεις; Και γιατί προκρίνει, επιλέγει την ασυδοσία του λαθραίου από τη φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων; Ακόμη, γιατί έχει συρρικνώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς; Για πες μου εσύ, γιατί;

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άξιος σάκος του μποξ. Οπως ο Παύλος Πολάκης. Ο αντι-Γεωργιάδης. Οπως ο «καζινάρχης» Πάνος Καμμένος. Οπως η Λυδία Κονιόρδου. Για σκεφτείτε το καλύτερα. Βολικό να πιστεύουν -έτσι φαίνεται- τα κανάλια ότι για το τέλμα στο Ελληνικό φταίνε κάποιοι αρχαιολόγοι και μερικοί τρελοί δασοφύλακες και δασονόμοι. Βολικό επειδή έτσι στοχοποιείται η ανικανότητα και η αριστερή ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν λόγο, κάποιοι φανατικοί και παρανοϊκοί έχουν σφραγίσει επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων. Που θα μείωνε δραστικά τον δείκτη ανεργίας και θα απέφερε πολλά εκατομμύρια στον δημόσιο κορβανά. Αυτό πιστεύουν πολλά χαϊβάνια, δεξιά, αριστερά, κεντρώα και εντελώς νεοελληνικά!
Ομως οι πραγματικοί «μηχανοδηγοί» προέρχονται από τον στενό κύκλο των τεχνοκρατών. Αλλά και των δεξιών διαχειριστών. Οπως ο Χουλιαράκης, ο Χαρίτσης, ο Πιτσιόρλας, ακόμα και ο Τσακαλώτος, όπως ο Παπαγγελόπουλος, όπως αρκετοί άλλοι που κυκλοφορούν στο παρασκήνιο μιας αριστεροδεξιάς νομενκλατούρας.

Αυτοί διεκπεραιώνουν. Αυτοί συμβουλεύουν. Αυτοί συνεργάζονται. Αυτοί οι πρόθυμοι. Ακόμα και του «σκληροπυρηνικού» Σόιμπλε. Γι’ αυτό ο δεξιός σγουρομάλλης Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ έπλεξε το εγκώμιο του Τσίπρα. Γι’ αυτό με τα καλύτερα λόγια ο Εμανουέλ Μακρόν. Γι’ αυτό ο Αλέξης είναι της Ανγκελα Μέρκελ ο «γιος».

Αγαπητοί μου, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Οι σάκοι του μποξ είναι για τα κορόιδα. Να γαβγίζουν και να θολώνουν την εικόνα. Οι διπλωματούχοι «μηχανοδηγοί» είναι οι άνθρωποι που οδηγούν το όχημα πάνω σε σταθερή τροχιά μονόδρομου και εντελώς νεοφιλελεύθερου προορισμού. Και εδώ που τα λέμε, δίκιο έχουν. Ευρωζώνη μού θέλεις; Σκάσε και κολύμπα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ