danikas_dimitris

Το πραγματικό ζεϊμπέκικο του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Δημήτρης Δανίκας

Μεγάλη  τρύπα η μνήμη  του Νεοέλληνα. Ολα τα καταπίνει.

Αχώνευτα και αμάσητα. Στην αρχή οργίζεται. Υστερα τρελαίνεται. Και στο  τέλος ξεχνάει. Πανέτοιμος να  υποδεχτεί  την  επόμενη  “πετρελαιοκηλίδα”. Και  φτου από την αρχή!

Μεγάλη  η τρύπα και των Media. Αφού  πρώτα   βομβαρδίσουν ανηλεώς και ενίοτε υστερικώς κάθε υπεύθυνο και κάθε αρμόδιο κάθε «πετρελαιοκηλίδας»  στο τέλος όλα  τα  καταπίνουν και  όλα τα προσπερνάνε. Και   φτου από την αρχή!

Αυτές  οι   τρύπες λειτουργούν  ως προστατευτικές  ασπίδες όλων των  κυβερνήσεων. Ασε, σε λέει. Ασε να  βαράνε και   να  ωρύονται. Στο  τέλος  θα τα  ξεχάσουν!

Η περίπτωση  της πετρελαιοκηλίδας,  της   οικολογικής «γενοκτονίας»  του Σαρωνικού και της  κακοσκηνοθετημένης και κακοπαιγμένης  «παράστασης» του Παναγιώτη Κουρουμπλή, είναι από  τις πιο κραυγαλέες, τις πιο  επικίνδυνες και τις πιο  κακοφορμισμένες

Ο πλοικοκτήτης  κυκλοφορεί ελεύθερος. Τα στελέχη  των   αρμόδιων υπηρεσιών που εκχώρησαν παράταση της  άδειας  σ αυτό το  σαπάκι, κι αυτοί ελεύθεροι. Εντελώς «ανώνυμοι» και ολότελα προστατευμένοι. Και κοντά σε όλα αυτά,  κανένα πρόστιμο, καμία τιμωρία, κανένα πόρισμα. Και   το καλύτερο;   Τόσο ο καπετάνιος όσο και ο  μηχανικός «αφέθησαν  ελεύθεροι»  κατηγορούμενοι για πλημμέλημα!

Κλέβεις καρβέλι    ψωμί,  ο μπάτσος σε  μπουζουριάζει και   με το Αυτόφωρο καταλήγεις  πίσω από τα σίδερα  της φυλακής. Με συνοπτικές διαδικασίες. Αντιθέτως. Καταστρέφεις τον Σαρωνικό. Δηλητηριάζεις την θάλασσα και ότι  βρίσκεται και κολυμπάει μέσα σ αυτή, επιδίδεσαι σε  λαθρεμπόριο καυσίμων,  η  Δικαιοσύνη  κάνει  πως δεν καταλαβαίνει  και  δεν  «βλέπει» ως  τυφλή και άπαντες οι ένοχοι μια χαρά  σα να μην έχει  τίποτα συμβεί!

Ελα  μωρέ,  σου λένε. Πως κάνεις έτσι; Σάμπως πρώτη  φορά βλέπεις μαζούτ  στις ελληνικές θάλασσες και  στις παραλίες; Τι να κάνουμε; Φταίει η   μηδενική  οικολογική συνείδηση του Ελληνα!

Σκεφτείτε  τώρα κάτι  εντελώς απλό. Ο  Κουρουμπλής  γνωρίζει ονόματα   των επιτροπών, γνωρίζει   όλα  τα μονοπύθμενα σαπάκια που επιδίδονται  στο  λαθρεμπόριο   καυσίμων. Γνωρίζει τα ονόματα  των πλοικτητών.  Τα γνωρίζει όλα.

Κι όμως ο Κουρουμπλής  δεν κάνει τίποτα. Αντιθέτως μάλιστα. Μπορεί να μην έχει  χορέψει  ζειμπέκικο  στο  πάρτι  του Θεόδωρου Κουντούρη, του πλοιοκτήτη της «Αγίας Ζώνης ΙΙ». Που εκτός των άλλων, χρωστάει  δύο εκατομμύρια στο Δημόσιο ταμείο. Και που βαρύνεται με κατηγορίες για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Κι  όμως η συνείδησή μου και  η καχυποψία μου ,  λένε ότι   εξακολουθεί να  «χορεύει»  ζειμπέκικο

Γιατί δεν αποκαλύπτετε, συμπαθέστατε Παναγιώτη Κουρουμπλή, την πειρατεία  την  πετρελαική; Γιατί  δεν αποκαλύπτετε πρόσωπα και πράγματα;  Γιατί δεν έχετε  βγάλει στην σέντρα   τα  ονόματα  των  δικών σας   υπαλλήλων που έχουν εκχωρήσει την άδεια  για το αξιόπλοο  του  σαπακίου; Γιατί κανένα πρόστιμο; Και  γιατί παρά τον θόρυβο, παρά  τις εξοντωτικές κατηγορίες σε βάρος σας,  δεν λέτε  κουβέντα   για την ταμπακιέρα;

Ζειμπέκικο   «χορεύετε»  συμπαθέστατε Παναγιώτη  Κουρουμπλή. Από  το βράδυ μέχρι το πρωί και από το πρωί μέχρι  το  βράδυ. Πραγματικά οφείλω να  ομολογήσω. Παίζουν εκείνοι «μουσική», «χορεύετε»  εσείς.  Εκ του αποτελέσματος  κρίνοντας,   χωρίς να έχω το ελάχιστο  στοιχείο, ένα πράγμα βλέπω.  Το  ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο μαζί το ίδιο πρόσωπο!

ΣΧΟΛΙΑ (11)

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΠΟΤΕ ΘΥΜΙΖΕ ΝΑΥΑΓΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΠΛΟΙΟ ...ΠΟΤΕ ΤΕΝΙΣΤΑ... ΠΟΤΕ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ... ΠΟΤΕ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΗ ...ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΟ ΣΤΟΠ...ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ...ΚΟΨΙΜΟ . ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΟΣΟΙ ΤΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ .ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΝΕΑΝΙΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΙΒ ΠΑΡΤΥ ?

Μπρρρυυυτ

συγνωμμη Κουρου πλη ειναι το σωστο η Κουρου μπλη ?

νηρέας

Ισος να έχει τρύπα ... Μπορει όταν μου έρθει η εφορία να θυμώνω @!#&! Βουλευτής να λέει δεν πληρώνω διμόσια....Σε ποια χώρα της Ευρώπης γίνετε ???

ΠΙΣΩ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

Ισος; διμοσια; ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΓΗ, ΕΠΙΠΕΔΗ.

νηρέας

έχεις δίκιο .....το είδα ήταν αργά...ευχάριστό

@1730

Ελα ρε φιλε κανενα προβλημα και συγγνωμη.

Ηλίας

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια παρέα, παίζανε οι μικρότεροι κλέφτες κι αστυνόμους κι είχαν αρχηγό τον Αλέκο. Άρχισαν από καταλήψεις, τα πήγαιναν πολύ καλά, γαλουχήθηκαν, αντρώθηκαν κάτω από τη θαλπωρή του πράσινου ήλιου, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, κάτω το κεφάλαιο, θάνατος στη διαπλοκή, έμαθαν το μάθημα καλά. Όταν ο πράσινος ήλιος κατέρρευσε, συσπειρώθηκαν όλα τα κατάλοιπα, τα κατακάθια, τα λαμόγια με αρχηγό αυτό το καλό παιδί, τον αρχηκαταληψία, τον Αλέκο ντε, υπέγραψαν συμβόλαιο με το λαό, θα μας σώσουν, θάνατος στη διαπλοκή, εθνική κυριαρχία, αγορές, νταούλια, να ο Αλέκος με το σινάφι στην εξουσία. Έντρομη ξυπνάμε κάποια στιγμή, μα αυτοί μας πήραν και το σώβρακο, η διαπλοκή κάνει πάρτυ κι αυτοί χορεύουν ζεϊμπέκικο!!! Καλά να πάθουμε, τους είχαμε στο ΠΑΣΟΚ οργίασε η διαπλοκή, τους στείλαμε στο ΣΥΡΙΖΑ Κουρουμπλήδες και σια, νομίζαμε ότι φταίει το κόμμα, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!!

ναι

ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΗΛΙΑ...ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...

Μαρια Νεα Υορκη

Αξιος...ετσι ακριβως!!!!!!

@Ηλίας

Έτσι ακριβώς! Η τραγική ιστορία μιας χώρας που λέγονταν Ελλάδα...

Κ58

Δεν καταλαβαίνω τον χαρακτηρισμό *συμπαθέστατε* για τον Κουρουμπλή. Η ερμηνεία της λέξης είναι: 1.που κερδίζει τη συμπάθεια των άλλων, 2. που γίνεται ευχαρίστως αποδεκτός που γίνεται αποδεκτός με επιείκεια (αν και δεν είναι άριστος). Κάποιος που μου λέει υπεύθυνα κολύμπα (και αρρώστησε) δεν μου είναι συμπαθής. Το ότι είναι τυφλός, μου δημιουργεί συμπόνοια, όχι συμπάθεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία