danikas_dimitris

Σκάσε και κολύμπα

Δημήτρης Δανίκας

Για την τιμή των συνδικαλιστικών «όπλων» η σημερινή 24ωρη απεργία. Οπως συμβαίνει πάντα.

 Κατεβαίνουν οι  οργανωμένες ομάδες. Με τα πανό,  τα συνθήματα και τις ντουντούκες. Κατεβαίνουν και οι οργανωμένοι «αναρχοαυτόνομοι»  των Εξαρχείων να τα κάνουν λίμπα!

Απεργούν οι μονιμάδες του  Δημοσίου και του ευρύτερου  δημόσιου  τομέα. Απεργούν και μερικές  «ομάδες» του ιδιωτικού τομέα. Οι   συνδικαλιστές μετράνε  κεφάλια και κάπου εκεί  end  the  story. Το  τέταρτο Μνημόνιο προφανώς  θα   ψηφιστεί. Και  προφανώς τα σκληρά,  τα επώδυνα μέτρα θα εφαρμοστούν!

Ομως η συντριπτική πλειοψηφία  δεν συμμετέχει. Το  κρίσιμο ερώτημα, σ αυτή  την   τρομερά δύσκολη, σχεδόν  πρωτοφανή  κοινωνική  συνθήκη, είναι αυτή  ακριβώς η  μαζική αποχή. Η μαζική απουσία. Η μαζική υπακοή.  Η  μαζική υποταγή!

Αφού τα ψέματα   αποκαλύφθηκαν. Αφού ο αρχιψεύτης έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα  στη συνείδηση της κοινωνίας. Αφού συμφώνησε με το τρίτο  Μνημόνιο. Αφού προχωράει στο  τέταρτο Μνημόνιο. Αφού οι συντάξεις γρεμίζονται. Αφού το  αφορολόγητο όριο  θα κατρακυλήσει και  θα ροκανίσει  το άδειο πορτοφόλι  των  φτωχών.  Αφού εκποιείται η δημόσια περιουσία.  Αφού, αφού  αφού!

Αφού λοιπόν   τέτοια επικών  διαστάσεων επιδημία, τότε  γιατί η   συντριπτική πλειοψηφία έχει   γυρίσει την πλάτη σε κάθε κινητοποίηση και σε  κάθε απεργία; Γιατί;

Επειδή είναι αριστερός.   Τρίχες κατσαρές. Ουδείς το πιστεύει. Ούτε  τα μωρά βρεφονηπιακών  σταθμών. Επειδή  η κοινωνία  ελπίζει.  Χαζομάρες. Το μέλλον    θεοσκότεινο εντελώς. Επειδή περιμένει  τις εκλογές ώστε να ρίξει φούμο στον Αλέξη. Μα κι αυτό δεν στέκει. Δηλαδή τι; Ο κάθε  άφραγκος και απελπισμένος θα περιμένει δύο χρόνια για να εκφράσει  την δυσαρέσκειά του και  την  οργή της απελπισίας  του; Δεν το  πιστεύω!

Κάτω από συνθήκες μαζικής  φωτωχοποίησης  ο ανθρώπινος μηχανισμός είναι  ικανός  για το οτιδήποτε. Πέφτουν οι   κοινωνικές συμβάσεις, Πέφτουν οι μάσκες. Πέφτουν τα πάντα. Οι αντιδράσεις είναι  ανεξέλεγκτες. Προκειμένου να επιβιώσω  θα κλέψω, θα αναμετρηθώ και άμα λάχει  μπορεί και να   σκοτώσω. Ποια απεργία και ποια διαδήλωση, Θα ορμήσω και  θα σε πάρω στον τάφο μου.  Κάπως έτσι!

Επομένως  η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας   δεν  έχει  εξαντλήσει όλα  τα αποθέματά της.  Επομένως δεν έχει  εξαντληθεί εντελώς η υπομονή της. Και επιπλέον  στον ορίζοντα  δεν έχει εμφανιστεί κάποια λύση πειστική και  εφικτή!

Τρία πράγματα λειτουργούν  στο υποσυνείδητο της κοινωνίας. Οτι, πρώτο, η γαλάζια παράταξη είναι   εχθρική. Οχι μόνο  λόγω κακού παρελθόντος.  Αλλά επειδή η  Νέα  Δημοκρατία είναι ο ελληνικός βραχίονας του  διεθνούς νεοφιλελευθερισμού. Ασε  που μαζί με  το ΠΑΣΟΚ θεωρούνται  τα δύο  κόμματα  που με τς πολιτικές  τους μας   φέσωσαν και μας έστειλαν   δέσμιούς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Οτι,  δεύτερο, η    ευρωζώνη είναι μονόδρομος. Επομένως μονόδρομος και τα μέτρα.  Επομένως για την παραμονή μας πρέπει να πληρώσουμε αδρά  χωρίς να βγάλουμε τσιμουδιά!

Οτι, τρίτο, αρκετοί  εξ ημών και υμών, ιδιαιτέρως των μικρομεσαίων  «στρωμάτων», είχαμε βάλει το  δάχτυλο  στο βάζο με το μέλι. Τόσο με  το σπορ της φοροδιαφυγής όσο και με το μαύρο  χρήμα!

Με απλά  λόγια από  καιρού εις καιρόν να κάνουμε  κάποια απεργία, να  φωνάζουμε με την ντουντούκα, να κολλάμε αφίσες, να  ρίχνουμε μπινελίκια. Αλλά στο τέλος της ημέρας «σκάσε και κολύμπα»!

ΣΧΟΛΙΑ (16)

sd

καλα δανικα τοχεις καψει,αναλυση πολιτικη ειναι αυτη?ξερεις δεν εχουμε ολοι επιπεδο συριζαιου...ο κοσμος δεν αντιδρα γιατι απλα δεν εχει ελπιδα πια...οσο για τις εξεγερσεις που ξεσηκωναν τον κοσμο,οι υποκινητες ειναι ολοι διορισχενοι πλεον...

Άρθρο..

για τους κομματοπατέρες είναι αυτό με το "Με απλά λόγια από καιρού εις καιρόν να κάνουμε κάποια απεργία, να φωνάζουμε με την ντουντούκα, να κολλάμε αφίσες, να ρίχνουμε μπινελίκια. Αλλά στο τέλος της ημέρας σκάσε και κολύμπα!"; Η φυγή 500.000 ανθρώπων σε άλλους τόπους είναι χειρότερο ή καλύτερο,οπως θες πες το,από μια απεργία. Δεν σκάμε Δανίκα αλλά κολυμπάμε όλες μας τις δυνάμεις,χωρίς εμψύχωση και με τους Συριζοκατσιαπλιάδες σου να μας πατάνε το κεφάλι στο νερό. Και να μας λένε "λίγο ακόμη κράτα την ανάσα σου,θα σωθείς,θα δεις...". Κατά τα άλλα,όντως η απογοήτευση για τους άλλους δεξιούς και Πασόκους δεν μας δίνει το κουράγιο να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Τουλάχιστον οι του ιδιωτικού τομέα και οι εκατομμύρια άνεργοι,ελ.επαγ/τίες όπως ίσως έχει πάρει το αυτί σου.

έτσι πιστεύω εγω

Δεν αντιδρά κανείς,γιατί το σύστημα με μεγάλη μαεστρία και σοφία,μας έκανε όλους μεταξύ μας ,"άνισους"! Σε μένα έδινε 10ευρω,σε σένα 15,στον άλλον 20.(,ψυχούλα,κοκκαλακια αλλά...) Δεν αντιδρά γιατί ένα μεγάλο ποσοστό το μετέτρεψε σε δημόσιους καλοπέρασακηδες (καλά κάνουν)δημόσιους υπαλλήλους,και οι υπόλοιποι στον ιδιωτικό τομέα,να τους βγαίνει η γλώσσα εξω! Δεν αντιδρούν γιατί οι μισοί είναι βολεμενοι,και οι υπόλοιποι αβολευτοι. Κάτσε να ήμασταν οοοοοολοι το ίδιο,(που είμαστε αλλά δεν το καταλαβαίνουν)και σου λεγα εγώ,αν αντιδρουσαμε. Το σύστημα τα πάντα εν σοφία εποίησε. Αντίδραση για την αντίδραση για ποιο λόγο; Δίχως κέρδος κερατο γιατί;

Νηρηιδα

κ.Δανίκα μιλάμε, μιλάτε για Δημοκρατία, ποιά Δημοκρατία απο παντού και σε όλους τους χώρους τα στόματα φιμωμένα. Οι συνδικαλιστές, καρεκλοκένταυροι λειτουργούν για όφελος δικό τους τα έχουν βρει με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Για το θεαθήναι οι απεργίες, ποντάρουν σε αυτούς που χειραγωγούν, απειλούν, εκβιάζουν,λαμόγια ολκής. Γιατί να τους ακολουθήσουμε κάποιοι για να εξυπηρετήσουμε τα δικά τους συμφέροντα..επιτέλους ας σταματήσει και η καραμέλα με τους δημοσίους υπαλλήλους για όλα φταίνε αυτοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι καλύτεροι της χώρας. Απο που να πιάσεις και να μη λερωθείς, μια χώρα με ανθρώπους που έμαθαν να εκπαιδεύονται για το πως ο ένας θα κατατροπώσει τον άλλο, πως θα πατήσει επάνω του για να ανέβει, χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς παιδεία, χωρίς φιλότιμο, χωρίς ντροπή. Ολοι μας έχουμε βάλει το χεράκι μας και έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, ευθύνη μεγάλη βαρύνει όλους. Πελατειακές σχέσεις, βολέματα ένθεν και ένθεν, η φορολόγηση εκεί που μπορούμε όχι εκεί που πρέπει για να έχουμε και την καλοπέραση μας με τους βιοχαμηχάνους και γενικότερα με τους μεγάλους. Ακόμη και εσείς οι δημοσιογράφοι μήπως δεν χειραγωγήστε ποιός λέει ελεύθερα αυτά που θέλει τα καθώς θέλει όχι τα καθώς πρέπει για να χαιδέψει τα αυτιά των μεγαλοεκδοτών και των μεγαλοκαναλαρχών. Ο φόβος της θεσούλας μας... για ποια αντικειμενικότητα μιλάμε αν ανοίγαμε όλοι τα στόματα μας με αλήθειες ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, Αλήθειες... Γιατί λοιπόν να ξεσηκωθεί ο δόλιος λαός αφού βολεύεται, βόλεμα σε όλα και ας καταρρέει το σύμπαν του, ο μικρόκοσμος του, έζησε και ζει σε μια ψευδαίσθηση, ανήμπορος να βγάλει ότι τον πονάει. ΛΥΠΗΡΟ να ζεις με τα αδιεξοδα που εχτισες καημένε Ελληνα και Ελληνίδα.

stathis apo Germania

1. Se hreokopimeno kratos den apoliete kanenas dimosios ipallilos. 2. Psifizete kommunistiki kibernisi ke perimenume apendisis. e imaste treliiiiiiiiiiiiiiiiiii.

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΑ....ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΡΩΤΟΣ: ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΜΕΝ....ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΕ.....ΚΑΙ ΨΙΛΟΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ....ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ....ΠΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!! ΔΕΥΤΕΡΟΣ: 3,0 ΕΩΣ 3,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!! ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΧΙ!! ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΔΥΣΚΟΛΟ!! ΤΡΙΤΟΝ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ....ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ!! ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ 550 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩ....1,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.....1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ....ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ....ΑΛΛΑ....ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ....ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΒΟΛΕΥΟΥΝ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ....ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΚΥΜΑΤΟΕΔΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ....ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΑ ΒΓΗ ΜΠΡΟΣΤΑ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΩΝ....ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ? ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ 70% ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ! ΕΠΟΜΕΝΩΣ....Η ΚΑΛΟΜΑΘΕΙΑ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ Η ΥΛΗ Ο ΦΟΒΟΣ Ο FAKE-ΙΣΜΟΣ....ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ! ΣΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΓΕΤΩΝ!!

σταυρος

Καλημερα.Συμφωνω η απεργια για την τιμη των οπλων. Η Ιστορια επαναλαμβανετε Ουτε στον υπνο μου δεν θελω να σκεφτομαι οτι το ιδιο συμβαινει και σε μας με γειτονικη χωρα το 1992.οταν ρωτησα ενα συναδελφο Βορειοηπειρωτη για τη δεν ξεσηκωνεστε μου απαντησε ως εξης.Σταυρο αν σηκωσω το πουκαμισο μου θα δεις γραμμενη τη λεξη δουλος τον θυμαμαι και φοβαμαι Ας ξεσηκωθουμαι λοιπον προτου προλαβουν να τελειωσουν το γραψειμο της λεξεις

Δεξιος

Το γυρνας απο 'δω, το φερνεις απο 'κει, το τραβας απ' τα μαλλια να σου βγει σωστο ως αναλυση αλλα μονο καπου εκει στο τελος, καααπως, πιανεις την ακρη, (μιση κι αυτη) απο το αυτονοητο: "Οτι, τρίτο, αρκετοί εξ ημών και υμών, ιδιαιτέρως των μικρομεσαίων στρωμάτων, είχαμε βάλει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι. Τόσο με το σπορ της φοροδιαφυγής όσο και με το μαύρο χρήμα!" Ξεχνας, βεβαια, ακομα και σε αυτη τη σωστη παρατηρηση, τον κυριο υπευθυνο, τους αμετρητους χαραμοφαηδες του δημοσιου (κυριως επι πασοκ, δηλαδη αριστερας) και προστατευομενο ειδος του συριζα σημερα. ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ, ΗΤΑΝ, ΣΥΝΗΘΩΣ, ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! ΤΩΡΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΤΗΝ "ΚΑΚΙΑ ΔΕΞΙΑ" ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΦΤΑΙΓΕ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΣΑΝ ΤΟΥΣ "ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ" ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ, ΟΜΩΣ, Η ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ "ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ"!!! ΦΤΑΙΜΕ (ΦΤΑΙΤΕ) ΓΙΑ ΟΛΑ!!! ΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!! ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΩΚΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ!!! ΜΩΚΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ!!! (εξαλλου, σε ΠΟΙΟΝ να διαμαρτυρηθειτε πια??? στα μικρομεγαλομεσαια λαμογια σαν και του λογου σας στα οποια εμπιστευθηκατε ανοητως και αυτοκτονικα τις τυχες σας και τις τυχες των παιδιων σας??). ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΧΛΟΣ!!! ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΠΗΔΗΧΤΑΡΗΔΕΣ "ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΜΕΙΝΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΝΑΤ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΟΛΟΤΟΦΙΣΤΕΣ (κι αυτοι το σκεφτονται...). Θα ξαναγυρισουνε ομως! Οταν θα βγει ο Κυριακος, θα θυμηθουνε παλι τα παλια και τη δεξια και θα ξαναεμφανιστουν! (και εκει θα γινει το ελα να δεις, γιατι και η υπομονη εχει και τα ορια της...)

leon

ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ====ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ????? ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΕΦΙΚΤΕΣ -ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΕ ---ΑΛΛΑΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ?????????

Μετανάστης Στα Ην. Αραβικά Εμιράτα

Συμφωνώ -μερικώς- με τον Δανίκα. Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο κύρια κόμματα, το κόμμα "ΕΜΕΙΣ" και το κόμμα "ΟΙ ΑΛΛΟΙ". Το κόμμα "ΕΜΕΙΣ" αριθμεί την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, και αποτελείται απο κομμουνιστές, αριστερούς, σοσιαλιστές και αντικαπιταλιστές (συμφ με έρευνα της Διανέοσις, 62.1% του Ελληνικού Λαού δηλώνουν Σοσιαλιστές και Αντικαπιταλιστές). Το Κόμμα "ΟΙ ΑΛΛΟΙ"αποτελείται απο Δεξιούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας φτάνουν το 35% του Ελληνικού Λαού πάλι σύμφωνα με την ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ. Η αλήθεια που δεν λέει ο Δανίκας είναι ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού νιώθει ότι είναι στην εξουσία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και να γκρινιάζουν (οι πρώτοι που έριξαν αυτό το σύνθημα ήταν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας 1970-1980 με το σύνθημα Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ). Εξ'ού και δεν υπάρχουν αντιδράσεις απο τον κόσμο για μια σειρά απο λόγους: 1. Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού βολεύεται με κάποιο τρόπο απο το Αριστερό Σύστημα που τώρα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους θεωρεί τους μόνους υπερασπιστές της ευζωίας τους, αρα δεν διαμαρτύρονται (γιατί η εναλλακτική είναι η Επάρατη Δεξιά και οι Ελληνες μισούν την Δεξιά όπως σωστά γράφει ο Δανίκας), 2. Γιατι οι δυνάμεις αντίδρασης, συνδικαλισμού και διαδηλώσεων ελέγχονται απολύτως -πλήν ΚΚΕ- απο τον ΣΥΡΙΖΑ και το Αριστερό Σύστημα και το Σύστημα δεν χτυπάει τον εαυτό του, 3. Γιατί το Διεθνές Κεφάλαιο και τα Ξένα Κέντρα που χρηματοδοτούσαν το κίνημα αντίδρασης απέναντι στην Δεξιά Σαμαρά-Βενιζέλου έχουν κόψει την μαζική χρηματοδότηση επειδή ο εκλεκτός τους ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και περνάνε οι μεταρρυθμίσεις που επιθυμούν τα Ξένα Κέντρα και εφαρμόζεται η πολιτική τους. Οι αντιδράσεις και τα μαζικά κινήματα θα επιστρέψουν -μαζί με την χρηματοδότηση απο τα Ξένα Κέντρα- όταν θα γίνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης.

κωστας

Εχεις δικιο, αλλα δυστυχως ουτε ο Μητσοτακης ειναι εγγυηση, ουτε τα ξενα κεντρα ασχολουνται και πολυ, αλλα μονο στο βαθμο που πρεπει να ειναι ετοιμοι. Ο μεν Μητσοτακης εξακολουθει να βασιζεται σε ενα βαθια συνδικαλιστικο και κρατικιστικο κομμα. (Δεν ξερω αν ο Αδωνις εκανε διαφορα, αλλα σιγουρα θα ηταν αλλο μηνυμα.) Για τα δε ξενα κεντρα, εχει περασει η περιοδος του "φιλελληνισμου" που στελνανε νεους να θυσιαστουν στο πεδιο της μαχης για μια ιδεα. Τωρα, ο βρωμερος Ελληναρας εχει αντικαταστησει την εικονα της κλασσικης παιδειας και ειμαστε απλως αλλη μια περιοχη των Βαλκανιων, με ζεστες θαλασσες. Αυτο λοιπον που θα γινει, και μονο ετσι μπορει να γινει, ειναι να ερθει μια συνολικη καταστροφη του συστηματος μεχρι να ξεριζωθει η αριστεριλα απο τη χωρα. Οι βολεμενοι πρεπει να χασουν τοσα πολλα ωστε να πανικοβληθουν και να μη μπορουν να κοιμηθουν το βραδυ. Η λεξη αριστερος πρεπει να γινει συνωνυμη του "Εφιαλτης", μονο που εδω το συστημα δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα μαυρο-ασπρο οσο στο πρωην ανατολικο μπλοκ. Αρα, χρειαζομαστε πιο δυνατες φαπες. Και ισως να χρειαστουμε μια ακομα γενια για να ξεπερασουμε τους μυθους της αριστερας και του συμμοριτοπολεμου. Το 60-70 υπηρχαν ακομα πολλοι που ειχαν νοιωσει την αριστεριλα στο πετσι τους. Το 80-90 ειχει μεινει μονο η γκλαμουρια του βουνου και της επαναστασης. Ο κοσμος προχωρησε, εμεις μειναμε εκει. Τωρα θελουμε φαπες για να τρεξουμε. Ευτυχως, οι αγορες ειναι απολυτα αντικειμενικες, οσο και το ιδιο το χρημα. Εκει δεν χωρανε "πολιτικες λυσεις".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία