Έβαλε τα ρούχα του αλλιώς
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Ανακεφαλαιώνω, συμπληρώνω και διορθώνω! Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές προτιμήσεις του καθενός. Ανεξάρτητα από κομματικές σημαίες. Και ανεξάρτητα από ποικίλες εξαρτήσεις!

Λένε ότι «στις πρόσφατες γαλλικές εκλογές κατατροπώθηκε ο φασισμός». Λέω εγώ: «Λάθος, πλάνη, ο θρίαμβος είναι εντελώς συστημικός». Το εξηγώ. Εκ του αποτελέσματος και εκ των δημοσκοπήσεων το σίγουρο είναι ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα εξασφαλίσει άνετη πλειοψηφία. Αρα, το γνωστό. Οπως στο παρελθόν. Το φάντασμα του φασισμού λειτουργεί ευεργετικά για τη φρενίτιδα του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Επομένως, ουδέν νεώτερον από το γαλλικό μέτωπο. Τι έχεις, Μανώλη; Τι ’χα πάντα. Μία από τα ίδια!

Ελεγαν ότι «αυτές οι γαλλικές προεδρικές εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρωζώνης». Λέω εγώ: «Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και η τράπουλα σημαδεμένη». Επειδή το σκηνικό ήταν βολικό. Επειδή ο Μελανσόν λειτούργησε σαν λαγός. Επειδή ο Φιγιόν ήταν διακορευμένος από τα media. Και μεταξύ μας, αυτή η διακόρευση ήταν δικαιολογημένη. Και επειδή η συντριπτική πλειονότητα του Τύπου αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία. Επομένως, η σκηνοθετημένη αβεβαιότητα του αποτελέσματος λειτούργησε και αυτή ευεργετικά υπέρ του Μακρόν. Τα media το καλύτερο εφαλτήριο του Μανώλη και του συστήματος!

Ελεγαν και λένε ότι ο Ζαν Λικ Μελανσόν είναι «ακροαριστερός». Λέω εγώ: «Ποιος ακροαριστερός και κουραφέξαλα. Σιγά μην είναι και γκουρού των μπαχαλάκηδων των Εξαρχείων». Ο άνθρωπος ήταν γέννημα θρέμμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Από το 1976. Και μάλιστα διετέλεσε υπουργός στην κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν. Οσο ο Μελανσόν είναι ακροαριστερός, άλλο τόσο η Φώφη Γεννηματά είναι αρχηγός της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ «Ρόζα»!

Ελεγαν και λένε ότι ο Εμανουέλ Ζαν Μισέλ Φρεντερίκ Μακρόν είναι αντισυστημικός. Λέω εγώ: «Μεγαλύτερη μπαρούφα απ’ αυτή δεν έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια». Πρώτον, επειδή ο εν λόγω Μανώλης προέρχεται από την αφρόκρεμα της γαλλικής ελίτ. Δεύτερον, επειδή διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Γαλλίας επί κυβερνήσεως Μανουέλ Βαλς. Τρίτον, επειδή εξαιρετικές οι επιδόσεις του στις τραπεζικές επενδύσεις. Και τέταρτον, αν δεν κάνω λάθος, άριστες οι σχέσεις του με τον όμιλο Rothschild. Αν αυτός είναι αντισυστημικός, τότε εγώ είμαι η ρεπλίκα του Ντόναλντ Τραμπ!

Ελεγαν και λένε ότι «ταπεινώθηκε ο γαλλικός δικομματισμός». Λέω εγώ: «Αναγεννήθηκε από τις στάχτες του». Μα φυσικά το κλασικό δίδυμο έχει τελειώσει. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι το ιδεολογικό και πολιτικό φορτίο του έχει ξεφουσκώσει. Αντιθέτως μάλιστα. Για λίγο ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!
Κλείσιμο

Ελεγαν και λένε ότι η Μαρίν Λεπέν είναι ο ζωντανός ορισμός του σύγχρονου φασισμού. Αν είναι έτσι, και με σχεδόν δεδομένο το ποσοστό που θα λάβει στον δεύτερο γύρο, της τάξεως του 35% με 40%, τότε αυτό σημαίνει ότι 4 στους 10 Γάλλους είναι φασίστες. Πολύ βολική, πολύ ρηχή και πολύ επιπόλαιη μια τέτοια ανάγνωση των αποτελεσμάτων. Ολους αυτούς τους χαρίζουμε σ’ αυτό τον θηλυκό Αδόλφο Χίτλερ και πορευόμαστε με το 60%!

Με απλά λόγια. Αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Σκηνοθετημένος ο θόρυβος. Οπως άλλωστε και στις εκλογές της Ολλανδίας. Η Λεπέν ο αποκλειστικός εχθρός των αγορών. Ο Μακρόν ο πιο αγαπημένος πολιτικός του Βερολίνου. Και το διεθνές σύστημα ο μοναδικός θριαμβευτής των εκλογών. Ολος αυτός ο ντόρος για να επιβεβαιωθεί η γνωστή ελληνική ρήση «Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ