danikas_dimitris

Σαν κοπρόσκυλα

Δημήτρης Δανίκας

Χτες  είδα  μια  ελληνική  ταινία με τίτλο «Park» με την υπογραφή της Σοφίας  Εξάρχου,  νέο όνομα με πολλές  ανησυχίες.

Δεν πρόκειται να  σας ταλαιπωρήσω με το περιεχόμενό της, ούτε με το σχόλιο και  την  σημειολογία της.  Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά   σας  αφήνουν παγερά αδιάφορους. Τέλος πάντων

Αυτό  που  με άφησε άφωνο και  αποσβολωμένο. Αυτό που  με κεραυνοβόλησε  και  που με εξόργισε.   Σα να  βλέπω μπροστά μου να κακοποιείται και στη  συνέχεια να  δολοφονείται μικρό παιδί,  είναι ο χώρος, η κατάντια,  η υποσαχάρια και τριτοκοσμική μιζέρια. Η αθλιότητα, τα σκουπίδια, η χωματερή, η πλήρης,  η απόλυτη   η   σχεδόν οργανωμένη  εγκατάλειψη!

Γιατί η δράση  των πιτσιρικάδων (παιδιά μικρών ηλικιών, εγκαταλειμμένα κι αυτά)  ξετυλίγεται  εντός του Ολυμπιακού χωριού. Δέκα  χρόνια μετά την τέλεση του νεοελληνικού «θριάμβου» των Ολυμπιακών  Αγώνων!

Θεέ μου, είπα από μέσα  μου. Τι είναι αυτό που βλέπω!  Ξεχερσωμένα  χωράφια. Σκουριασμένα σίδερα.  Πισίνες  σε  ολοσχερή κατάρρευση. Ενα απέραντο πεδίο που ούτε  κοπρόσκυλα καταδέχονται να ξεφορτώσουν το  ψιλό και το  χοντρό  τους!

Κάποιος  εκ των παρισταμένων  είπε  αυθορμήτως «κάθε  τσιμεντοκολώνα κόστισε  όσο και μια μεζονέτα  των Βορείων Προαστίων». Ετσι ακριβώς!

Να σε πιάνει η  ψυχή σου. Να σε κυριεύει το θυμικό  σου. Να χάνεις κάθε ίχνος ψυχραιμίας και στοιχειώδους νηφαλιότητας. «Απειρα»  δισεκατομμύρια   σπαταλήθηκαν.  Εκατοντάδες θησαύρισαν. «Απειρα» λεφτά, από τον δημόσιο κορβανά, εξαερώθηκαν. Και ουδείς έδωσε λογαριασμό.  Ουδείς μέχρι στιγμής  γνωρίζει ακριβώς  προς τα που «πέταξαν»  τόσα  ευρώ!

Ομως το  χειρότερο,  σχεδόν το «προδοτικό» είναι ότι  όλα  αυτά εγκαταλείφθηκαν  στις ορέξεις του  χρόνου, των  σκουπιδιών, της αχρηστίας και της παροιμιώδους  ελληνικής  αφασίας!

Τα μεγάλα  αξιωμάτα πορεύονται με μεγάλες αμοιβές,  μεγάλες δόξες, μεγάλες ευθύνες αλλά και μεγάλες συνέπειες. Με βαριές  τιμωρίες.  Με  αλύπητες καμπάνες, Σκεφτείτε μόνο το   απλό  και Γαλλικό. Επειδή ο  Φιγιόν  διόρισε την  γυναίκα  του και εκείνη  ως αργόσχολη αποταμίευσε κάμποσα χιλιάρικα,  ο Φιγιόν λοιπόν διασύρθηκε,  γκρεμίζεται και  προς την παραίτηση  σύρεται. Απ όλους. Και  κυρίως από τους δικούς του. Από το κόμμα  του!

Εδώ, στην υποσαχάρια Ελληνο-Κολομβία ουδενός ιδρώνει το αυτί του.  Διορίζουν, ακόμα  και το υπηρετικό τους προσωπικό χωρίς την παραμικρή τιμωρία. Συνηθίσαμε. Ελα μωρέ πως κάνεις έτσι! Απαντάει ο  διπλανός  σου. Σάμπως πρώτη η τελευταία φορά  γίνεται  αυτό.  Πάντα τα ίδια!

Οταν  ένα σύστημα δεν αυτοκαθάρεται.  Οταν ουδείς, πλην του Τσοχατζόπουλου  που  τον έπιασαν  κότσο, δεν κάθεται  στο σκαμνί της  δικαιοσύνης. Οταν  ουδείς εισαγγελέας  δεν  σκαλίζει  τον φάκελο  των  Ολυμπιακών  αγώνων. Οταν ολόκληρο  το πολιτικό προσωπικό πορεύεται ακλόνητο και τάχα μου καθαρό.  Οταν  η κοινωνία ακολουθεί με τη  σιωπή των αμνών. Οταν, όταν, όταν  ε  τότε  ιδού  μια από τις βασικές αιτίες που έφτασε η χώρα  στο γκρεμό!

Κάθε  τραγωδία  τελειώνει με λύτρωση και κάθαρση. Κάθε  φόνος έχει  τον  δολοφόνο του.  Κάθε  αρνητική, καταστροφική πράξη εμπεριέχει το  τίμημα  το σκληρό. Εδώ τίποτα. Εδώ άκρα του τάφου σιωπή. Εδώ κάτω από το χαλί. Εδώ ο  αθώος παρέα με τον  φονιά. Εδώ η λήθη, η ανοχή, η κατ  εξακολούθηση παραβατικότητα και   διαφθορά, είναι τόσο μα τόσο  πολύτιμα και «πατριωτικά». Κάποιος  μου είχε πει «δεν είναι   τα δανεικά  αλλά το  γεγονός ότι όλα  αυτά τα  δισεκατομμύρια τα σπαταλήσαμε στις Ρωσίδες, τα νυχτερινά κέντρα, στο  τίποτα»!

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Γιώργος Στρογγυλόπουλος

Δημήτρη, ξανά μετά απο καιρό, και πάλι μπράβο. Κόβεται η ανάσα όταν βλέπεις το σήμερα. Δημήτρη μου! Δεν είναι οι ρωσίδες, δεν ειναι ο χαμένος καιρος...Το ξέρεις, τα είπαμε. Είναι η παιδεία μας που δεν αποτιμάται στην δική μας αξιολόγηση. Στην προσωπική μας. Εκεί που παρακαλάμε τους εαυτούς μας να μας δώσουν κάτι άλλο. Κάτι δημιουργικό. Κάτι ωραίο! Εκεί δεν συγκλίνουμε μεταξύ μας... Αποκλίνουμε ανατολικά....

μια μικρή διόρθωση

είμαστε υπερ-σαχάριοι, όχι υπο-σαχάριοι απατεώνες

...

Οι έλληνες ζούμε σ ένα φανταστικό μικρόκοσμο όπου όλα είναι εύκολα. Το θέμα είναι πως δε μάθαμε από τις τις Ολύμπιακές Εγκαταστάσεις. Πάμε για το νέο δράμα (σε 10 χρονάκια από κατασκευής) θα λέγεται Πάρκο Ελληνικού. Όποιο σχέδιο κι άν ακολουθηθεί. ΕΜΠ ή εμπορικότερη έκδοση. Είναι καταδικασμένο απ τη γεωγραφία του (σαν τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις). Θα διαρκέσει λίγο παραπάνω αλλά θα γίνει μια ζούγκλα μεταφορικά και κυριολεκτικά.

nobody di tutti no-βόδι

Paisano - Οι εικόνες των αποσυνθεμένων τοπίων είναι χρήσιμες όταν υπενθυμίζουν στον θεατή την δική του φθαρτότητα στον μάταιο κόσμο. Στην ΝΥ σε κάποιους σταθμούς του μετρό έβλεπες σκουριασμένα δοκάρια, λογικό αν σκεφθείς οτι λειτουργεί από το 1860. Για φαντάσου να περπατάς στο κεντρικό Μανχάταν σαν κουνούπι μέσα σε ένα δάσος από ουρανοξύστες, και ξαφνικά να εμφανιστεί στο πλάϊ σου ένας αρουραίος 30 κιλά να σε συνοδεύει ! Για σκέψου τι ήταν κάποτε το Ντητρόϊτ; το κέντρο της παγκόσμιας αυτοκίνητο-βιομηχανίας ; και σήμερα ; εγκαταλειμμένο από τον μισό πληθυσμό, παραδομένο στην εξαθλίωση. Οι αυτοκρατορίες ακμάζουν & παρακμάζουν, τα κράτη το ίδιο, οι πόλεις το ίδιο, οι επιχειρήσεις το ίδιο, τα πρόσωπα γιατί να αποτελούν εξαίρεση; (πλην των αθανάτων). Ο κύριος Πανούσης πριν 20 χρόνια ; είχε περιγράψει την "ελληνική""κοινωνία" ως ΑΘΡΟΙΣΜΑ: Συμμοριών συμφερόντων οι οποίες επιδίδονται σε Συμψηφισμούς Εγκλημάτων - εν κενώ ; εις βάρος του ευρύτερου Ανοχύρωτου κοινωνικού συνόλου. Όταν λοιπόν ένα πρόσωπο authority - αυθεντία στην επιστήμη της εγκληματολογίας-πολιτειολογίας αποδίδει επακριβώς την εγγενή φύση του βιαστή, και ο βιαστής εξακολουθεί να δρα ανενόχλητος τότε ; Τότε ένας Άκης καθίσταται η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για εκατοντάδες χιλιάδες εγκλήματα εγγεγραμένα στην συλλογική συνείδηση ως νεοελληνική κανονικότητα. Ένα χρεοκοπημένο & διεθνώς διασυρμένο τούρκογύφτο βασίλειο 10 εκατομμυρίων να διατηρεί (με κόστος δις) 400 plus ανώτατους δικαστές, οι οποίοι φροντίζουν ως ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ το περιγραφέν καθεστώς από κύριο Πανούση. Ως μέτρο σύγκρισης (παραμερίζοντας προσωρινά την παράμετρο ότι ο τραγέλαφος γελοιότητα & τα ανέκδοτα δεν επιδέχονται σύγκρισης),οι ΗΠΑ υπερδύναμη 350 εκατομμυρίων διαθέτει μόλις (9) εννέα." Όταν η κοινωνία ακολουθεί με τη σιωπή των αμνών. Όταν, όταν, όταν ε τότε ιδού μια από τις βασικές αιτίες που έφτασε η χώρα στο γκρεμό!" Δεν υπάρχει γκρεμός φίλε μου!στην Νέα Σύβαρη απαράλλακτη της αρχαίας κάθε ημέρα, είναι ημέρα θριάμβου, γιορτής και δόξας! Ξέρεις τί είναι να έχεις κατέβει μόλις χθές ( σε σχέση με χώρες που οι 4 τροχοί εμφανίσθηκαν 150 χρόνια πριν ) μόλις χθές από τα γαϊδούρια... και σήμερα κάθε Καγκουρίδης να διαθέτει 3-4 κουβάδες, οι οποίοι ελλείψει πάρκιν θα χρειαστούν σύντομα οι σκεπές των κατοικιών. Μπροστά τώρα στην Καγκουριάδα (*Ιλιάδα )... τι αξία έχουν μερικές χιλιάδες απώλειες ; Λές και έκλεισαν οι αγορές από τις οποίες εισάγουμε όσους & όποτε θέλουμε ; Νέα Σύβαρη + Καγκουριάδα ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

κιτσος

Γι'αυτό τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ φτάσαν εκεί που φτάσανε..γι'αυτό ο κόσμος ψηφίζει όπως ψηφίζει(ανόητα δηλαδή).Γιαυτο ο κόσμος έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να τα φτιάξει όλα αυτά και να στείλει τους ενόχους στη φυλακή(εδώ γελάνε).Γι'αυτό ο κόσμος έφερε στην εξουσία τη χρυσή Αυγή (κατάντια).Γι'αυτό ο κόσμος ψηφίζει και.. Λεβέντη (πλήρη απογοήτευση). Αυτοκριτική;ΜΗΔΕΝ. Ποιος έχει σειρά τώρα να μας προσφέρει το χαμένο παραδεισο χωρίς να κοπιασουμε; Πόσους ακόμα πρωθυπουργούς θα αλλάξουμε; Βρε δεν υπάρχει σωτηρία!! Μόνο φτώχεια ,μιζέρια και μυρωδιά από ψοφίμι!Τίποτε άλλο δεν υπάρχει αν δεν αλλάξουμε μυαλό!

vasso

οταν ισχυει ο καταπτιστος νομος περι ευθυνης υπουργων ακομη οταν απαλλασεται η βουλευτικη αποζημηιωη απο οφειλες προς τριτους δηλ τρωω τα χρηματα του δανειστη μου .οταν παιρνουν δανεια και δεν τα αποπληρωνουν οταν διοριζουν στη βουλη τα σογια τους ΚΑ για ποια χωρα μπορουμε να μιλαμε υποσαχαρια αφρικη και βαλε

Δεξιος

Ειναι να σε πιανει η ψυχη σου, πραγματι, με τα εγκατελειμμενα ολυμπιακα εργα. Κυριως γιατι θα μπορουσαν να ειχαν γινει κεντρα αναπτυξης και εμπορικης δραστηριοτητας, αθλητικης δραστηριοτητας, αναψυχης, πολιτισμου. ΟΜΩΣ, ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!! ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΚΑΙ "ΛΑΪΚΗ" "ΔΕΞΙΑ"!!! Η Βαρκελωνη εγινε ενα κοσμημα μετα τους Ολυμπιακους του 92. Εμεις, χαβουζα!! ΑΝ ΠΧ, ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΔΩΡΕΑΝ, Ή ΣΧΕΔΟΝ ΔΩΡΕΑΝ, ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ (με κληρωση ή με διαφανη διαγωνισμο προσφορων, οχι μουλωχτα και σκοτεινα) ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΜΕ ΜΟΝΗ "ΡΗΤΡΑ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΧ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΦ ΚΑΙ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΦΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ Η ΑΘΗΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ "ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"??? ΕΤΣΙ ΔΕ ΦΤΑΣΑΝΕ ΟΛΑ ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ?? ΕΤΣΙ ΔΕ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΠΟ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΝΔ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ "ΨΙΧΟΥΛΑ") ΣΕ ΜΟΛΙΣ 45 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ??? ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΦΘΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

nisiotis

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΟΥΡΓΕΛΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ---ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ---ΓΙΑ ΔΕΞΙΟΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΒΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΕΝΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΚΑΤΑΡΙΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥΣ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΠΑΒΟ -ΜΡΑΒΟ ------------------------------

νηρέας

TOBLERONE ---Ποια είναι ?---Θα σου δείξουν μια βουλευτή στη Σουηδία που τόλμησε ν αγοράσει μια σοκολάτα με κάρτα του κράτους .

νηρέας

Διευκρίνηση -- Την καθέρεσαν από βουλευτή .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία