Ο Κλέψας του Κλέψαντος
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο Κλέψας του Κλέψαντος

Σχετικά με  τις περικοπές στις επικουρικές. Σχετικά  με τα  χαμόγελα  επιτυχίας του  Γιώργου Κατρούγκαλου. Σχετικά με τους ψεύτες αλλά και με τους υποκριτές!

Ψεύτες, αρχιψεύτες επειδή  μας έταξαν λαγούς με  πετραχήλια.  Γνωστό αυτό. Επειδή  υποσχέθηκαν προστασία  των συντάξεων.  Αλλά και  ανοησία επικών  διαστάσεων απ όσους    πίστεψαν όλες αυτές  τις μακακίες. Από που παιδάκι μου  θα έβρισκαν  τα  λεφτά;  Από  τον τοίχο;  Δεν  αναρωτήθηκες; Ε καλά να πάθεις μετά!

Ομως  υποκριτές και   όσοι χύνουν   δάκρυα πολλά.  Επειδή από τη μια  ωρύονται  υπέρ  ευρωζώνης, εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων. Και από την άλλη ξεσκίζουν τον  Γιώργο Κατρούγκαλο!

Δηλαδή πως είναι  δυνατόν να συμβιβάσει κανείς τα ασυμβίβαστα; Αφού η Ψωροκώσταινα παρέχει το   10%   των εσόδων  της για την  στήριξη  του κατεστραμμένου ασφαλιστικού συστήματος. Αφού ο  αντίστοιχος μέσος  ευρωπαικός όρος είναι (πάνω κάτω)   2%. Και αφού,  αν  κι εμείς συμμορφωθούμε  με τον ευρωπαικό  μέσο όρο  οι  συντάξεις θα  καταλήξουν   στον πάτο της Βουλγαρίας. Κάπου μεταξύ τριακοσίων και πεντακοσίων  euros!

Και επειδή το   συνταξιο-ασφαλιστικό  είναι  επίκαιρο, πρέπει να θυμίσω μερικές   από τις σκηνές αυτής της σύγχρονης Νεοελληνικής τραγωδίας. Οπως   για παράδειγμα, το πλιάτσικο πολλών  κυβερνήσεων.  Οπως  για  παράδειγμα το  κούρεμα με την  ψιλή  και με  την «μηχανή»  του  σωτήρα Ευάγγελου Βενιζέλου.  Οπως  η κακοδιαχείριση  των  διοικήσεων. Οπως, για παράδειγμα,  η  «προστασία»  των  ταμείων από τις κυβερνήσεις. Προστάτες όπως νταβατζήδες.  Οπως η   συστηματική, οργανωμένη και ανεξέλεγκτη μαύρη  εργασία. Οπως η  πτώση  του ΑΕΠ κατά  25%. Οπως το ενάμιση  εκατομμύριο ανέργων που  φυσικά   δεν πληρώνει εισφορές στα  ταμεία. Και όπως  η καταρρέουσα οικονομία!

Χωρίς πλούτο  γιοκ  ασφαλιστικά  ταμεία.  Χωρίς πλούτο   γιοκ επικουρικές και συντάξεις. Πράγμα που παραπέμπει στην  γνωστή και τρελή αντίφαση  αυτών των τάχα μου «αριστερών». Ρε συντρόφια   από  που  θα προκύψουν τα μπικικίνια;  Ρε συντρόφια   χωρίς ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας  από που θα  βρεθούν  τα  φράγκα για  συντάξεις και ασφαλιστικά  ταμεία; 
Κλείσιμο

Μερικές  φορές κάθομαι και αναρωτιέμαι  φωναχτά. Μα καλά τοσο άχυρο υπάρχει  στα κυβερνητικά μυαλά; Αραγε πρόκειται  περί ανοήτων, ερασιτεχνών, χαβαλετζήδων και  καφενόβειων μειρακίων; Θεούλη μου δεν αντέχω άλλο πιά!

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με όλους  εκείνους-και είναι μπόλικοι-που από την μια συγκινούνται με  τα   ανήμπορα  γηρατειά. Και από την άλλη κατακλέβουν τα  ασφαλιστικά  ταμεία  με την «ευέλικτη»  μαύρη  εργασία!

Τα αποτελέσματα αυτής    της  νεοελληνικής υποκρισίας είναι πολλά. Το πρώτο, επειδή με κάθε  «ξύρισμα»  επικουρικών και συντάξεων, «ξυρίζονται» και  οι δικές  τους εισπράξεις. Λιγότερα  λεφτά λιγότερη κατανάλωση.Κάθε κλεφταράκος   βγάζει τα μάτια του με  τα δικά του  χέρια.  Και το  δεύτερο επειδή με την μαύρη  και «ευέλικτη» εργασία κατακλέβουν τα  ασφαλιστικά  ταμεία κι έτσι σπρώχνουν την Ψωροκώσταινα στον πάτο με καταστροφική μανία!

Ο κλέψας  του κλέψαντος, η παθογένεια  του Ελληνος!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ