Χαϊβάνια
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Χαϊβάνια

Περίπου οκτώ στους  δέκα  αισθάνονται προδομένοι και απογοητευμένοι  από τον  Αλέξη Τσίπρα.

Ετσι   «λένε» τα γκάλοπ. Περίπου  οκτώ στους δέκα  μυαλό κουκούτσι.  Ετσι   λέω  εγώ. Και μπορώ να  το αποδείξω  στο  λεπτό!
 
Ας πούμε οι προεκλογικές  εξαγγελίες λοιπόν.  Και το ερώτημα εντελώς αυταπόδεικτο. Γιατί  δεν μου λες εσύ, από που θα  έβρισκε  χρήμα  για να  επιχορηγήσει όλα   όσα  υποσχέθηκε ο Τσίπρας; Από  το ταβάνι; Από τον ουρανό; Από  το πουγκί της  Γερμανίας; Μα  ήταν πασίγνωστο ακόμα και στα νήπια. Γιοκ από  μπικικίνια. Η Ψωροκώσταινα  κανονικός  ζήτουλας. Και μάλιστα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Ακόμα και στην Βραζιλία. Ψέματα;

Ας πούμε  ότι θα  έσκιζε το μνημόνιο. Οτι θα το μετέτρεπε σε  προσάναμμα για να ζεσταίνονται «κοντά στο τζάκι  αγκαλιά  στην πολυθρόνα» ο Αλέξης με την Περιστέρα!

Κλείσιμο
Μα  καλά  δεν ήξερες ότι προυπόθεση  για ένα  τέτοιο «σκίσιμο» είναι η έξοδος στις Αγορές;

Δεν  ήξερες ότι  η χώρα  δεν   μπορούσε να  βγει στις  Αγορές;  Δεν ήξερες ότι μισθούς και  συντάξεις  δεν μπορεί να  τις  στηρίξει  ο άδειος δημόσιος κορβανάς; Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες!
 
Ας πούμη  η  κορυφαία αντίφαση που λαμβάνει  χώρα-διαρκώς-εντός του ίδιου ανθρώπου. Από τη μια επιθυμεί παραμονή στην ευρωζώνη. Από την άλλη «σκίσιμο» του Μνημονίου. Γίνεται;
 
Ούτε μία στο    δισεκατομμύριο. Μα καλά άνθρωπέ μου  δεν  ξέρεις ότι με κάθε δάνειο που εισράττεις από την οποιαδήποτε  τράπεζα, ταυτόχρονα  υπογράφεις  την υποθήκη  της περιουσίας σου; Απόδειξη;  Οτι απαραίτητη προυπόθεση παραμονής τη Ψωροκώσταινας  στην ευρωζώνη  είναι η υπογραφή,  τήρηση και εφαρμογή των όρων  κάθε Μνημονίου. Εντάξει;
 
Και τέλος ότι έδωσε πολλές υποσχέσεις και  στο τέλος  δεν τήρησε ούτε μισή. Μα καλά πρώτη  φορά συμβαίνει κάτι  τέτοιο;  Ο  Γιώργος με το σύνθημα «λεφτά  υπάρχουν».  Ο Αντώνης με το Ζάππειο 1, 2, 3. Ο Τσίπρας με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης!
 
Ολοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Και  μόλις  σκαρφαλώνουν στη εξουσία προσγειώνουν ανώμαλα  την  χώρα στα  βράχια. Εύκολες υποσχέσεις,  εύκολες και  γρήγορες  διαψεύσεις.

Ψέματα; Μα  θα πείτε,  ο Τσίπρας είναι αριστερός. Και η  Αριστερά  διαθέτει ήθος.  Μπορεί. Ομως  εσένα  ποιος  σου είπε ότι ο Τσίπρας είναι αριστερός; Τα κανάλια; Οι εφημερίδες;

Κουραφέξαλα. Αριστερός  σημαίνει αμφισβητώ τον καπιταλισμό. Αμφισβητώ  τα μονοπώλια. Και είμαι κάθετα εναντίον ΝΑΤΟ και  ιμπεριαλισμού.  Ακουσες  εσύ τον Τσίπρα να  αμφισβητεί το σύστημα;  Ποτέ! Αντιθέτως στηρίζει το  σύστημα. Εξ ευωνύμων. Επομένως όσο είμαι  εγώ αστροναύτης άλλο τόσο είναι αριστερός ο Αλέξης!
 
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι το πρόβλημα  δεν είναι ο Τσίπρας. Οτι  εκείνος έκανε την  δουλειά του. Και ότι  για ένα πράγμα πρέπει να απογοητευθείς. Για ένα πράγμα πρέπει να αισθάνεσαι κουρέλι. Οτι  κάθε πολίτης που αισθάνεται προδομένος από τον Αλέξη πρέπει επειγόντως να ασχοληθεί με τον εαυτό του. Μπας και είναι πολιτικά  ανεγκέφαλος; Μπας και είναι πολιτικά  αγράμματος; Μπας και  είναι  έτοιμος να πιστέψει κάθε μπαρούφα που θα αμολήσει κάθε πολιτικός προκειμένου να αναρριχηθεί στην  εξουσία. Κατάλαβέ το. Εσύ  το πρόβλημα. Εσύ  η  διάψευση. Εσύ  η απογοήτευση.  Εσύ η  «σχιζοφρένεια» Με απλά λόγια. Χαιβάνι  εσύ.  Θα σε  δουλεύουν  αιωνίως οι  πολιτικοί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ