stefanakidis

Τον γυμνασιάρχη ή τον βουλκανιζατερά; Ούτε τον ένα ούτε τον άλλο

Βασίλης ΣτεφανακίδηςΗ επιλογή αλλά και ο τρόπος διορισμού των νέων Διοικήσεων των νοσοκομείων θεωρείται και είναι, το πρώτο σοβαρό φάουλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και μπορεί η υπόθεση του 80χρονου πολιτευτή που διορίστηκε στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, να πήρε και δικαίως ευρεία δημοσιότητα και να ανάγκασε το Μαξίμου να την ανακαλέσει , όμως αυτή η περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ναι, έδειξε αντανακλαστικά η κυβέρνηση σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επέμεινε μέχρι τέλους με τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που τοποθέτησε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης ,αλλά η παρτίδα δεν σώζεται έτσι.

Ανάμεσα στους 50 νέους διοικητές και αναπληρωτές τους υπάρχουν κι άλλοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προκαλούν με τον διορισμό τους την κοινή γνώμη. Άλλος γιατί είναι άσχετος με το αντικείμενο ( γυμναστής -προπονητής στο νοσοκομείο Κιλκίς) άλλος γιατί έχει καταδικαστικές αποφάσεις ως γιατρός( νοσοκομείο Ηρακλείου) κι άλλος ως κουμπάρος Βουλευτή( νοσοκομείο Καστοριάς). Και δεν ξέρω τι άλλο θα βρεθεί αν ψάξει κανείς ένα- ένα όλα τα ονόματα που ανακοινώθηκαν.

Το μείζον όμως για την κυβέρνηση, είναι πως με τέτοιες επιλογές από την κομματική επετηρίδα, έρχεται σε ευθεία σύγκρουσή με όλα εκείνα που υποστήριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια για την αξιοκρατία, την αριστεία και τη μη διάκριση με βάση την πολιτική θέση ενός εκάστου.

Κι είναι οξύμωρο όταν μέχρι τώρα είχαμε δει, από τη συγκρότηση της ίδιας της κυβέρνησης, τη στελέχωση των γενικών γραμματειών αλλά και τα διοικητικά συμβούλια εταιρειών του δημοσίου και οργανισμών, να επικρατούν επιλογές με βάση την αξιοσύνη και τα υψηλά τυπικά προσόντα, να γυρίζει τώρα η κυβέρνηση στις παλαιοκομματικές και καταδικασμένες πρακτικές του βολέματος ημετέρων.

Διπλά ακατανόητο δε, όταν μαθαίνουμε πως η γκρίνιες στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ αυξάνουν καθημερινά, επειδή ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί -προφανώς κατ' εντολή του- αρνούνται να μπουν καν σε κουβέντα με βουλευτές για μικροεξυπηρετήσεις της εκλογικής τους πελατείας!

Οι ίδιοι αυτοί βουλευτές ξεσπαθώνουν τώρα μετά το θέμα με τα νοσοκομεία και ειρωνεύονται αυτές τις επιλογές με κάποια “σούργελα” που τους εκθέτουν στα μάτια της κοινής γνώμης στην περιφέρεια τους. Μήπως εξαντλήθηκαν οι άνθρωποι με τα καλά και αψεγάδιαστα βιογραφικά να στελεχώσουν αυτές τις κρίσιμες θέσεις αναρωτιούνται, για να αναγκαστούν να επιλέξουν ανάμεσα στους αποτυχόντες πολιτευτές και κομματάρχες;

Όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις επιλογές σε άλλους κρισιμότερους τομείς προσπάθησε να καταργήσει τις διαχωριστικές γραμμές γιατί κατανόησε πως το 40% που πέτυχε στις εκλογές δεν ήταν αμιγώς Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι αλλά από όλους τους χώρους που πίστεψαν πως ο Μητσοτάκης θα κάνει τη διαφορά από όλους τους προηγούμενους με τις σύγχρονες απόψεις του για την Ελλάδα του μέλλοντος που όλοι -πλην κομματικών- θα θέλαμε.

Στους σχεδόν 4 μήνες που είναι στην εξουσία είδαμε ελάχιστες παραφωνίες από βουλευτές και στελέχη, οι οποίες πάντα είναι αναμενόμενες για ένα οργανισμό αυτού του μεγέθους και πάντως ήταν εύκολο να απομονωθούν.

Εν προκειμένω όμως, όταν το τελικό οk δόθηκε από το Μαξίμου, όσο νάναι δημιουργεί ένα πρόβλημα καθώς δεν χρειάζεται να τραβηχτεί τ' αυτί ενός βουλευτή που ανοίγει το στόμα του και δεν ξέρει τι λέει, αλλά να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα σε υψηλότατο επίπεδο.

Ελπίζουμε μετά ταύτα, να ξαναπιάσουν όλη τη λίστα των διορισθέντων και όπου χρειάζεται με θάρρος και ευθυκρισία να διορθωθούν τα λάθη και το κυριότερο να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα παλαιοκομματισμού σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής και πάντως πριν το φάουλ γίνει πέναλτι.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Kostas

κ. Στεφανακίδη, πολύ ωραια τα γράφετε! Αν θέλετε να τεκμηριώσετε αυτά που γράφετε, πηγαίνετε στο Σισμανόγλειο ή στο ΑγιοιΑναργυροι να διαπιστώσετε τον τραγέλαφο των επιλογών. Υπάρχει και στα δυο κάποιος με προσόντα που δεν έχει σχεδόν κανένας από τους 112 επιλεγέντες επιλεγέντες,

Φυσικά και πρέπει να μπουν στελέχη

Και μάλιστα της ΝΔ , με τα απαιτούμενα προσόντα και τίτλους σπουδών και εννοείται σχετικους με ιατρική ! Μήπως δεν υπάρχουν εξαιρετικοί και έμπειροι γιατροί για αυτές τις θέσεις ; Δεν κατάλαβα γιατί ο βουλκανιζατέρ , η ο γυμναστής έχουν την ικανότητα να διοικούν νοσοκομεία κι όχι γιατροί με 35 χρόνια εμπειρία ! Αλλά έτσι συμπεριφέρεται το κόμμα των κουμπάρων ! Κουμπάρος ναναι κι ό , τι ναναι !

danaos

Σωστά όλα αυτά από γενικότερη άποψη,το να ξιφουλκεί,όμως, για τις, όντως, λάθος επιλογές ο ΣΥΡΙΖΑ του Καρανίκα,του Στέλιου Παππά και του βουλκανιζατερά,πάει πολύ. Επί της ουσίας,πάντως, ο Μητσοτάκης πρέπει να τραβήξει κάποια κυβερνητικά αυτιά,ώστε να εκλείψουν οριστικά τα φαινόμενα αυτά.

Εάν σε διαβάζει ο Μητσοτάκης

Εάν σε διαβάζει ο Μητσοτάκης να απαγορεύσει δια νόμου στις ΔΕΚΟ (και του υπερταμειο), όπως ισχύει στο δημόσιο, τον διορισμό σε θέσεις ευθύνης αποφοίτων λυκείου, ειδικά εκεί που υπάρχει πληθώρα αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μάλιστα σχετικής ειδικότητας. Γιατί θα βγουν στοιχεία για συγγενεις και θα γίνει πάλι ρόμπα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία