dalianis_vasilis

Φόρος τιμής στην Καταλονία

Βασίλης Δαλιάνης

Τα τελευταία δέκα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «προκαλέσει την Κρίση στην Ελλάδα».

Έχει αναγκάσει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να «ανατρέψει το δημοψήφισμα του 2015», προωθώντας «πολιτικές που οδήγησαν στο ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας». 
Την ίδια περίοδο η Ε.Ε. προετοίμασε την «ισλαμοποίηση« της Ευρώπης, ενώ παράλληλα συνέβαλε στην ενίσχυση των ποσοστών της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και εσχάτως σε αυτήν των ποσοστών της AfD στη Γερμανία. Στον ελεύθερο χρόνο της, η Ε.Ε. «επιβάλει νεοφιλελεύθερες πολιτικές» που διαλύσουν τον Νότο, ενώ την ίδια στιγμή «δεν επιβάλει κυρώσεις (ήτοι λιτότητα) σε χώρες που δεν σέβονται τους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως η Γαλλία, διότι η Κομισιόν του Προέδρου Γιούνκερ συμπαθεί τους Γάλλους». 

Πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα για μια «Ε.Ε. τεχνοκρατών, η οποία καταρρέει».

Η απόδοση ευθυνών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όλες τις εσφαλμένες πολιτικές, με τα τραγικά αποτελέσματα, τις οποίες ακολούθησαν (και σε κάποιον βαθμό εξακολουθούν να ακολουθούν) συγκεκριμένοι ηγέτες κρατών – μελών δεν είναι κάτι καινούριο. 

Ποιος πρωθυπουργός ή Πρόεδρος κράτους - μέλους της Ένωσης θα δεχόταν να ομολογήσει ότι τα «έκανε θάλασσα»; Ποιος πολιτικός θα ομολογούσε στους ψηφοφόρους του ότι απέτυχε παταγωδώς; Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο καλύτερος στόχος. Δίπλα σε αυτούς τους απατεώνες πολιτικούς και οι γνωστοί χρήσιμοι ηλίθιοι. «Η Ε.Ε φταίει για όλα». 

Τελευταίο παράδειγμα, τα γεγονότα στην Καταλονία.  Οι σοκαριστικές εικόνες της ωμής βίας των αστυνομικών αρχών εναντίον πολιτών δεν θα μπορούσαν παρά να προκαλέσουν οργή. Όχι μόνο στην ίδια την Καταλονία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο εύκολος στόχος;  Μα φυσικά η Ε.Ε.  Οι ανοησίες που έχουν ακουστεί ξεπερνούν κάθε άλλη προσπάθεια απαξίωσης της Ε.Ε.

Από την αποπομπή της Ισπανίας από την Ε.Ε., μέχρι την αποστολή Ευρωπαϊκού στρατού (!)  ορισμένοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και οικονομολόγοι, επανέλαβαν την γνωστή ιστορία. «Φταίει η Ε.Ε.

Η μοναδική εύλογη κριτική θα μπορούσε να αφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν είναι, πράγματι, ο θεματοφύλακας των Συνθηκών. Και η Κομισιόν του Προέδρου Γιούνκερ προτίμησε για ακόμα μια φορά τη μεσοβέζικη πολιτική τοποθέτηση από την πλήρη καταδίκη της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι, για τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισε απλούς πολίτες στην Καταλονία. 

Η Συνθήκη της Λισαβόνας στο άρθρο «1α» αναφέρει ρητώς ότι «Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.»


Την ίδια στιγμή που τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα κατηγορούν την Ε.Ε ότι μετατρέπεται σε ένα υπερκράτος  χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, ζητούν από την Ε.Ε. να επέμβει στα εσωτερικά ζητήματα ενός κράτους -μέλους. 

Ξεχνούν όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι κράτος. Η Ε.Ε. δεν είναι -καλώς η κακώς  Ομοσπονδία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κυρίως τα κράτη – μέλη της και δευτερευόντως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήτοι, άμεσα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο ισχυρή, όσο τα κράτη -μέλη της θέλουν να είναι. Μέχρι να υπάρξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, το κυτίο παραπόνων δεν βρίσκεται ούτε στο κτήριο  Berlaymont, ούτε στο Europa των Βρυξελλών. Βρίσκεται μόνο στα κράτη -μέλη.  

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Α ρε Δαλιάνη

Όλα στην λοταρία, όλα ίσιωμα για να βγουν τα επιχειρήματα της πλάκας. 1. Στο δημοψήφισμα της Καταλανίας πήραν μέρος 2 εκατ. ψηφοφόροι σε σύνολο 5.5 εκατ. εγγεγραμμένων. 2. Οι ψηφοφόροι ψήφιζαν ανεξέλεγκτα σε όποιο εκλογικό τμήμα ήθελαν. 3. Το σύνταγμα της χώρας έχει ψηφιστεί και απο τους εκπροσώπους της Καταλανίας. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η μικρή συμμετοχή είναι αποτέλεσμα της καταστολής, η άλλη πλευρά θεωρεί πως οι απέχοντες είναι απλώς Καταλανοί πολίτες που θέλουν να συνεχίσουν να είναι Ισπανοί. Όσοι επιμένουν να συγκρίνουν αυτό το ζήτημα με διάφορα Ελληνικά είναι απλώς ηλίθιοι. Βλέπω παραπάνω έναν βλάκα να μιλάει για την Κρήτη. Οι Κρητικοί έκαναν επαναστάσεις και χύσανε ποτάμια αίμα για την ένωσή τους με την Ελλάδα. Θα σηκώνονταν οι παππούδες τους απ τα κιβούρια τους για να τους πετάξουν τα άντερα έξω αν προσκυνούσαν σήμερα. Για την θράκη δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Οτιδήποτε υποκινείται από ξένες χώρες είναι εχθρική πράξη και κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται αναλόγως. Το προξενείο πρέπει να κλείσει άμεσα. Το δημοψήφισμα του Τσίπρα επίσης δεν μπαίνει σε καμία λογική σύγκρισης, ήταν έγκυρο και το αποτέλεσμα καθαρό 63% και η κωλοτούμπα ξεκάθαρη. Το μόνο πράγμα που είναι καραγκιοζιλίκι είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που απ την αρχή άφηνε αδιευκρίνιστο το ΟΧΙ προκειμένου να το διαχειριστεί κατά το δοκούν και γι αυτό υπάρχει ένας και μόνο λόγος, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ όχι μόνο δεν είναι δημοκράτες όχι μόνο δεν πιστεύουν στα δημοκρατικά ιδεώδη αλλά κάνουν τα πάντα για να κακοποιήσουν και να απαξιώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες

Σκοκος

Εσενα σε εβρισε κανενας πανηλιθιε ; Φαινεται το επιπεδο της παιδειας ολοκάθαρα στα μουτρα σου και αυτων που σε εφεραν στον κοσμο Πιθηκανθρωπε

Σκοκος Ιπποδαμος

Kαι αν αυριο ας πουμε , δημοσιογραφε της δεκαρας, οι Κρητικοι θελησουν να αποσχιστουν και να ανακυρηξουν την Κρητη αυτονομη ,θα το δεχτούμε ; Θα είναι μια νομιμη ενεργεια ;

κτλ

Έχω σιχαθεί την υποκρισία της ψευτοδημοκρατικής και ψευτοπροοδευτικής δημοσιογραφικής αριστερίλας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά σε όλα. Έδειρε ο Ραχόι τους Καταλανούς που σήκωσαν μπαντιέρα και κάνουν με το έτσι θέλω παράνομο δημοψήφισμα, λύσσαξαν για υπερβολική βία και για καταδίκη από τους πάντες, του "τύραννου" Ραχόι. Σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους, μέχρι και παιδιά, ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα, δεν βγάζουν άχνα, δεν μιλάνε ούτε για υπερβολική βία ούτε για καταδίκες. Γι αυτό σου λέω Δαλιάνη, αηδία μου προκαλείτε εσύ και το αριστερίστικο δημοσιογραφικό σινάφι σου. Μόνο αηδία, τίποτε άλλο.

Skeptomenos

Mallon mpravo stin ispaniki kuvernisi gia tin amesi apantisi!!!..Alitheia ti tha ginei sti THRAKI pou me tis eulogies tou Tourkikou prokseneiou exei stithei parallilo kratos, oi 100.000 tourkogeneis apaitisoum aposxisi tis perioxis? Tha paei o arthrografos na polemisei?....den nomizw....

Panivlakas

Mallon eise panivlakas. Sti Thraki exeis mikto plithismo. Tourkiko kratos yparxei - opios den esthanete aneta stin Elada mporei na metanastevsi. O Rahoi einai ilithios - gia tin akrivia vlakes einai sto koma tou. Katafere apo to 50% yostiriksi na to pai sto 90%. Thareis kai mporouse i astinomia na empodisi ekatomiraia atoma na vgoune sto dromo

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία