Αριστερός «κροίσος» με εννέα γράμματα και βίλα με πισίνα
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Αριστερός «κροίσος» με εννέα γράμματα και βίλα με πισίνα

Ισπανός αριστερός «κροίσος» με εννέα γράμματα: Ιγκλέσιας.

Πάμπλο Ιγκλέσιας, συγκεκριμένα. Ο ηγέτης των Podemos είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών, καθώς η είδηση ότι αγόρασε, μαζί με την σύντροφό του, κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του κόμματος, Ιρένε Μοντέρο, μία βίλα 250 τετραγωνικών σε προάστιο της Μαδρίτης, αξίας 540.000 ευρώ, προκάλεσε «σάλο» εντός και εκτός Ισπανίας.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό του ηγέτη των Podemos, ο ίδιος και η σύντροφός του «υποχρεώθηκαν» να εξηγήσουν ότι η κατοικία 250 τετραγωνικών με πισίνα σε οικόπεδο 2.000 τ.μ. στο Γαλαπαγάρ προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ, την οποία θα εξυπηρετούν από κοινού, καθώς αυτό το επιτρέπουν τα εισοδήματά τους -ακόμα και μετά την αφαίρεση του ποσού που παραχωρούν στο κόμμα από τη βουλευτική τους αποζημίωση. Οι πρώτες αντιδράσεις προήλθαν από το εσωτερικό του κόμματός τους, με δεδομένο ότι στην Ισπανία ο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια και οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους φαντάζουν «προκλητικοί».

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο αντέτειναν ότι προέβησαν στην αγορά της πολυτελούς κατοικίας, προκειμένου να διαφυλάξουν την προσωπική τους ζωή και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που τους παρακολουθεί κατά πόδας και διαρκώς, όπως διατείνονται, ιδίως αφότου στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της Μοντέρο.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση προκάλεσε «αναταραχή» και στην Ελλάδα -ιδιαίτερα στις τάξεις των υποστηρικτών της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, που... βγάζουν φλύκταινες στο άκουσμα και μόνο ότι ένας αριστερός έχει λεφτά και... τολμάει να αγοράζει κιόλας ένα πολυτελές σπίτι, προκειμένου να στεγάσει την οικογένειά του. «Το σαλέ του Ιγκλέσιας» έγραψε, για παράδειγμα, ένας χρήστης στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μία από αέρος φωτογραφία της νέας κατοικίας του ηγέτη των Podemos. «Προλετάριοι όλων των λαών ενωθείτε» προσέθετε με νόημα...

Προφανώς, όσοι αρνούνται στους αριστερούς πολιτικούς το δικαίωμα σε ακριβά υλικά αγαθά, τους φαντάζονται ακόμα να κυκλοφορούν με αμπέχονο, ταγάρι περασμένο στον ώμο και να μοιράζουν φυλλάδια της ΚΝΕ, κάνοντας διαλείμματα μόνο για να στρίψουν κανέναν «μπάφο». Αναγνωρίζουν, δε, το δικαίωμα της πολυτελούς κτήσης, μόνο στους δεξιούς, «πεφωτισμένους» ηγέτες της ελίτ, που μεγάλωσαν με... γαλλικά και πιάνο.

Μόνο που η ελίτ δεν ταυτίστηκε ποτέ με τον λαό...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ