anastasopoulos_www

Γίδια

Βασ. Αναστασόπουλος

«Γίδια, ε γίδια»... «Ζώα όρθια»... «Πρόβατα»... Ναι, σε σας μιλάω...

«Γίδια, ε γίδια»... «Ζώα όρθια»... «Πρόβατα»... Ναι, σε σας μιλάω... Κάνετε πώς δεν καταλαβαίνετε; Σε σας, που πήγατε και ψηφίσατε τον Τσίπρα δυο φορές, τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του '15. Σε σας, που του δώσατε 62% στο δημοψήφισμα και την επόμενη κιόλας μέρα το πήρε το «Όχι» σας, σας το... έτριψε στη μούρη και το έκανε «Ναι». Κορόιδα, καλά να πάθετε. Πιστέψατε τον ψεύτη. Τον απατεώνα. Τον πολιτικό αλήτη. Το τσογλάνι, που λέει κι ο Θόδωρος ο Πάγκαλος -α, όλα κι όλα, ο Θόδωρος ξέρει τι λέει. Όπως άλλωστε και κάθε ένας, που εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια...

Ποιος είμαι εγώ που σας βρίζω, θα αναρωτηθείτε. Που σας κουνάω το δάχτυλο, που σας κατηγορώ, που σας κρίνω για το πώς ψηφίσατε όχι μία, αλλά δύο φορές μέσα στο 2015 και συνυπογράψατε τη θανατική καταδίκη της χώρας. Μα, δεν με αναγνωρίζετε; Είμαι ο τιμητής των πάντων, ο απόλυτος κριτής, ο ξερόλας, ο αλάνθαστος. Εγώ που ψήφισα Σαμάρα τον Ιανουάριο του 2015 και Μεϊμαράκη τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Εγώ που 40 χρόνια ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ξανά μανά από την αρχή. Αυτοί μας έσωζαν τόσα χρόνια, μας κοίταζαν στα μάτια και μας έλεγαν αλήθειες και θα μας είχαν σώσει ξανά, αν δεν πηγαίνατε εσείς τα «γίδια», τα «ζώα» να ψηφίσετε τον Τσίπρα.

Επιχειρήματα έχω; Πώς, αμέ! Βεβαίως και έχω. Έχω το... mail Χαρδούβελη. Που δεν το είχαν δεχτεί οι καλοί μας οι εταίροι, αλλά το έχω κάνει «σημαία» και την ανεμίζω, ότι χάρη σε αυτό θα είχαμε ήδη βγει από τα Μνημόνια; Γιατί, για να 'χουμε καλό ρώτημα, η ΠΑΣΟΚάρα δεν θα μας είχε σώσει -για άλλη μια φορά; Εσείς φταίτε, αγνώμονες, που δεν καταλάβατε ποτέ πόσο καλό μας έκανε ο Αντρέας που μας έβαλε όλους στο Δημόσιο και ο Σημίτης που μας έβαλε στο ευρώ -τι κι αν δεν μας ρώτησε ποτέ; Λεπτομέρειες...

Εγώ είμαι, λοιπόν, που σας κουνάω το δάχτυλο. Ο τιμητής της ελεύθερης βούλησης, της ελεύθερης ψήφου, της δημοκρατίας της ίδιας. Που καταδικάζω συλλήβδην το 36% του ελληνικού λαού, αλλά... ξεχνάω, όλως τυχαίως, να αναφέρω ότι υπήρξα μειοψηφία. Είναι κι αυτή μια... λεπτομέρεια που με βολεύει να την παραλείψω.

Και τώρα που βλέπω τη ΝΔ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αναθαρρώ. Γιατί οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινωνίας, έτσι δεν είναι; Γιατί είμαι βέβαιος πώς έρχεται η ώρα του Κυριάκου -άλλο αν η συσπείρωση της ΝΔ έχει πιάσει «ταβάνι» πολύ πριν τις εκλογές και τα ποσοστά της δεν λένε να «ξεκολλήσουν». Κάποιοι νομίζουν πώς ο λαός ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, αλλά μάλλον δεν έχουν βγει να ρωτήσουν και τον κόσμο. Γιατί, όσοι μιλάνε με τον κόσμο, ξέρουν. Για κάθε έναν που λέει «ο Τσίπρας μας κορόιδεψε», υπάρχει ένας που αντιτείνει «σιγά μην ψηφίσω Μητσοτάκη». Για κάθε έναν που παρατηρεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει όλα τα... λαμόγια του παλιού ΠΑΣΟΚ», υπάρχει άλλος ένας που βλέπει το... νέο ΠΑΣΟΚ της Φώφης και τον πιάνουν τα γέλια -ή τα κλάματα, εξαρτάται από την οπτική γωνία... Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν συμφέρει να πουν οι δημοσκοπήσεις. Και κάποιοι βιάζονται πολύ, παρά πολύ... Αφού δεν τους βγήκε το αφήγημα της «αριστερής παρένθεσης», τώρα έχουν αλλάξει τροπάριο. Τώρα λένε «μετά την τετραετία, φεύγουν»...

Και άντε να συμφωνήσεις ότι φεύγουν. Για να έρθουν ποιοι; Αυτοί που μας... έσωζαν 40 χρόνια, αλλά δεν σωθήκαμε ποτέ; Αυτοί που έφαγαν και δεν χόρτασαν ακόμα; Αυτοί που τέσσερις δεκαετίες... προθερμαίνονταν, και τώρα θα μπουν στη μάχη και θα τα κάνουν όλα σωστά; Αυτοί που δεν ζήτησαν ποτέ «συγγνώμη»;

Ο Τσίπρας, τουλάχιστον, το είπε: «Έκανα μεγάλα λάθη». Το παραδέχτηκε, το αναγνώρισε. Αρκεί αυτό; Όχι βέβαια! Αλλά είναι μια κάποια πρόοδος, σε σχέση με όσους ισχυρίζονται πώς στις μέρες τους ήταν όλα καμωμένα σωστά και πώς έτσι μπορούν να ξαναγίνουν.

Λέτε τα «γίδια», τα «ζώα τα όρθια» να πιστέψουν πάλι αυτόν τον «τσόγλανο»; Να πειστούν από τη... μισή «συγγνώμη» του; Ποιος ξέρει; Οι... ποιμένες είναι βέβαιοι πώς αυτή τη φορά το... κοπάδι θα κατευθυνθεί στο σωστό... βοσκοτόπι. Κι εκεί, ως γνωστόν, ο σανός έχει άλλη ποιότητα, άλλη γεύση...

ΥΓ: Ήθελα να γράψω κάτι και για τα... 100 δισεκατομμύρια, που ήταν το κόστος της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη για την ελληνική οικονομία. Τα 100 δισεκατομμύρια, που τα πήραν όλοι «copy-paste» από τον Ρέγκλινγκ και τα υιοθέτησαν, μόνο που με την ίδια τη μέθοδο Ρέγκλινγκ, τα 100 βγαίνουν... δέκα. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία...

ΣΧΟΛΙΑ (40)

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΤΑ 4ΠΟΔΑ ΓΙΔΙΑ , ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ , ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ....ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΥΡΙΖΑ....ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ.

Θείος

Επιτέλους, θεία, βρήκες το ψευδώνυμο που σου ταιριάζει: Φιλοζωική Οργάνωση. Πιο ταιριαστό δεν γίνεται.

Στρατης

Όλοι οι ανίκανοι και λαμόγια του παρελθόντος ειναι η ελπίδα του αυριο; Αυτο ειναι το νόημα του άρθρου...αν θέλετε βάλτε ευθύνη και μερίδιο 2 ετών απ τα 40 στο ΣΥΡΙΖΑ...όσοι δεν το καταλαβαίνετε είστε κομματόσκυλα που έχασαν κουτάλα...και γίδια με δίπλωμα...μακάρι να βρεθεί ΚΑΤΙ νέο και ικανό..

George

Πολυ σωστά τα γράφεις. Το ωραιότερο ειναι αυτό "για καθένα που βρίζει τον Τσιπρα υπάρχει και ο αλλος που λέει το Μητσοτάκη δεν προκειται να τον ψηφίσω" . Οποιος έχει μικρή αίσθηση της κοινής γνώμης, και δεν ειναι τυφλωμένος, το διαισθάνεται σε κάθε βήμα του. Επίσης βλέπει οτι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια απο τον Τσιπρα αλλα όχι ενθουσιασμός για τον Μητσοτάκη. Αν οι της ΝΔ δεν το καταλαβαίνουν κακό του κεφαλιού τους. Ας συνεχίσουν να ζητάνε εξεταστικές για τις σκέψεις και τα λεγόμενα (προσοχή όχι για τις πράξεις) προ του 2015 του Τσιπρα και ποιον συνάντησε ο Τσιπρας με τον Παππα το 2013 ή αν ο Καμμενος μίλησε (!!!!) με ένα ισοβίτη σε βάρος ενος εμπλεκόμενου στην υπόθεση του ναρκωπλοιου επιχειρηματία. Και ας αφήσουν τον Τσιπρα να αλωνίζει για την οικονομία, να διοργανώνει αναπτυξιακές φιέστες (με συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ π.χ. Μπακογιάννης), να εξαγγέλει πρωτοβουλίες για την έξοδο απο τα μνημόνια και προγράμματα τι θα κάνει μετα. Και η ΝΔ με τον Μητσοτάκη να διοργανώνει εφέ με αγρότες στις άχυρο μπάλες και αλιείς με φόντο το λιμάνι και να μην λέει κουβέντα τι σκέφτεται να κάνει μετα την έξοδο της χωρας απο την επιτροπεία. Δεν επιθυμώ απαντήσεις απο φανατικούς αντισυριζαιους αλλα νηφάλιες απαντήσεις απο σκεπτόμενους φιλελεύθερους πολίτες.

Αηδιασμένος

κ. Αναστασόπουλε εσείς τι είστε εκτός από Συριζαίος; Γίδι ή αρ@ίδι; Όσο για το σημερινό ΠΑΣΟΚ μην το πιάνεις στο στόμα σου γιατί το βρομίζεις, εσύ είσαι και για γέλια και για κλάματα. Αηδία μόνο προκαλείς με τις μ@λα@ίες που γράφεις.

ΠΡΟΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟ ΓΙΔΟΓΡΑΦΟ

Πρωθυπουργος που παραδεχεται οτι λεει ψεμματα αλλα δεν ειναι κλεφτης παραιτειται αμεσα αλλιως ειναι λαμογιο.

ΣΑΜΑΤΑΚΗΣ

Επιτηδες τα γραφεις ετσι , τα αρθρα σου!

ΣΤΑΥΡΟΣ

Η τουρκομουζάλω και οι λοιπες ισλαμοπληκτες αδερφες "ψυχες" της συριζομαφιας indymedia, ειναι τουρκοι γκριζοι λυκοι = ΆΝΑΝΔΡΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. - ο συριζα ειναι η ιδια η 17Ν με 459 διαφορετικά γελοια ονοματα.(υπο0ργανωσεις).

Μπεεεεε

Δέ φτάνει σας τους ψηφήσαμε ακουμε και το ευχαριστώ κι απο πάνω

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ

αρθρογράφος νηπιαγωγείου χωρίς κάτι ουσιαστικό, ούτε στο καφενείο τέτοιος λόγος.

Theodore

Τελικά κύριε αρθρογράφε,από τα γραφόμενα σου,μάλλον το πρώτο γίδι είσαι εσύ.Και να είσαι σίγουρος ότι δεν υπερβάλω. Τουλάχιστον οι ταπεινοί τρολάκηδες του Καρανίκα,δεν βγήκαν να μας μοστραριστούν και με τη φωτογραφία τους και με το όνομα τους.Τυφλοπόντικες των υπογείων του συριζα ήτανε και είναι,δε βγήκαν στην...πασαρέλα σαν κι εσένα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία