kasimatis_aleksandros

Τα υποζύγια κουράστηκαν, ξεθωριάζει το success story

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Παρά το γεγονός ότι όσοι πληρώνουν φόρους κάθε χρόνο καλούνται να πληρώσουν και περισσότερα χρήματα, φέτος είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η κόπωση στα φορολογικά έσοδα να προκαλέσει εκτροχιασμό του προυπολογισμού. Αν το αμέσως επόμενο διάστημα επιβεβαιωθεί η κόπωση στα έσοδα, η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να πιάσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ. Πέρυσι τα έσοδα παρουσίασαν υστέρηση έναντι του στόχου και το σωσίβιο για να καλυφθεί η «τρύπα» που ξεπερνούσε το 1 δις ευρώ, βρέθηκε στο πλεόνασμα του ΕΦΚΑ. Φέτος είναι αμφίβολο αν ο ΕΦΚΑ θα μπορέσει να επαναλάβει τις ίδιες εισπρακτικές επιδόσεις.

Τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος τόσο ιδιωτών, όσο και νομικών προσώπων δείχνουν μειώσεις έναντι των στόχων που είχαν τεθεί. Επιπλέον πέρυσι 671.000 φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Χθες 31η Ιουλίου ήταν η τελευταία ημέρα για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και το πιθανότερο είναι ότι η περυσινή αρνητική επίδοση θα επαναληφθεί και φέτος. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν μόνον τον Ιούνιο, πριν ακόμη ξεκινήσει το μαρτύριο της πληρωμής των φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτες οφειλές ύψους 428 εκατ. ευρώ.

Φέτος λίγοι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 3,32 δις. φόρων. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία της ΑΔΑΕ δείχνουν ότι στους πρώτους έξι μήνες του 2018 τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασαν τα 5,19 δις ευρώ. Οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων εφαρμόζονται σε ευρεία κλίμακα, χωρίς όμως αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα αφού οι λογαριασμοί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν χρήματα.

Φαίνεται ότι και το «success story» το οποίο παρουσιάζει η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, υπερηφανευόμενη συνεχώς για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα αρχίζει να ξεθωριάζει. Τα υποζύγια που σηκώνουν τα φορολογικά βάρη κουράστηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Το λιπος

Της μεσαιας ταξης,η οποια ειναι η ραχοκοκκαλια της οικονομιας τελειωσε.οποτε απο δω κ περα,καθε περσυ κ καλυτερα.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ η ΔΗΜΕΥΣΗ !!

Η κεντρική ιδέα της οικονομικής πολιτικής των ΑΛΗΤΩΝ ήταν αυτή: Δημεύουμε τις περιουσίες των έντιμων νεοελλήνων που τις ΔΗΛΩΝΟΥΝ, με το πρόσχημα της αριστερής (υπερ)φορολόγησης. Ώστε, με το «πλεόνασμα» να βοηθάμε τα ΓΝΩΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ που άρπαξαν τα λεφτά, στο παρελθόν, και μας «φιλεύουν» κι εμάς, σήμερα !!!!!!

Μετά από δέκα χρόνια ΔΗΜΕΥΣΕΩΝ, κυνηγούν τους τίμιους

Αντί να ΓΔΥΣΟΥΝ τα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΓΔΑΡΑΝ τους ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!! PS: καλά κάνουν, αφού οι έντιμοι φορολογούμενοι δεν έβγαλαν κιχ, μέχρι τώρα, τουλάχιστον

@

Για να μη ξεχνιόμαστε, η δήμευση δεν είναι (μονο) "αριστερή", γιατί ψηφίστηκε ήδη απο το 2010 και άρχισε να εφαρμόζεται το 2012. Οι κατασχεσεις επισης. Το ότι κορυφώθηκαν "ξαφνικά" το 2016-2017 είναι γιατί δεν χώραγαν επικοινωνιακά στο προηγούμενο success story...

Tassos

Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ??? ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ??? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΤΟΥ ??? ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΟ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟ ???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία