Ο ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Ο ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

H επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα πολιτικό και οικονομικό έγκλημα.

Δεν είναι δύσκολο  να προβλέψει κανείς τις επιπτώσεις  του συγκεκριμένου μέτρου: Πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν και μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Η ζωή πολλών παιδιών και των οικογενειών τους θα επηρεαστεί, ενώ για όλους σχεδόν τους εργαζόμενους  στην ιδιωτική εκπαίδευση οι συνθήκες εργασίας θα μεταβληθούν προς το χειρότερο και θα βρεθούν αντιμέτωποι με  νέες μειώσεις μισθών.  

Η  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν οδηγήθηκε στη  συγκεκριμένη απόφαση λόγω ταμειακής πίεσης. Ηταν το ισοδύναμο μέτρο για να σταματήσει ο τραγέλαφος με το ΦΠΑ στο βοδινό κρέας. Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση επέβαλε ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, επικαλείται την  λαικίστικη αντίληψη   ότι φορολογεί τους έχοντες. Επειδή όμως ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι μόνον τα σχολεία, αλλά και τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ κλπ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ενεργώντας καιροσκοπικά και με πλήρη ανευθυνότητα τιμωρεί όλους τους οικογενειάρχες   που υποστηρίζουν  παιδιά τα οποία  κάνουν φροντιστήρια για να περάσουν  στα πανεπιστήμια, για να μάθουν ξένες γλώσσες  κλπ. Τι θα συμβεί αν από τους 80.000 μαθητές των ιδιωτικών, οι 20.000 μετακομίσουν  στα δημόσια σχολεία; Πόσα θα είναι τότε τα κενά σε καθηγητές; Ποιο είναι  το κόστος  για χορήγηση βιβλίων  κλπ

 ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υποτίμησαν το ενδεχόμενο το μέτρο να έχει πολιτικά τις επιπτώσεις που είχε για την κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ η επιβολή του ΕΝΦΙΑ. Η ευθύνη είναι όλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και των ιδεοληψιών που έχουν περί  κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό,  καθώς χθες η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί, η κ. Α. Μπράιτχαρτ, δήλωσε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλλει  23%  ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, διευκρίνισε ότι δεν ήταν κάτι που ζήτησε η Επιτροπή και πρόσθεσε ότι το Μνημόνιο δεν προβλέπει τίποτε για επιβολή  ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Είναι η ίδια καταστροφική αντίληψη που οδήγησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να μειώσει όλες τις συντάξεις -αυξάνοντας και επεκτείνοντας τις κρατήσεις  για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη- προκειμένου να καταργηθεί το 5ευρώ στα  νοσοκομεία. Δηλαδή, τιμωρήθηκε δια παντός το σύνολο των συνταξιούχων, για να εκπληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική του υπόσχεση.

Πρόκειται για το αποκορύφωμα της πελατειακής λογικής: Η κυβέρνηση λειτουργεί για να εξυπηρετεί το κόμμα και όχι τους πολίτες. Τέτοια οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα έχουν γίνει κατά κόρον  και έχουμε φτάσει σε ακραίο σημείο. Πληρώνουμε φόρους για τα ακίνητα σε φανταστικές-ανύπαρκτες τιμές, η έκτακτη εισφορά στο εισόδημα έγινε μόνιμη κόκ  Το παράλογο στην Ελλάδα  έγινε καθημερινότητα και είναι πλέον σχεδόν αποδεκτό. Για αυτό πια κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ψηφίζει χωρίς λογική, με οργή.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ