Αμερικανικές εκλογές 2020: Επανακαταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στην Τζόρτζια

Αμερικανικές εκλογές 2020: Επανακαταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στην Τζόρτζια

Περίπου 1.500 ψήφοι χωρίζουν τους δύο «μονομάχους» για την προεδρία στην Τζόρτζια - Στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν είχε περάσει μπροστά με διαφορά περίπου 10.000 ψήφους - Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών σχεδιάζει να απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό

bidentrump-mak_2
Επανακαταμέτρηση των ψήφων θα πραγματοποιηθεί στην Τζόρτζια λόγω της μικρής διαφοράς μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος της πολιτείας.

Στην Τζόρτζια, με σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες, ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά 1.587 ψήφων, αν και νωρίτερα σήμερα ήταν μπροστά ο Τραμπ με 463 -και 665 ακόμα πιο νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδος). Σε ποσοστά, αυτή την στιγμή, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,4% και ο Τραμπ 49,37%.

Η Τζόρτζια είναι μία από τις κρίσιμες πολιτείες που σήμερα πέρασε μπροστά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. Η Τζόρτζια δίνει 16 εκλέκτορες στο νικητή. Εάν ο Μπάιντεν επικρατήσει, θα προσθέσει τον αριθμό αυτό στους 264 που έχει ήδη και θα υπερβεί κατά πολύ τον «μαγικό» αριθμό των 270 εκλεκτόρων, που απαιτείται για την ανάδειξη νικητή.

Δείτε live την εξέλιξη της καταμέτρησης στην Τζόρτζια

Η άλλη πολιτεία στην οποία πέρασε μπροστά ο Μπάιντεν είναι η Πενσιλβάνια. Αν και νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προβάδισμα 18.000 ψήφων, όσο προχωρούσε η καταμέτρηση, ο Μπάιντεν έκλεινε την ψαλίδα. Στις 19:45 (ώρα Ελλάδος) και με το 98% των ψήφων καταμετρημένο, ο Μπάιντεν είχε περάσει μπροστά με 49,5% έναντι 49,35% και διαφορά περίπου 10.000 ψήφους.

Δείτε live την καταμέτρηση στην Πενσιλβάνια

Ο Μπάιντεν λοιπόν φαίνεται ότι βρίσκεται μία ανάσα από τη νίκη στις αμερικανικές εκλογές, υπό την προϋπόθεση βέβαβαια ότι θα πάρει και τους 11 εκλέκτορες της Αριζόνα, τους οποίους του έχει ήδη «δώσει» το Associated Press, ανακηρύσσοντάς τον νικητή στην Πολιτεία, καθώς προηγείται με διαφορά 44.000 ψήφων, ενώ έχει καταμετρηθεί το 90%.

Κλείσιμο
Άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, δεν έχουν ακόμα «χρεώσει» την Αριζόνα στον Μπάιντεν, περιμένοντας την ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Έτσι, «κρατάνε» τον Δημοκρατικό υποψήφιο στους 253 εκλέκτορες, υπογραμμίζοντας ότι, με τους 16 στην Τζόρτζια, θα φτάσει τους 269 και θα χρειάζεται μόλις έναν, για να κατακτήσει τη νίκη.

Στη Νεβάδα ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά περίπου 22.000 ψήφους, με την καταμέτρηση να έχει φτάσει στο 86%.  Αυτή μπορεί να είναι άλλη μία Πολιτεία που θα καταλήξει στον Δημοκρατικό υποψήφιοι, δίνοντάς του έξι εκλέκτορες.

Δείτε live την καταμέτρηση στη Νεβάδα

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών σχεδιάζει να απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό το απόγευμα (τοπική ώρα), σύμφωνα με πηγές του επιτελείου του. Εντούτοις, αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς απο το κατά πόσο θα έχει κριθεί η κούρσα, με νίκη σε μία από τος παραπάνω κρίσιμες «μάχες».
 
Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Τρέχουν να προλάβουν το κλείσιμο των καταστημάτων οι Αθηναίοι - Μεγάλες ουρές

Κύθνος: Εντυπωσιακά ευρήματα σε ανασκαφή - Δείτε τις φωτογραφίες 

Τάκης Θεοδωρικάκος: Με τρία ωράρια οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο - Τι ισχύει για γονείς με παιδιά στο Γυμνάσιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK