Οικονομικότερες οι αντλίες θερμότητας σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ

Οικονομικότερες οι αντλίες θερμότητας σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που δημοσίευσαν οι Δρ. Εμμανουήλ Κακαράς και Δρ. Σωτήριος Καρελλάς, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την πιο συμφέρουσα λύση θέρμανσης.

Οικονομικότερες οι αντλίες θερμότητας σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ
Ο συγκριτικός πίνακας της μελέτης που παρουσιάζεται πιο κάτω, αποδεικνύει πως οι αντλίες θερμότητας είναι έως 40% πιο οικονομικές από τους καυστήρες πετρελαίου, συνυπολογίζοντας ακόμα και πιθανή επιδότηση πετρελαίου 0,25 ευρώ ανά λίτρο.


Κλείσιμο
 
Εξοικονόμηση έως και 80% με πιστοποίηση απόδοσης

Επιλέγοντας τις αντλίες θερμότητας Carrier 30AWH με τεχνολογία Twin-Rotary DC Inverter και πιστοποιημένη απόδοση κατά Eurovent, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μπορεί να φτάσει το 80% σε σύγκριση με τη χρήση καυστήρα, ενώ παράλληλα προσφέρουν ζεστό νερό χρήσης μέχρι 60°C και κλιματισμό το καλοκαίρι.

Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας Carrier 30AWH διαθέτουν επεξεργαστή που βελτιστοποιεί τη λειτουργία του συμπιεστή σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας, επιτυγχάνοντας αποδόσεις έως Α+++. Είναι ιδιαίτερα εύκολες στη χρήση με μεγάλη οθόνη χειριστηρίου για να επιλέγετε τη θερμοκρασία και να προγραμματίζετε τη λειτουργία τις ημέρες και ώρες που θέλετε.
 
Χάρη στο μικρό τους μέγεθος και τη γρήγορη εγκατάσταση είναι ιδανική λύση για αυτόνομη θέρμανση τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, ενώ μπορούν να συνδεθούν με μεγάλη ποικιλία τερματικών μονάδων νερού: τοίχου, οροφής, δαπέδου, κασέτες ή ducted.
Επιπλέον, είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα μεταβλητής ταχύτητας με καινοτόμο σχήμα πτερυγίων, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη απόδοση και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου ενώ χρησιμοποιούν ψυκτικό υγρό R-410A που δεν καταστρέφει το όζον.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη μελέτη του ΕΜΠ και ενημερωθείτε για της αντλίες θερμότητας της Carrier εδώ!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ahi-carrier.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης