Ποιά είναι η Τατιάνα Μπλάτνινκ;

Ποιά είναι η Τατιάνα Μπλάτνινκ;

Στα 30 της χρόνια και έχοντας ήδη πάρει μια γεύση απο θυελλώδη στιγμιότυπα ζωής. Η event planner του οίκου Dian Von Furstenberg, φαίνεται να βρήκε την ευτυχισμένη οικογένεια που στερήθηκε στην αγκαλιά του Νικόλαου Ντε Γκρέτσια...

Ποιά είναι η Τατιάνα Μπλάτνινκ;
Μεσημέρι καλοκαιριού, προς τα τέλη Ιουνίου του 2010. Στο παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος υποδέχεται δύο εκλεκτά μέλη του ποιμνίου του. Ο 40χρονος Νικόλαος Ντε Γκρέτσια και η μέλλουσα σύζυγός του Τατιάνα Ελίνκα Μπλάτνικ, κόρη φανατικού, όπως ευρέως γράφεται, καθολικού, περνούν το κατώφλι της Εκκλησίας.



Κλείσιμο
Μη να σε γάμο ρίχνονται, μήπως σε γλεντοκόπι; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Για ορθόδοξη βάπτιση πρόκειται. Μαζί τους καταφθάνουν οι νονοί. Ο πρωτότοκος γιος των Γλίξμπουργκ Παύλος καθώς και η Νάσια Παναγιωτάκη, σύζυγος του παιδικού φίλου του Νικόλαου Νάσου Θανόπουλου. Ντυμένη στα λευκά, η Τατιάνα Μπλάτνικ θα πάρει το ορθόδοξο χρίσμα, αφού λίγους μόλις μήνες πριν έχει πει το περίφημο «I Do!» στην πρόταση γάμου του αγαπημένου της τα τελευταία επτά χρόνια Νικόλαου.

Εκείνος μαζί με τη μελλοντική τότε σύζυγό του θα πάρουν την ευλογία του Αρχιεπισκόπου και, αφού μεταλάβουν, θα συνεχίσουν τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους στο Λονδίνο. Τα επτά χρόνια σχέσης του Νικόλαου με την αρραβωνιαστικιά του Τατιάνα κάθε άλλο παρά… φαγούρα έφεραν. Χριστούγεννα του 2009 στο Πόρτο Χέλι. Σύσσωμοι οι Γλίξμπουργκ ή Ντε Γκρέτσια, αν προτιμάτε, έχουν συγκεντρωθεί για μία ακόμη φορά στο αγαπημένο τους εν Ελλάδι θέρετρο για να γιορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Το σκηνικό θαρρείς πως είναι βγαλμένο από τη δανέζικη εμβληματική ταινία «Οικογενειακή γιορτή» του Μπο Βίτενμπεργκ. Με καταφανώς ευτυχέστερο άλλοθι και την πλέον αίσια κατάληξη. Εκμεταλλευόμενος τον εξαιρετικά για Δεκέμβριο καλό καιρό που επικρατεί, ο Νικόλαος καλεί την αγαπημένη του για μία βαρκάδα στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού.

Είναι οι δυο τους πάνω στην ιστορική βάρκα της οικογένειας, την «Αφρόεσσα» -την οποία δώρισε ο Κωνσταντίνος ο Β στην Αννα Μαρία όταν εκείνη συμπλήρωσε τα 60 της χρόνια-, όταν ο Νικόλαος με περίσσια συστολή αλλά και την αποφασιστικότητα που μόνο ένας περιζήτητος εργένης θα μπορούσε να διαθέτει της προτείνει να γίνει γυναίκα του. Της προσφέρει ένα ζαφείρι, βγαλμένο από το μπαούλο της γιαγιάς του Φρειδερίκης. Οι κινηματογραφικές αναφορές από το «δανέζικο δόγμα» δεν λείπουν και πάλι.

Η Τατιάνα αποδέχεται την τέως βασιλική πρόταση και ο Νικόλαος επιστρέφει στην ακτή με την αυτοπεποίθηση του άνδρα που έχει «δαμάσει τα κύματα». Τα υπόλοιπα θα μπορούσε να έχει περιλάβει στα παραμύθια του ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, της δανέζικης επίσης σχολής.Παρότι εύθραυστη στην όψη, η Τατιάνα Μπλάτνικ θα έλεγε κανείς πως εκπαιδεύτηκε -τόσο από τα γεγονότα της ίδιας της ζωής της όσο και από τους δασκάλους της- για να αντιμετωπίζει τη ζωή σαν άντρας.



Γεννιέται το 1980 στη Βενεζουέλα. Κόρη ενός θρυλικού, όπως γράφεται, playboy της εποχής, του σλοβενικής καταγωγής Βλαντιμίρ Λάντισλαβ «Λότι» Μπλάτνικ, και της Γερμανίδας Μαρί Μπλανς Μπιερλίν. Τον πατέρα της, ο οποίος διατηρούσε στα 60s δεσμό με την ηθοποιό Νάταλι Γουντ, τον αποκαλούσαν τότε «βασιλιά των παπουτσιών» της Βενεζουέλας. Η μητέρα της, πάλι, έχει αριστοκρατικό πεντιγκρί. Ελκει την καταγωγή της από τον οίκο του Ανοβέρου και του βασιλιά Γεωργίου Ι της Αγγλίας.





Η 80χρονη μάλιστα σήμερα γιαγιά της Τατιάνας, η Ελίνκα Φον Αϊνζιντελ που έχει αποσυρθεί στη Μαρμπέλα της Ισπανίας διατηρεί τον τίτλο της κόμισσας. Οι γονείς της, παρότι αποκτούν δύο παιδιά μαζί, την Τατιάνα και τον μεγαλύτερο αδελφό της Μπόρις, λέγεται πως δεν παντρεύονται ποτέ. Εντούτοις η Τατιάνα έχει άλλα δύο αδέλφια, τον Ιγκόρ και την Ανούσκα, ενδεχομένως από προηγούμενες σχέσεις του πατέρα της. Το 1986, όταν η Τατιάνα είναι μόλις έξι ετών, χάνει τον πατέρα της. Άλλοι αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Γκστάαντ, άλλοι πάλι μιλούν για αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου.



Κάτω από ανάλογες συνθήκες φημολογείται πως απεβίωσε πρόσφατα και ο ένας εκ των δύο αδελφών του πατέρα της στη Βενεζουέλα. Η ζωή της Τατιάνας επισκιάζεται πάντα από ένα πέπλο μυστηρίου, το οποίο η σιωπηλή παράλειψη (;) διανομής επίσημου βιογραφικού από τους Ντε Γκρέτσια συντηρεί ακόμη πυκνό. Για δώδεκα χρόνια η Μπλάτνικ θα βρεθεί εσώκλειστη σε ένα από τα πιο αυστηρά αγγλικανικά κολέγια της Ελβετίας.



Στο Aiglon, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Γκστάαντ, θα σκληραγωγηθεί τόσο σωματικά -με υποχρεωτικές εβδομαδιαίες πεζοπορίες στο χιόνι, εξαντλητικά μαθήματα σκι και κατασκήνωση στις Αλπεις- όσο και πνευματικά, καθώς το μότο του σχολείου της είναι «Ο Θεός είναι η δύναμή μου». Μετά τα 18 θα συνεχίσει τις σπουδές της, πάντα υπό τη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού της, στο Georgetown της Ουάσινγκτον. Τον ρόλο της στη βραχεία μετοίκηση στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ πιθανώς να έπαιξε και η καινούρια σχέση της μητέρας της με τον Βενεζουελανό μεγαλοεπιχειρηματία Ατίλιο Μπρίλενμπουργκ, τον οποίο και παντρεύτηκε.



Η Μαρί Μπλανς, γνωστή στους κύκλους του τζετ σετ ως Μπλάνκα, δεδηλωμένη φιλόζωη, έχει εξολοκλήρου αφιερωθεί σε οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, το οποίο υποστηρίζει με ζέση και η Γκουίνεθ Πάλτροου, την οποία με τη σειρά της χρεώνουν στο παλμαρέ των τέως συντρόφων του Νικόλαου. Η Τατιάνα φαίνεται πως μοιράζεται τις ίδιες φιλανθρωπικές ανησυχίες με τη μητέρα της, μια και υποστηρίζει ενεργά την αμερικανική οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών «Vital Voices», στην οποία έχει πολλάκις εμπλακεί και η εργοδότριά της Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ.



Παρά τις σπουδές Λογοτεχνίας και Κοινωνιολογίας, η Τατιάνα γοητεύεται από εκείνο που σε ελεύθερη μετάφραση θα ονομάζαμε δημόσιες σχέσεις και αναλαμβάνει το πόστο της event planner για λογαριασμό της κραταιάς σχεδιάστριας. Η σχέση τους ωστόσο δεν περιορίζεται στο αποστειρωμένο τυπικό εργοδότριας-εργαζομένης, μια και ο πάλαι ποτέ ερωτικός δεσμός της Φον Φίρστενμπεργκ με τον πατέρα της Λότι Μπλάτνικ ανεβάζει τόσο τις επαγγελματικές μετοχές της Τατιάνας, ώστε να έχει εξελιχθεί σε πιστή ακόλουθο της ιέρειας των ντεφιλέ - την είδαμε, άλλωστε, σε ρόλο «κυρίας επί των τιμών» και στην περσινή έλευση της Φον Φίρστενμπεργκ στην Αθήνα.

Η Ελλάδα φαίνεται πως ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία στη «βασίλισσα του χιονιού» Τατιάνα. Μπορεί να ήταν στις πίστες του Γκστάαντ όταν το 2003 γνώρισε τον εκλεκτό της καρδιάς της, όμως δεν δίστασε να πανηγυρίσει μαζί του σαν θερμόαιμη Ελληνίδα στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας την κατάκτηση του Euro από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το 2004 -στιγμή που έχει καταγραφεί ανεξίτηλα στον σκληρό δίσκο του μυαλού της, κατά δήλωσή της στο ισπανικό περιοδικό «Hola»- ή να «παραμιλήσει», όπως χαρακτηριστικά κατέγραφε γνωστή εγχώρια κοσμικογράφος, με το φαγητό στο εστιατόριο «Παπαδάκης» στο Κολωνάκι.



Σημάδι φιλελληνισμού ίσως είναι και τα ταχύρρυθμα μαθήματα ελληνικών που έχει ξεκινήσει, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα έβλαπταν και τον ίδιο τον τέως πρίγκιπα. Οπως και η τεχνική της στην ελληνική κουζίνα, την οποία λέγεται πως φιλότιμα εξελίσσει στο ιλουστρασιόν διαμέρισμα που διαμένει με τον Νικόλαο στο Τσέλσι του Λονδίνου. Μάλιστα, η Μπλάτνικ έχει ήδη κάνει και τους πρώτους επιστήθιους φίλους από την Ελλάδα.

Αν εξαιρέσει κανείς την κουμπάρα και νονά της Νάσια Παναγιωτάκη, ο λογαριασμός της στο facebook τη συνδέει ακόμη με τη Χριστίνα Χανδρή και τον σχεδιαστή και κριτή του «Next Top Model» Χριστόφορο Κοτέντο. Οσο για τα ελληνικά «ήθη και έθιμα», η Τατιάνα μοιάζει πιστή θιασώτρια των ιερών και οσίων μας, αν λάβει κανείς ως αληθείς τις φήμες που θέλουν τις σχέσεις της με τη βαθύπλουτη συννυφάδα της Μαρί-Σαντάλ να μη βρίσκονται και στο ανθηρότερο στάδιό τους.

Πάντως οι μπόλικες δόσεις «σταχτοπουτοσύνης» που διαθέτει η ιστορία ζωής της 30χρονης Μπλάτνικ φαίνεται πως φτάνουν και περισσεύουν για ένα Αρλεκιν με τα όλα του. Τώρα αν ο έγγαμος βίος της πλάι στον Νικόλαο θα έχει το happy end του χολιγουντιανού ρομάντσου ή τον ωμό ρεαλισμό της δανέζικης κινηματογραφίας, ένας γνώστης του ευρω-πριγκιπικού πρωτόκολλου μπορεί να ξέρει. Κι αυτό με πάσα επιφύλαξη
   
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης