Τα φετίχ του «ΘΕΜΑτος»

Τα φετίχ του «ΘΕΜΑτος»

Δημοσιογραφία χωρίς σταθερές πηγές έμπνευσης δεν νοείται και το «ΘΕΜΑ» στα 9 χρόνια ζωής του έχει δείξει ότι, αν μη τι άλλο, ξέρει να περιποιείται τους πρωταγωνιστές των γεγονότων όπως τους αξίζει. Με θετικό ή αρνητικό πρόσημο, αυτά είναι μερικά 
από τα πρόσωπα που τα ακολουθούμε και μας ακολουθούν, χωρίς να μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά ή εκείνα από εμάς

Τα φετίχ του «ΘΕΜΑτος»
Δεν είμαστε εμείς εμμονικοί, οι ήρωες της επικαιρότητας επιμένουν να εκβιάζουν την προσοχή μας. Πολύ συχνά η ειδησεογραφία δημιουργεί τα δικά της σίριαλ, τις δικές της ιστορίες, που δεν είναι αυτοτελείς και για ξεχωριστούς λόγους η καθεμία δεν ολοκληρώνονται αλλά εξακολουθούν να απασχολούν για πολύ καιρό δημοσιογράφους και κοινό. Από αυτά τα ριάλιτι -κατά κυριολεξία- σόου, αναδεικνύονται παράδοξοι αστέρες, προσωπικότητες που λάμπουν και αρνούνται να σβήσουν, συνήθως βασανίζοντας την κοινή γνώμη, εφόσον στην πλειονότητά τους είναι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Δείτε, για παράδειγμα, τις προσωπικότητες που γεμίζουν τα κάδρα στην πινακοθήκη αυτών των σελίδων. Κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει εάν σκεφτείτε ότι όλοι μαζί συνθέτουν, κατά το πλείστον, έναν χάρτη με τα νοσήματα της Ελλάδας στη διάρκεια της τελευταίας 9ετίας, από τότε δηλαδή που την καταγράφει και τη σχολιάζει το «ΘΕΜΑ».

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η εφημερίδα μας δημιούργησε η ίδια αυτό που θα εξελισσόταν σε εμμονή, φέρνοντας στην επιφάνεια τις σκανδαλώδεις ενέργειες ενός συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο πιθανότατα βρέθηκε σε θέση εξουσίας και επιρροής, την οποία και καταχράστηκε. Από τα one-man σίριαλ αυτού του είδους που βασάνισαν και εξακολουθούν να το κάνουν, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και του προϊσταμένου του στην πάλαι ποτέ κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, του ΓΑΠ. Ακόμη και η ενασχόληση μαζί τους είναι επώδυνη, όπως όμως ισχύει με τις μανίες, ως δημοσιογράφοι μόλις και μετά βίας βρίσκουμε τη δύναμη να αντισταθούμε στον πειρασμό που μας καλεί να αποκαλύψουμε τα αμαρτήματά τους σε όλη τους την έκταση. Με άλλα λόγια, πάλι καλά που υπάρχει και η Σκάρλετ για να ακουμπάμε το βλέμμα και, κυρίως, τις φαντασιώσεις μας σε κάτι πραγματικά αναζωογονητικό. Βέβαια, εδώ στο «ΘΕΜΑ» κάνουμε καθημερινά δεήσεις ώστε το θηλυκό μας ίνδαλμα να μην πέσει θύμα της σαγήνης ενός κατά συρροήν διαφθορέα κορασίδων όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος. Ομως, εάν ποτέ συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα τα βάφαμε εντελώς μαύρα: στο κάτω-κάτω θα είχαμε μια καινούρια εμμονή για να γεμίσει εποικοδομητικά τις σκέψεις και τις συσκέψεις μας.

Κλείσιμο
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



Πώς να μη λατρέψεις έναν κυκλοθυμικό αντάρτη και γατουλογαμούλη; Η μισή Αθήνα νοσταλγεί τη συνεύρεση μαζί του, η υπόλοιπη δεν ξέρει τι έχασε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ



«Η ζωή που έζησα, με τα τέλη κυκλοφορίας που δεν πλήρωσα», τίτλος αυτοβιογραφίας ενός ψευδεπίγραφου δημοσίου ανδρός. Το πρόσωπο πίσω από την (μαϊμού) πινακίδα.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ




Ο πολιτικός-είδηση, μια ασταμάτητη μηχανή παραγωγής επικαιρότητας, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή. Ο εθισμός στα social και μη media τον οδήγησε στο υπουργείο Υγείας - όχι ακριβώς για θεραπεία. 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ



Μετέτρεψε την κούραση σε στόχο ζωής. Ακούραστος, παλεύει καθημερινά να τον κατακτήσει.

ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ



Ο Δανός που ήρθε στην Ελλάδα για τα δανεικά, αποφασισμένος να μας πάρει και το βόδι, είτε το χρωστούσαμε, είτε όχι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Το όνομά μου είναι Καταστροφή. Εθνική καταστροφή. Δίνω και διαλέξεις - εκτός Ελλάδας κατά προτίμηση. Διδαχτείτε από τον καλύτερο. Please call me. 
Please, λέω. 

ΟΛΓΑ & ΓΩΓΩ ΦΑΡΜΑΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ



Τρία πρόσωπα ζητούν εισαγγελέα, ένα τρίγωνο και στη μέση μια σφαίρα. Εντατικές, χειρουργεία - και κυρίως μια μόνιμη απορία: πώς γίνεται για κάποιους να ισχύει το «πυροβολώ και δεν πληρώνω;».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης