Προστάτευσε τα εισοδήματά σου από ενοίκια

Προστάτευσε τα εισοδήματά σου από ενοίκια

Online Προστασία Μισθωμάτων από την Rental insurance με την κάλυψη της Ασφαλιστικής εταιρείας Νομικής Προστασίας D.A.S HELLAS

rent_house
Το ψηλότερο μερίδιο καθυστέρησης σε πληρωμές ενοικίου, εξαιρουμένων των λογαριασμών κοινής ωφέλειας ή των πληρωμών με δόσεις στην ΕΕ καταγράφηκε στην Ελλάδα, όπου το 15,3% (σχεδόν τριπλασιάστηκε, το 2008 το ποσοστό ήταν 5,5 % ) του συνολικού πληθυσμού είχε εκκρεμή χρέη. Αυτό ήταν σημαντικά υψηλότερο από ό,τι σε οποιοδήποτε από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Τα τελευταία χρόνια 200.000 ενοικιαστές καθυστερούν να πληρώσουν τα ενοίκια τους από ένα μήνα έως ένα χρόνο, κάποιοι φεύγουν νύχτα αφήνοντας φέσια και σε άλλους λογαριασμούς. Ενώ μόλις 1 στους 5 ενοικιαστές είναι απόλυτα συνεπής πληρώνοντας κανονικά το ενοίκιο και τους λογαριασμούς.

Η ασυνέπεια οργιάζει, φέροντας σε δύσκολη θέση χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που φοβούνται πως δεν θα πάρουν ποτέ τα χρήματα που τους οφείλονται. Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι οι ενοικιαστές, που όταν βλέπουν πως η θηλιά των χρεών σφίγγει γύρω από το λαιμό τους, επιλέγουν να φύγουν ‘’νύχτα’’ αφήνοντας απλήρωτους και άλλους λογαριασμούς όπως ΔΕΗ, κοινόχρηστα κ.α.

Φανταστείτε να έχετε κάποιο εμπορικό κατάστημα που να μισθώνεται 3.000 €– 5.000 € / μήνα , αντιλαμβάνεστε ότι η εφορία που θα πρέπει να καταβληθεί δεν είναι αμελητέα ( 40 % ) , ενώ τα έξοδα πλέον διατήρησης της ιδιοκτησίας δεν είναι καθόλου αμελητέα .

Οι ιδιοκτήτες πλέον έχουν να επιλέξουν είτε να ξεχάσουν τα χρωστούμενα μισθώματα και να πληρώσουν το φόρο στα μη εισπραχθέντα , είτε να οδηγηθούν στην νομική οδό ζητώντας νομική προστασία από τους δικηγόρους τους για να μην καταβάλουν το φόρο αλλά και για να διεκδικήσουν τις οφειλές.

Αν ο ιδιοκτήτης επιλέξει τη νομική οδό , θα πρέπει να γνωρίζει ότι το κόστος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, η επίδοση ενός απλού εξωδίκου στον μισθωτή για την γνωστοποίηση της οφειλής κοστίζει περίπου 150€-200€ .

Κλείσιμο
Εάν ο μισθωτής δεν συμμορφωθεί με το εξώδικο , θα πρέπει να ακολουθήσει την δικαστικό οδό όπου θα προβεί σε κατάθεση διαταγής πληρωμής – διαταγή απόδοσης όπου θα κληθεί να πληρώσει 300 € περίπου για τα έξοδα του δικηγόρου αν πρόκειται για μηνιαίο μίσθωμα έως 600 € όπου δικάζεται στο Ειρηνοδικείο ή 500 € περίπου αν πρόκειται για μηνιαίο μίσθωμα άνω των 600 € που θα δικαστεί στο Μονομελές .

Όταν θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στον οφειλέτη, όπου το κόστος διαμορφώνετε στα 50 € περίπου ανάλογα πάντα με την περίπτωση και την χιλιομετρική απόσταση και αν πραγματοποιηθεί θυροκόλληση. Αν και πάλι μετά την επίδοση της απόφασης στον μισθωτή δεν προβεί σε εξόφληση της οφειλής , ο εκμισθωτής θα πρέπει να εκτελέσει την απόφαση ( διαταγή πληρωμής – διαταγή απόδοσης , έξωση ) με δικαστικό επιμελητή όπου η αμοιβή του διαμορφώνεται περίπου στα 600 € πάντα ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της υπόθεσης .

Εφόσον , πραγματοποιηθούν όλες άνωθεν διαδικασίες και δεν έχει πραγματοποιηθεί η εξόφληση, τότε πρέπει να προβεί σε διαδικασίες κατασχέσεις δια χειρός τρίτου κοινοποιώντας την απόφαση στα Τραπεζικά Ιδρύματα με το ανάλογο κόστος από τον δικαστικό επιμελητή , ενώ αν και πάλι δεν υπάρξει αποτέλεσμα διότι δεν υπάρχουν καταθέσεις που να καλύπτουν το ποσό της οφειλής , θα πρέπει να προβεί με το δικηγόρο του σε έλεγχο στα υποθηκοφυλακεία με σκοπό να ελέγξει αν υπάρχει ακίνητη περιουσία ώστε να οδηγηθεί σε κατάσχεση . Εδώ ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο κοστολογίων .

Τα στελέχη της E-Real Estates διαθέτοντας όλη την τεχνογνωσία για το ακίνητο και με σκοπό την προστασία των εισοδημάτων που προέρχονται από την μίσθωση των ιδιοκτησιών τόσο οικιστικών ακινήτων όσο και επαγγελματικών , σχεδίασαν σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρεία Νομικής Προστασίας D.A.S Hellas αποκλειστικά προγράμματα Νομικής Προστασίας Εκμισθωμένου Ακινήτου που προσφέρονται online μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.rentalinsurance.gr.Προγράμματα που η φιλοσοφία τους βασίζεται στην εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης στη δικαιοσύνη από όλους, ακόμα και στους οικονομικά αδύναμους, έτσι ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να μπορεί να κατοχυρώνει τα έννομα δικαιώματά του.

Τα προγράμματα Νομικής Προστασίας Εκμισθωμένου Ακινήτου – Online προστασία μισθωμάτων κοστίζουν έως 80 € / έτος.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να πραγματοποιήσει την Ασφάλεια Νομικής Προστασίας Εκμισθωμένου Ακινήτου online από το διαδικτυακό τόπο www.rentalinsurance.gr και κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, δεν απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να είναι καινούργιο .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης