Ερευνα: Τι κάνει η φύση στον άνθρωπο

Ερευνα: Τι κάνει η φύση στον άνθρωπο

Η ομάδα εξέτασε τις επιπτώσεις των φυσικών και αστικών περιβαλλόντων στην καρδιά

Ερευνα: Τι κάνει η φύση στον άνθρωπο
Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως η «δύναμη» της φύσης φέρνει συναισθηματική ισορροπία και ευεξία στον άνθρωπο, σε σύγκριση με τον χρόνο σε αστικά περιβάλλοντα.

Μια ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Derby και του Πανεπιστημίου του Cardiff, επιβεβαιώνει την επανορθωτική δύναμη της φύσης και προσφέρει μια νέα εξήγηση των δεσμών μεταξύ του χρόνου στη φύση, τα συναισθήματα μας, το σώμα και την υγεία μας.

Η ομάδα εξέτασε τις επιπτώσεις των φυσικών και αστικών περιβαλλόντων στην καρδιά και ανακάλυψε ότι η φύση ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό, συνδέοντας έτσι το χρόνο που περνάμε σε δασικές περιοχές, με θετικές αλλαγές στο σώμα. Ο Δρ. Miles Richardson, επικεφαλής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Derby, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την έρευνα, καθώς συγκεντρώνει αποτελέσματα προηγούμενης μελέτης, προκειμένου να εξηγήσει πώς η φύση ρυθμίζει τα συναισθήματα και την καρδιά και δείχνει πως το να περνάμε χρόνο στη φύση αλλάζει θετικά την υγεία και ευημερία μας, μέσω της εξισορρόπησης των συναισθημάτων που βιώνουμε κάθε μέρα στα αστικά περιβάλλοντα. Σε γενικές γραμμές, το έργο παρέχει ένα απλό, αλλά συναρπαστικό επιχείρημα για να πείσει, για το ρόλο και την ανάγκη της φύσης στην καθημερινή μας ζωή».

Διαβάστε περισσότερα στο Life2Day 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης