Brelfie: Η νέα μόδα στα social media με selfie γυναικών που θηλάζουν

Brelfie: Η νέα μόδα στα social media με selfie γυναικών που θηλάζουν

Νέες μανούλες κάνουν αντίσταση μέσω Διαδικτύου

Brelfie: Η νέα μόδα στα social media με selfie γυναικών που θηλάζουν
Η νέα μόδα στα social media ονομάζεται «brelfies» και καλεί τις νεαρές μητέρες να ποζάρουν την ώρα που θηλάζουν τα μωρά τους.

Η καινούργια αυτή τάση έρχεται ως αντίδραση στην απαγόρευση που επέβαλαν τα κοινωνικά δίκτυα σε μια μητέρα η οποία ανέβασε μια φωτογραφία την ώρα του θηλασμού και η οποία κατηγορήθηκε ότι παραβιάζει τους όρους για το γυμνό.

Η Kaya Wright, μητέρα δύο παιδιών, ξαφνιάστηκε όταν μια φωτογραφία που απεικονίζει την ίδια να θηλάζει τον γιο της στο μπάνιο χαρακτηρίστηκε από το facebook ως ακατάλληλη και της ζητήθηκε να την απομακρύνει. Η νεαρή μητέρα είχε μοιραστεί τη φωτογραφία σε ένα κλειστό group το οποίο αφορά τον θηλασμό. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μια φωτογραφία που ανταποκρινόταν στο περιεχόμενο του εν λόγω group και η οποία στην ουσία δεν αποκάλυπτε τίποτα θα θεωρούνταν από κάποιους ανάρμοστη. Η Kaya μοιράστηκε την ιστορία της με τις φίλες της και σιγά σιγά γυναίκες σε όλη τη Βρετανία άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες θηλασμού στο Ιnstagram και στο Facebook σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κλείσιμο


Η ίδια η 32χρονη μητέρα αναφέρει σε δηλώσεις της ότι «ο θηλασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός και δυστυχώς λόγω προκαταλήψεων συναντά διαρκώς εμπόδια. Θα πρέπει ο κόσμος να ενημερώνεται από το σχολείο για τα οφέλη και τη σημασία του θηλασμού. Το στήθος είναι για να τρέφει τα μωρά, οι διασημότητες συνηθίζουν να το προβάλλουν και να το χρησιμοποιούν για να προκαλούν και έτσι εσφαλμένα έχει ταυτιστεί με το σεξ».



Τελικά το facebook επικοινώνησε με τη νεαρή μητέρα λέγοντας της ότι δεν χρειάζεται να απομακρύνει τη φωτογραφία καθώς δεν παραβιάζει τους κανόνες για το γυμνό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης