Σουηδία: Η Πολεμική Αεροπορία τιθασεύει με βόμβες τις εστίες πυρκαγιών
Πώς λειτουργεί το σχέδιο: «Από την έκρηξη «εκτοπίζεται» το οξυγόνο, χωρίς το οποίο η φωτιά δεν μπορεί να κάψει εκτάσεις», λέει ο διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής
Σε μία προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τεράστιες εκτάσεις της Σουηδίας τις τελευταίες ημέρες, οι αρχές της σκανδιναβικής χώρας επιστράτευσαν το βαρύ όπλο τους: την Πολεμική Αεροπορία. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η σουηδική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε με εκρηκτικά τις περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει ακόμη κοπάσει.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα,ο Γιόχαν Στσιμάνσκι, διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί αποφάσισαν να ρίξουν βόμβες για να τιθασεύσουν τη φωτιά.
«Από την έκρηξη «εκτοπίζεται» το οξυγόνο, χωρίς το οποίο η φωτιά δεν μπορεί να κάψει εκτάσεις», επισημαίνει ο Γιόχαν Στσιμάνσκι εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.
«Το σχέδιο δούλεψε πολύ καλά. Το GPS και η κατευθυνόμενη με λέιζερ βόμβα (μήκους τριών μέτρων και βάρους 270 κιλών) μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά σε μια ακτίνα περίπου 100 μέτρων», προσθέτει ο διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας.
Ο ίδιος εξηγεί ότι η Πολεμική Αεροπορία συσκέπτεται για να αποφασίσει εάν θα ρίξει περισσότερες βόμβες στις εστίες που παραμένουν ενεργές.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους