Ξεκίνησε η δίκη του Μάντσεν: Δεν είχα πρόθεση να δολοφονήσω την Κιμ Βαλ αλλά τη διαμέλισα

Ξεκίνησε η δίκη του Μάντσεν: Δεν είχα πρόθεση να δολοφονήσω την Κιμ Βαλ αλλά τη διαμέλισα

Η ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου - Ο εισαγγελέας μιλά για προσχεδιασμένη ενέργεια προκειμένου ο Μάντσεν να ικανοποιήσει τις σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις του

Ξεκίνησε η δίκη του Μάντσεν: Δεν είχα πρόθεση να δολοφονήσω την Κιμ Βαλ αλλά τη διαμέλισα
Ο εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν αρνήθηκε ότι δολοφόνησε από πρόθεση και κακοποίησε σεξουαλικά την Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ κατά την σημερινή έναρξη της δίκης του. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι διαμέλισε το πτώμα με τη δικηγόρο του στην εναρκτήρια δήλωσή της να αναφέρει ότι «ο πελάτης μου παραδέχεται ότι παραβίασε το νόμο για την απρεπή μεταχείριση πτώματος».

Ο Μάντσεν ήταν παρών στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης και αναμένεται να τοποθετηθεί τις επόμενες ώρες προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι ο θάνατος της δημοσιογράφου  ήταν ατύχημα όταν του έφυγε από τα χέρια η καταπακτή του υποβρυχίου του.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία. Ο εφευρέτης και μηχανικός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Βαλ, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το ιδιωτικό του αυτοσχέδιο υποβρύχιο για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ της και ότι ασέλγησε στο πτώμα της.

Κλείσιμο
Ο Μάντσεν, ο οποίος έχει αλλάξει πολλές φορές την κατάθεσή του, είχε ισχυριστεί αρχικά ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Η Βαλ είχε επισκεφθεί τον Μάντσεν στο υποβρύχιό του για να του πάρει συνέντευξη, αλλά εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη στις 10 Αυγούστου. Έντεκα μέρες αργότερα βρέθηκε ο ακέφαλος κορμός του σώματός της ανοικτά των ακτών της Κοπεγχάγης.

Στις αρχές Οκτωβρίου δύτες ανακάλυψαν τα πόδια, το κεφάλι και ρούχα του θύματος,.

Εισαγγελέας: Ο Μάντσεν ήθελε να ικανοποιήσει σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του εισαγγελέα ο οποίος περιέγραψε την υπόθεση ως «ασυνήθιστη και εξαιρετικά σκληρή». Ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει ισόβια, μια ποινή που στη Δανία συνηθίζεται για κατά συρροή δολοφόνους ή παιδοκτόνους.

Η θεωρία του εισαγγελέα είναι ότι ο Μάντσεν σκότωσε την Βαλ, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις του, αφότου την έδεσε, την χτύπησε και την μαχαίρωσε πριν τελικά την σκοτώσει είτε στραγγαλίζοντας την, είτε αποκεφαλίζοντας την.

Ακόμα, ο εισαγγελέας θα υποστηρίξει πως η σοκαριστική δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη, καθώς στο υποβρύχιο του Μάντσεν βρέθηκαν ένα πριόνι, ένα κατσαβίδι και σωλήνες, αντικείμενα που χρησιμοποίησε για να χτυπήσει, να κόψει και να μαχαιρώσει την Κιμ Βαλ.

Στη δίκη θα μιλήσουν μεταξύ άλλων πρώην συνάδελφοι του Μάντσεν, πρώην σύντροφοι του, ο σκηνοθέτης που του πήρε συνέντευξη την ημέρα που η Βαλ τον ακολούθησε στο υποβρύχιο του, αλλά και ο σύντροφος της αδικοχαμένης δημοσιογράφου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που δήλωσε την εξαφάνιση της.

Η δίκη θα διαρκέσει 12 ημέρες μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο και η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου, αν δεν προκύψουν καθυστερήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης