Μέγκαν Μαρκλ: Η πρώτη Δούκισσα του Σάσεξ και η «κατάρα» του τίτλου της

Μέγκαν Μαρκλ: Η πρώτη Δούκισσα του Σάσεξ και η «κατάρα» του τίτλου της

Ο προηγούμενος Δούκας του Σάσεξ είχε κάνει δύο γάμους αλλά καμία από τις συζύγους του δεν απέκτησε τον τίτλο που είναι «κενός» από το 1843

Μέγκαν Μαρκλ: Η πρώτη Δούκισσα του Σάσεξ και η «κατάρα» του τίτλου της
Ο αρραβώνας του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ ανακοινώθηκε επίσημα την Δευτέρα και ο γάμος του ζευγαριού αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2018. Όμως, αν και η 36χρονη πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits είναι χωρίς αμφιβολία η «πριγκίπισσα» στην καρδιά του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ δεν θα γίνει και πριγκίπισσα των Βρετανών αφού ο τίτλος αυτός προϋποθέτει η κάτοχός του να είναι γαλαζοαίματη.

Έτσι, το πιο πιθανό είναι η Μέγκαν Μαρκλ να λάβει τον τίτλο της Δούκισσας καθώς η βασίλισσα συνηθίζεται να απονέμει τον τίτλο του Δούκα και της Δούκισσας στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όταν παντρεύονται. Αυτό άλλωστε συνέβη και στον αδελφό του πρίγκιπα Χάρι, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, που όταν παντρεύτηκε τον Απρίλιο του 2011 την Κέιτ Μίντλετον, το ζευγάρι έλαβε τον τίτλο «Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ».

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο πιθανότερος τίτλος που θα λάβει η 36χρονη Μέγκαν Μαρκλ μετά τον γάμο της με τον 33χρονο εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ είναι αυτός της Δούκισσας του Σάσεξ ενώ ο Χάρι θα γίνει ο Δούκας του Σάσεξ, ένας τίτλος που παραμένει κενός από το 1843! 

Η Μέγκαν Μαρκλ θα είναι η πρώτη γυναίκα - μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα της απονεμηθεί ο παραπάνω τίτλος ευγενείας, αφού ο προηγούμενος Δούκας του Σάσεξ αν και έκανε δύο γάμους καμία από τις συζύγους του δεν έλαβε τον τίτλο επειδή ο πατέρας του, βασιλιάς Γεώργιος ο Γ', δεν ενέκρινε τους γάμους του γιου του.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Αύγουστος Φρειδερίκος, Δούκας του Σάσεξ, δεν είχε την συναίνεση του πατέρα του, βασιλιά Γεώργιου του Γ' για να παντρευτεί την πρώτη του σύζυγο, Λαίδη Αυγούστα Μάρεϊ, η οποία προερχόταν από κατώτερη κοινωνική τάξη. Έτσι, ο ερωτευμένος πρίγκιπας παντρεύτηκε κρυφά στη Ρώμη το 1793 την αγαπημένη του και το ζευγάρι επέστρεψε στην Αγγλία. Αλλά, χωρίς την έγκριση του βασιλιά για τον γάμο θεωρήθηκε πως ο πρίγκιπας παραβίασε την «Πράξη του 1772 περί βασιλικών γάμων» και τελικά ο γάμος ακυρώθηκε το 1794.

Το ζευγάρι συνέχισε να ζει μαζί και απέκτησε δύο παιδιά όμως τελικά χώρισε. Το 1831, ο πρίγκιπας, που έγινε και Δούκας του Σάσεξ το 1801, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την δεύτερη σύζυγό του, την άτεκνη χήρα Λαίδη Σεσίλια Λετίτσια Γκορ. Όπως ήταν φυσικό ο βασιλιάς για μια ακόμα φορά δεν έδωσε την ευλογία του στον γάμο του γιου του και απαγόρευσε στην νύφη του, όχι μόνο να λάβει τον τίτλο της Δούκισσας του Σάσεξ αλλά και να  πλησιάζει στη βασιλική αυλή.

Καθώς τα παιδιά του Δούκα του Σάσεξ από τον πρώτο του εκτός νόμου γάμο δεν είχαν το δικαίωμα να λάβουν τον τίτλο του πατέρα τους, αυτός έμεινε κενός μετά τον θάνατο του Αύγουστου Φρειδερίκου το 1843. 

Πάντως, το γεγονός πως η Αμερικανίδα ηθοποιός είναι διαζευγμένη, καθώς το 2013 χώρισε από τον παραγωγό Τρέβορ Ένγκελσον, δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο στον γάμο της με τον πέμπτο στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου. Ο πρίγκιπας Κάρολος, διαζευγμένος ο ίδιος, παντρεύτηκε  το 2005 την αγαπημένη του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η οποία είχε χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο, δείχνοντας με την πράξη του πως η μοναρχία έχει «ανοχές» και έχει παρέλθει η εποχή που ο βασιλιάς Εδουάρδος, θείος της Ελισάβετ, παραιτήθηκε από τον θρόνο, όταν το 1936 αποφάσισε να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη Αμερικανίδα Γουάλις Σίμπσον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης