Άναψε φωτιές στους Άραβες η σέλφι της Μις Ιράκ με την Μις Ισραήλ

Άναψε φωτιές στους Άραβες η σέλφι της Μις Ιράκ με την Μις Ισραήλ

Ήταν ένα μήνυμα για την ειρήνη, λένε τα κορίτσια σε όσους προσβλήθηκαν για την φωτογραφία με την εκπρόσωπο «της κατοχής και της βιαιότητας»

Άναψε φωτιές στους Άραβες η σέλφι της Μις Ιράκ με την Μις Ισραήλ
Μία selfie δύο πανέμορφων κοριτσιών έφερε τα πάνω-κάτω στα social media. 
Στον διαγωνισμό ομορφιάς που διεξήχθη στο Λας Βέγκας για την ανάδειξης της ωραιότερης γυναίκας στον κόσμο, «Μις Υφήλιος 2017», η Μις Ιράκ και η Μις Ισραήλ είχαν την ιδέα, όπως και οι περισσότερες διαγωνιζόμενες, να βγάλουν μία selfie.

Κλείσιμο
ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, τα δύο κορίτσια πόζαραν όλο χαμόγελο. Όταν όμως η «Μις Ιράκ», Σάρα Εεντάν ανέβασε στο διαδίκτυο την selfie με την Μις Ισραήλ Αντάρ Γκάντελσμαν, δεν είχε σκεφθεί τις επιπτώσεις αυτής της κίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η Γκάντελσμαν ανέβασε τη φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Instagram αποκαλώντας τη Μις Ιράκ «καταπληκτική». Το σχόλιό της άρεσε σε περίπου τρεις χιλιάδες χρήστες. 



Όμως, τα πιο αρνητικά σχόλια από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι μεταξύ Ιράκ και Ισραήλ δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις. Αυτό ήταν που ενόχλησε κυρίως την Σαμπρίνα Mπενουί, "φαν" του You Tube, η οποία έσπευσε να τονίσει ότι «η selfie αυτή δεν ήταν για όλα τα γούστα». 

Ακόμα και Άραβες ακαδημαϊκοί που κατηγορούν το Ισραήλ για βιαιότητες αντέδρασαν έντονα.

Όπως αναφέρει o Άσαντ Αμπουκαλίλ, καθηγητής με έδρα τις ΗΠΑ: «Η βασίλισσα ομορφιάς του Ιράκ παρουσιάζει τη βασίλισσα ομορφιάς της κατοχής και της βιαιότητας».

Σε απάντηση στα επικριτικά σχόλια, η Μις Ιράκ έγραψε στο Instagram ότι η Μις Ισραήλ την πλησίασε για να φωτογραφηθούν μαζί εκφράζοντας την ελπίδα για ειρήνη μεταξύ των λαών τους. «Είπε ότι θα ήθελε να βγάλουμε μία φωτογραφία μαζί. Ο στόχος της φωτογραφίας ήταν να εκφράσουμε την ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε η Εεντάν και πρόσθεσε ότι η φωτογραφία δεν υποστήριζε σε καμία περίπτωση το Ισραήλ: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε όποιον θεώρησε ότι η φωτογραφία είναι προσβλητική για τους Παλαιστίνιους, ήταν απλώς μια έκκληση για ειρήνη και ελπίδα για λύση στην κρίση».

Ωστόσο, στο Ισραήλ, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Οφίρ Γκέντελμαν, επαίνεσε τη φωτογραφία, αποκαλώντας την «ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας για την περιοχή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης