Βερολίνο: Αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα»

Βερολίνο: Αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα»

Δύσκολες και χρονοβόρες αναμένονται οι διαπραγματεύσεις

Βερολίνο: Αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα»
Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη Μέρκελ με τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των πιθανών κυβερνητικών εταίρων - Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών, Ελεύθερων Δημοκρατών και Πρασίνων - να ξεκινούν σήμερα στο Βερολίνο. 

Πρωτοκλασάτα στελέχη από το κόμμα της Μέρκελ ( CDU), των Βαυαρών εταίρων τους Χριστιανoκοινωνιστών (CSU), των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πρασίνων (Gruene) παίρνουν μολύβι και χαρτί με στόχο να βρουν τη κοινή συνισταμένη για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού "Τζαμάικα". Πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αυτή είναι η Μέρκελ από το CDU, ο Χορστ Ζεεχόφερ από το CSU, ο Κριστιάν Λίντνερ από το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) και ο Τζεμ Οζντεμίρ, ηγέτης των Πρασίνων. 
Κλείσιμο
 
Έχοντας με το μέρος της τους Βαυαρούς εταίρους της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα ξεκινήσει τον διάλογο με τον ηγέτη των "Ελεύθερων Δημοκρατών", Κριστιάν Λίντνερ, για θέματα κοινωνικής πολιτικής. Η Μέρκελ επιδιώκει ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας, οικονομίας και εργασίας, αλλά και εξίσωση των συνθηκών διαβίωσης σε ολόκληρη τη χώρα. Η καγκελάριος της Γερμανίας θα θίξει και το πρόβλημα της εσωτερικής ασφάλειας.
 
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό "Focus",το κόμμα της Μέρκελ θα έχει διερευνητικές επαφές πρώτα με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και στη συνέχεια με τους Πράσινους. Υπενθυμίζεται ότι,οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές του Χορστ Ζέεχοφερ (CSU) συμφώνησαν για τον υπό όρους περιορισμό του αριθμού των αιτούντων άσυλο στους 200.000 ετησίως.Όμως οι Πράσινοι και το FDP βλέπουν με "μισό μάτι" αυτό τον στόχο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Βαυαρός πρωθυπουργός από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, θα έχει σημαίνοντα ρόλο στις διαπραγματεύσεις μετά την αποδυνάμωση του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου στις εκλογές. Το κόμμα του (CSU) θέλει να συστήσει επιτροπή για το ενδεχόμενο μελλοντικών μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό.

Από την πλευρά τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ζητούν ανώτατο όριο στις κοινωνικές δαπάνες και ελαστικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ενώ οι Πράσινοι επιθυμούν σταθερό επίπεδο σύνταξης που κοστίζει δισεκατομμύρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης