Υπόθεση σοκ: Βιαστής που άφησε έγκυο το 12χρονο θύμα του έχει τώρα... κοινή επιμέλεια του παιδιού!

Υπόθεση σοκ: Βιαστής που άφησε έγκυο το 12χρονο θύμα του έχει τώρα... κοινή επιμέλεια του παιδιού!

Η αδιανόητη απόφαση του δικαστή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ

Υπόθεση σοκ: Βιαστής που άφησε έγκυο το 12χρονο θύμα του έχει τώρα... κοινή επιμέλεια του παιδιού!
Μια πραγματικά σοκαριστική απόφαση δικαστηρίου είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες για τον παραλογισμό που κρύβουν ορισμένες παρωχημένες διατάξεις του αμερικανικού νομικού συστήματος.

Με απόφαση που έλαβε την Παρασκευή, ένας δικαστής από το Μίσιγκαν έδωσε στον 27χρονο Christopher Mirasolo την κοινή επιμέλεια ενός παιδιού, το οποίο απέκτησε βιάζοντας ένα 12χρονο κορίτσι και αφήνοντάς το έγκυο το 2008.

Μετά την καταδίκη του για βιασμό το 2008, ο Mirasolo καταδικάστηκε μια ακόμη φορά για τη σεξουαλική κακοποίηση ακόμα μιας ανήλικης, εκτίοντας μάλιστα ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών. Αυτές οι καταδίκες για κάποιο λόγο δεν γνωστοποιήθηκαν στον δικαστή ή απλώς αγνοήθηκαν από εκείνον, με αποτέλεσμα να υπάρχει τώρα αυτή η αδιανόητη απόφαση που δίνει στον καταδικασμένο παιδεραστή πρόσβαση σε ένα ακόμη υποψήφιο θύμα, το ίδιο του το παιδί.

Κλείσιμο
Επιπλέον, όπως αναφέρει η Independent, το όνομά του 27χρονου προστέθηκε στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, χωρίς τη συγκατάθεση του θύματός του, της 21χρονης πλέον γυναίκας που έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να αναιρεθεί η παράλογη αυτή απόφαση.

«Είναι τελείως παράλογο. Η δικαιοσύνη χειρίστηκε λάθος αυτήν την υπόθεση από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ο βιαστής της πελάτισσάς μου θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αλλά το σύστημα θυματοποιεί την πελάτισσά μου που ήταν απλώς παιδί όταν συνέβησαν όλα αυτά», ανέφερε την Παρασκευή η συνήγορος της 21χρονης κοπέλας, της οποίας το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με τη συνήγορο της 21χρονης, ο Mirasolo βίασε και απείλησε να σκοτώσει την πελάτισσά της τον Σεπτέμβριο του 2008, ωστόσο καταδικάστηκε σε κάθειρξη μόλις ενός έτους, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Έξι μήνες μετά ήταν ελεύθερος, αφού το δικαστήριο του επέτρεψε να βγει με αναστολή για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα του.

Έτσι μερικά χρόνια αργότερα, μπόρεσε να επαναλάβει το έγκλημά του κακοποιώντας σεξουαλικά άλλο ένα κορίτσι κάτω των 15 ετών.

«Η πελάτισσά μου μαζί με τη 13χρονη αδερφή της και ένα άλλο κορίτσι το έσκασαν από το σπίτι ένα βράδυ για να συναντήσουν ένα αγόρι. Ο μεγαλύτερος φίλος του αγοριού αυτού, ο Mirasolo, εμφανίστηκε στο σημείο που είχαν ραντεβού και τις ρώτησε αν ήθελαν να τις πάει μια βόλτα. Πέταξε τα κινητά τους τηλέφωνα και τις πήγε σε ένα έρημο σπίτι στην κομητεία Σάνιλακ, όπου τις κράτησε αιχμάλωτες επί δύο μέρες. Τελικά τις άφησε ελεύθερες απειλώντας τις ότι θα της σκότωνε αν αποκάλυπταν τι συνέβη. Η πελάτισσά μου κατήγγειλε τον βιασμό ένα μήνα μετά, όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος. Αποφάσισε να κρατήσει το παιδί, γιατί δεν ήθελε να "γίνει και αυτό θύμα" αυτής της αρρωστημένης υπόθεσης όπως εκείνη. Παράτησε το σχολείο και έκτοτε εργάζεται μεγαλώνοντας μόνη της το παιδί της», εξήγησε στους δημοσιογράφους η συνήγορος της κοπέλας, που ανέλαβε την υπεράσπισή της δωρεάν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης