PROTOTHEMA

Κόσμος

Επίσκεψη με τη Μελάνια στο Σαν Χουάν

Απίστευτος Τραμπ στους πληγέντες του Πουέρτο Ρίκο: Μας καταστρέψατε τον προϋπολογισμό!

Απίστευτος Τραμπ στους πληγέντες του Πουέρτο Ρίκο: Μας καταστρέψατε τον προϋπολογισμό!

Πετούσε χαρτί στους πληγέντες του τυφώνα «Μαρία», ως βοήθεια, σαν μπασκετμπολίστας που σουτάρει... ελεύθερες βολές!

Προκλητικός απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα και με την ψυχρή λογική των αριθμών, ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε οργή στους κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, δηλώνοντας κατά την επίσκεψή του στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα «Μαρία», ότι το κόστος των καταστροφών έβγαλαν τον αμερικανικό προϋπολογισμό εκτός και ότι αυτό που υπέστησαν δεν είναι πραγματική καταστροφή, καθώς ο τυφώνας Κατρίνα, που είχε πλήξει τις ΗΠΑ, είχε προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.


«Τα έχουμε κάνει όλα για το Πουέρτο Ρίκο. Δεν ήταν μόνο επικίνδυνο ήταν και ακριβό. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά έχετε καταστρέψει τον προϋπολογισμό μας. Εχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα στο Πουέρτο Ρίκο. Κάθε θάνατος είναι τρομακτικός, αλλά αν δείτε μια πραγματική καταστροφή, όπως η Κατρίνα, με τους εκατοντάδες εκατοντάδων νεκρών και τι συνέβη εδώ με μια καταιγίδα, τότε πραγματικά είναι καταθλιπτικό. Κανένας δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο. Ποιος ήταν ο απολογισμός σας;». Όταν άκουσε τα 16 θύματα, κούνησε με νόημα το κεφάλι του.Λίγη ώρα αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, συμμετείχε ενεργά στη διανομή των προμηθειών με είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες. Η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ να πετά στο πλήθος των πολιτών του Πουέρτο Ρίκο χαρτιά τουαλέτας, προκάλεσε οργή και θυμηδία. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια, ταξίδεψαν την Τρίτη στο Πουέρτο Ρίκο και την πρωτεύουσα Σαν Χουάν, προκειμένου να επιθεωρήσουν από κοντά τις καταστροφές. Αφού πρώτα δήλωσε πως το κόστος στο Πουέρτο Ρίκο έβγαλε τις ΗΠΑ εκτός προϋπολογισμού, ανέλαβε ο ίδιος να μοιράσει τις προμήθειες, πετώντας χαρτιά τουαλέτας στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Μία εικόνα που προκάλεσε εντύπωση, τόσο γι' αυτή καθ' αυτή την ενέργεια του Αμερικανού προέδρου, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχε ο ίδιος. 

Δείτε το βίντεο...
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Τσιρίμπασης04/10/201712:01

Και όμως, δεν είναι καθόλου χειρότερος από τους "δ'κους" μας ο Τράμπ. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για την πολιτική οργάνωση των ΗΠΑ, θα ξέρει ότι οι πολίτες του Πουέρτο Ρίκο ΔΕΝ ψηφίζουν στις Προεδρικές των ΗΠΑ, άρα δεν "βγάζουν" ούτε "ρίχνουν" κυβερνήσεις. Οποιαδήποτε ομοιότητα με το χάσμα που επικρατεί στην Ελλάδα μεταξύ πολιτική ισχύος ΔΥ/Συνταξιούχων και εργαζομένων του ΙΤ ή ΕΕς ΔΕΝ είναι συμπτωματική. Και στην Ελλάδα, η όποια κυβέρνηση μπορεί να υπερφορολογεί, χαρατσώνει, διώκει ακόμη και να βρίζει ανοιχτά τους δεύτερους χωρίς καμία νομική ή πολιτική έστω συνέπεια.

Απάντηση
Αριστερός04/10/201710:39

Γέμισε ο πλανήτης ΦΑΣΙΣΤΕΣ...Τραμπ, Όρμπαν, Ντουτέρτε, Πούτιν, Ραχόι......Υ.Γ Όχι ότι στην Ελλάδα είμαστε καλύτερα και εδώ μπήκαν νεοναζί στη Βουλή.

Απάντηση
Jerry04/10/201709:44

Εάν ακούσεις όλη την ομιλία του και καταλάβεις αυτά που είπε ειναι φανερό ότι αστειευόταν. Τουλάχιστο κανει την δουλειά που ανέλαβε και δεν εξαφανίζεται όταν χρειάζεται η παρουσία του όπως μερικοί μερικοί.

Απάντηση
Κυνικός04/10/201709:39

Καλά τους είπε. Οι Πορτορικάνοι έχουν τη μεγαλύτερη μαφία στην Αμερική, έχουν πάρει του κόσμου τα χρήματα από την Αμερική, αλλά επιλέγουν την κακομοιριά και την κλάψα. Τεράστιες περιοχές των ΗΠΑ επλήγησαν από τον τυφώνα και ασχολούμαστε μόνο με το Πορτορίκο. Ας τους δώσει ο Luis Fonsi τα μισά χρήματα από όσα έβγαλε από το despacito και θα ανοικοδομηθεί το Πόρτο Ρίκο...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία