Γιατί στην Ινδία μαζεύουν τις χρησιμοποιημένες σερβιέτες;

Γιατί στην Ινδία μαζεύουν τις χρησιμοποιημένες σερβιέτες;

Προκειμένου να μπορεί να διαγνωστεί η πιθανότητα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σε χωριά της Δυτικής Ινδίας είχαν την ιδέα της συλλογής των χρησιμοποιημένων σερβιετών των γυναικών

Γιατί στην Ινδία μαζεύουν τις χρησιμοποιημένες σερβιέτες;
Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά συμβαίνει στην Ινδία. Εκεί όπου βρίσκεται πάνω από το ένα τέταρτο των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 

Η έλλειψη επαρκούς υποδομής και εγκαταστάσεων στις αγροτικές περιοχές της χώρας, καθώς και το υψηλό κόστος, σε συνδυασμό με την ανησυχία των γυναικών να υποβληθούν στην επεμβατική εξέταση είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι Ινδές δεν προβαίνουν στον απαραίτητο έλεγχο.

Προκειμένου, λοιπόν, να μπορεί να διαγνωστεί η πιθανότητα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σε χωριά της Δυτικής Ινδίας είχαν την ιδέα της συλλογής των χρησιμοποιημένων σερβιετών των γυναικών. Να σημειωθεί πάντως πως πάνω από το 90% των Ινδών που ζουν σε αγροτικές περιοχές κατά τη διάρκεια της περιόδου τους χρησιμοποιούν σπιτικά υφάσματα αντί των προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Κλείσιμο
«Οι γυναίκες στις αγροτικές περιοχές ντρέπονται να κάνουν την απαραίτητη εξέταση και τη θεωρούν περιττή» δήλωσαν οι ερευνητές που γράφουν στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα για την Πρόληψη του Καρκίνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές με την ανάλυση αυτών των χρησιμοποιημένων υφασμάτων μπορούσαν να ανιχνεύσουν την παρουσία του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

«Είναι ένας εύκολος και βολικός τρόπος», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της έρευνας.

Στην έρευνα, που διήρκεσε δύο χρόνια, συμμετείχαν πάνω από 500 γυναίκες ηλικίας 30-50 ετών που δεν είχαν ιστορικό καρκίνου και η έμμηνος ρύση τους ήταν φυσιολογική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης