Νέο «Καλαί» από εκατοντάδες μετανάστες στο κέντρο των Βρυξελλών

Νέο «Καλαί» από εκατοντάδες μετανάστες στο κέντρο των Βρυξελλών

Μόλις τρία χιλιόμετρα από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Βορειοαφρικανοί καταλαμβάνουν βαγόνια τρένων και άλλα σημεία, προκειμένου να κοιμηθούν

Νέο «Καλαί» από εκατοντάδες μετανάστες στο κέντρο των Βρυξελλών
Ένας τεράστιος καταυλισμός, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε γκέτο, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σε κεντρική περιοχή των Βρυξελλών.  Εκατοντάδες μετανάστες
έχουν συγκεντρωθεί και έχουν δημιουργήσει έναν άτυπο καταυλισμό, με τις βελγικές αρχές να εκφράζουν φόβους ότι σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία κατάσταση ανάλογη του Καλαί, στη Γαλλία.

Κάθε βράδυ, στην περιοχή καταφτάνει μεγάλος αριθμός μεταναστών, κυρίως από το Σουδάν και την Ερυθρέα, καταλαμβάνοντας βαγόνια τρένων και άλλα σημεία, προκειμένου να κοιμηθούν. Η «νέα ζούγκλα», όπως την αποκαλούν οι Βέλγοι, βρίσκεται σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους ενός πιθανού επεισοδίου.

Κλείσιμο
Οι μετανάστες ζητούν προστασία από τη βελγική κυβέρνηση, λέγοντας πως έχουν υποστεί μεγάλες ταλαιπωρίες τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι μοναδικός στόχος των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί εκεί, είναι η μετάβαση στη Βρετανία, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν αιτηθεί άσυλο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης