Υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη ο Μάρτιν Σουλτς

Υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη ο Μάρτιν Σουλτς

Ο Γερμανός υποψήφιος για την καγκελαρία πιστεύει ότι πρέπει να προωθηθούν και να εφαρμοστούν αμέσως μετά την αποχώρηση της Βρετανίας το 2019

Υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη ο Μάρτιν Σουλτς
Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς
τάχθηκε σήμερα υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη και της ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης, που κατ' αυτόν πρέπει να προωθηθούν άμεσα και να εφαρμοστούν μόλις η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2019.

Σε μια ομιλία του στο Sciences Po, ο Σουλτς τάχθηκε υπέρ ενός ειδικού προϋπολογισμού της ευρωζώνης για την προώθηση επενδύσεων, αλλά και της δημιουργίας ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, με αποστολή την καταπολέμηση του φορολογικού ανταγωνισμού και της φοροδιαφυγής.

Κλείσιμο
«Η μεταρρύθμιση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο», σημείωσε ο Σουλτς, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του στο γαλλικό πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την Ευρώπη, χωρίς να αποκλείει μια μεγαλύτερη συμβολή της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Ο Μάρτιν Σουλτς είχε μετά την ομιλία του μια συνάντηση με τον κεντρώο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επίσης τάσσεται υπέρ της προώθησης της στενότερης ολοκλήρωσης της ευρωζώνης.

Ο Σουλτς, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ελπίζει να κερδίσει την Άγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και να τη διαδεχθεί στην καγκελαρία, όμως το SPD είδε την άνοδό του στις δημοσκοπήσεις να φρενάρει έπειτα από τα αρχικά κέρδη που ακολούθησαν την επιλογή του ως υποψήφιου, τον Ιανουάριο.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες μάλιστα φέρει τους συντηρητικούς της Μέρκελ να συγκεντρώνουν το 40% της πρόθεσης ψήφου και το SPD να υποχωρεί στο 22%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης