Πρωθυπουργός Βελγίου: «Η εκλογή Μακρόν είναι ευκαιρία για την Ευρώπη»

Πρωθυπουργός Βελγίου: «Η εκλογή Μακρόν είναι ευκαιρία για την Ευρώπη»

Ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι η νίκη του Μακρόν αποτέλεσε ξεκάθαρη απόρριψη μιας επικίνδυνης αμφισβήτησης της Ευρώπης

Πρωθυπουργός Βελγίου: «Η εκλογή Μακρόν είναι ευκαιρία για την Ευρώπη»
«Η εκλογή Μακρόν είναι ευκαιρία για την Ευρώπη», δήλωσε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, συγχαίροντας τον Εμμανουέλ Μακρόν για τη εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας της Γαλλίας.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η νίκη του Μακρόν αποτέλεσε ξεκάθαρη απόρριψη μιας επικίνδυνης αμφισβήτησης της Ευρώπης. «Μετά τη νίκη του Μαρκ Ρούτε στις Κάτω Χώρες, μετά την κατάρρευση του UKIP στις τοπικές εκλογές στη Μ. Βρετανία, η Γαλλία επέλεξε ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην Ευρώπη», έκρινε ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία για να ξαναφτιάξουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο και να γίνει η Ευρώπη μια πραγματική προστιθέμενη αξία για τους πολίτες.

Ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος συναντήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με τον Εμμανουέλ Μακρόν με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι προσκάλεσε το νέο Γάλλο πρόεδρο σε μια συνάντηση στις Βρυξέλλες ή στο Παρίσι «για να συζητήσουν μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων που θα συμβάλλει στην εδραίωση και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, που βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις».

Κλείσιμο
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι η Γαλλία και το Βέλγιο θα πρέπει να συνεχίσουν να ενισχύουν τη μεταξύ τους στενή συνεργασία για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης