Γροθιά στο στομάχι τα τρία βίντεο από το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών Ασφαλούς Οδήγησης

Γροθιά στο στομάχι τα τρία βίντεο από το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών Ασφαλούς Οδήγησης

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενώ παίζουμε με το κινητό μας τηλέφωνο

Γροθιά στο στομάχι τα τρία βίντεο από το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών Ασφαλούς Οδήγησης
Γροθιά στο στομάχι αποτελούν τα τρία βίντεο που βραβεύτηκαν στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών για την Οδική Ασφάλεια.

Οι τρεις πρώτες επιλογές της κριτικής επιτροπής αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και το πόσο επικίνδυνος συνδυασμός είναι η οδήγηση και το κινητό τηλέφωνο. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές.

Το πρώτο βραβείο πήγε στην καμπάνια Reflections from Inside Dawn της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης We save lives από τις ΗΠΑ. Πρωταγωνιστής ένας 32χρονος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη επειδή ένα βράδυ έφυγε από ένα κλαμπ μεθυσμένος και στη συνέχεια σκότωσε έναν αστυνομικό πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Κλείσιμο
Στο βίντεο ο εν λόγω άνδρας εμφανίζεται στην τουαλέτα ενός κλαμπ μέσω ενός ειδικού καθρέφτη όταν μπαίνουν μέσα άνδρες που εμφανώς έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Όταν, όμως, ο σήμερα κρατούμενος 32χρονος τους εξιστορεί την προσωπική του τραγωδία όλοι σοκάρονται και σίγουρα σκέφτονται δεύτερη φορά το αν θα οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλ.



Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο βίντεο με τίτλο Distracted Driving από το κέντρο ερευνών οδικής ασφαλείας της Κίνας. Σε αυτό πρωταγωνιστεί ένας οδηγός ο οποίος ανταλάσσει μηνύματα με τη μέλλουσα σύζυγό του η οποία κάνει πρόβα νυφικού. Λόγω όμως της ενασχόλησής του με το κινητό ο άνδρας δεν αντιλαμβάνεται ότι στο δρόμο μπροστά του περνάει μια μητέρα με το μικρό παιδί της στο καρότσι. Ο οδηγός δεν προλαβαίνει να πατήσει φρένο και πέφτει με δύναμη πάνω στη μητέρα σκότωνοντας το παιδί της. Στη συνέχεια και ενώ η μητέρα οδύρεται ο άνδρας στέλνει μήνυμα στη μέλλουσα σύζυγό του και την ενημερώνει για ό,τι έχει συμβεί με την ίδια να μην μπορεί να πιστέψει τι ακούει. «Αν κάποια ημέρα έχω το δικό μου παιδί, αν ακόμα υπάρχει αυτό το "αν", δεν πρόκειται ποτέ να αφαιρούμαι ενώ οδηγώ» καταλήγει το βίντεο.



Το τρίτο βραβείο πήγε στο βίντεο με τίτλο Distracted driving kills, Don't use your phone από την τροχαία της Σλοβενίας. Σε αυτό πρωταγωνιστούν δύο κορίτσι που συζητούν για το ποια φωτογραφία να ανεβάσουν στα social media ενώ η μια από τις δύο κρατάει στα χέρια της το τιμόνι. Ενώ το αυτοκίνητο πλησιάζει διάβαση πεζών οι κοπέλες δεν έχουν αντιληφθεί ότι στη διάβαση βρίσκεται ένα μικρό αγόρι το οποίο ακολουθεί η μητέρα του με ένα καρότσι. Όταν η συνοδηγός αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να συμβεί φωνάζει στην οδηγό η οποία κάνει μια απότομη μανούβρα προς τα δεξιά. Αποτέλεσμα; Το μικρό αγόρι δεν τραυματίζεται αλλά αντίθεται σκοτώνεται η μητέρα του και το παιδί που ήταν στο καρότσι.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης