Πούτιν: Χειρότεροι από πόρνες όσοι κυκλοφορούν σεξουαλικές φήμες για τον Τραμπ

Πούτιν: Χειρότεροι από πόρνες όσοι κυκλοφορούν σεξουαλικές φήμες για τον Τραμπ

Ο Τραμπ είναι ενήλικας, και είναι ένας άντρας που οργανώνει καλλιστεία για χρόνια και έχει μιλήσει με μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως θα αναζητούσε ευκαιρία να συναντηθεί με τα κορίτσια μας, "χαμηλής ηθικής", δήλωσε ο Πούτιν

Πούτιν: Χειρότεροι από πόρνες όσοι κυκλοφορούν σεξουαλικές φήμες για τον Τραμπ
Κατηγορηματική ήταν η σημερινή διάψευση του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη φήμη ότι η Ρωσία κατέχει υλικό με σεξουαλικές ατασθαλίες του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία κατασκευασμένα από πρόσωπα «χειρότερα από πόρνες». Επίσης. ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Οι κατηγορίες κατά του Τραμπ βγήκαν στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, και προέρχονται από την αμφισβητούμενη για την εγκυρότητα της έκθεση ενός τέως πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, του Κρίστοφερ Στιλ. Σύμφωνα με την αναφορά ο Τραμπ είχε μαγνητοσκοπηθεί το 2013 να διασκεδάζει με πόρνες σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Μόσχα και με αυτό το υλικό τον «κρατούσαν» οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

«
Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ
Κλείσιμο
» δήλωσε από την πλευρά του, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο Β. Πούτιν, συμπληρώνοντας «δεν ξέρω τι ή τι δεν θα κάνει στην παγκόσμια σκηνή, άρα δεν έχω λόγο ούτε να τον κριτικάρω ούτε να τον υπερασπιστώ
». Μάλιστα ο Πούτιν διέψευσε τις συγκεκριμένες πιπεράτες αναφορές με τον δικό του τρόπο: «
Ο Τραμπ είναι ενήλικας, και είναι ένας άντρας που οργανώνει καλλιστεία για χρόνια και έχει μιλήσει με μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως θα αναζητούσε ευκαιρία να συναντηθεί με τα κορίτσια μας, "χαμηλής ηθικής". Αν και βέβαια έχουμε τις καλύτερες στον κόσμο!».

Σε πιο σοβαρό τόνο ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας πως «όσοι διέταξαν την κατασκευή αυτών των ψεμάτων που διαχέονται κατά του νεοεκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ και τα χρησιμοποιούν στην πολιτική αρένα είναι χειρότεροι από πόρνες, δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό».

Την βρετανική αναφορά είχε διαψεύσει νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτηρίζοντας τον Στιλ ως ένα «φυγόδικο απατεώνα της MI6», με τον Πούτιν να λέει πως είναι παράλογο να πιστεύει κανείς πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ασχολούνταν με τον Τραμπ σε μια εποχή που αυτός δεν είχε καμία ανάμιξη με την πολιτική. «Όταν ο Τραμπ ήρθε στη Μόσχα δεν ήταν στην πολιτική σκηνή, ήταν απλά ένας επιχειρηματίας, ένας πλούσιος Αμερικάνος. Νομίζετε πως οι μυστικές μας υπηρεσίες παρακολουθούν κάθε Αμερικάνο δισεκατομμυριούχο;»

Βέβαια, όπως σχολιάζει ο Guardian, είναι ακριβώς οι ρωσικές υπηρεσίες που έχουν μεγάλη παράδοση στο να δίνουν στη δημοσιότητα ενοχοποιητικά βίντεο για μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων, από πολιτικούς αντιπάλους του Πούτιν μέχρι δυτικούς διπλωμάτες.

Αλληλοκατηγορίες για κατασκοπεία
Από την πλευρά των ΗΠΑ πάντως, θεωρείται πως οι Ρώσοι είχαν ανάμιξη στην αμερικανική εκλογική διαδικασία, χακάροντας τους σέρβερ του Δημοκρατικού κόμματος και δίνοντας στη δημοσιότητα μια σειρά από email που εξέθεταν την Χίλαρι Κλίντον.

Η ρωσική πλευρά διαψεύδει αυτά τα συμπεράσματα με τον Λαβρόφ -που έκανε σήμερα την ετήσια ενημέρωση στα ΜΜΕ- να εκφράζει την ελπίδα πως υπό την προεδρία Τραμπ η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα βρεθεί πιο κοντά στη ρωσική αντίληψη, ενώ η φιλοσοφία Τραμπ για στροφή σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας είναι ακριβώς ότι «και ο Πούτιν θεωρεί ως προτεραιότητες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής».

Ο Λαβρόφ αρνήθηκε ότι υπάρχει πλάνο για σύσκεψη Πούτιν-Τραμπ στις επόμενες εβδομάδες, αλλά επιβεβαίωσε πως στελέχη της νέας αμερικανικής κυβέρνησης έχουν προσκληθεί να μετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Συριακό που θα γίνουν στο Καζακστάν την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα της απέλασης των 35 Ρώσων διπλωματών από την κυβέρνηση Ομπάμα, ο Λαβρόφ απάντησε πως Αμερικανοί κατάσκοποι με διπλωματική κάλυψη έχουν εντοπιστεί στη Ρωσία να μεταμφιέζονται με περούκες αλλά και ντύνονται γυναίκες, για να αποφύγουν τον εντοπισμό στις κινήσεις τους, συμμετέχουν σε διαδηλώσεις της ρωσικής αντιπολίτευσης, ενώ χρησιμοποιούν αυτοκίνητα χωρίς διπλωματικές πινακίδες. Ακόμη, κατηγόρησε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πως επιχειρούν με ιδιαίτερο ζήλο τα τελευταία χρόνια να στρατολογήσουν Ρώσους διπλωμάτες στις ΗΠΑ, δίνοντας παραδείγματα: έναν διπλωμάτη που τον προσέγγισαν σε ένα ιατρείο, ενώ σε κάποιον άλλο του άφησαν στο αυτοκίνητο 10.000 δολάρια σε μετρητά για να τον δελεάσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης