ΗΠΑ: Μυστηριώδης ασθένεια έχει αφήσει εκατοντάδες παιδιά παράλυτα την τελευταία τετραετία

ΗΠΑ: Μυστηριώδης ασθένεια έχει αφήσει εκατοντάδες παιδιά παράλυτα την τελευταία τετραετία

Οι οικογένειές των παιδιών που έχουν ασθενήσει είναι ανάστατες και ζητούν επίμονα εξηγήσεις από τους επιστήμονες, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν ικανοποιητική απάντηση

ΗΠΑ: Μυστηριώδης ασθένεια έχει αφήσει εκατοντάδες παιδιά παράλυτα την τελευταία τετραετία
Εκατοντάδες παιδιά στις ΗΠΑ έχουν μείνει παράλυτα από το 2012 έως σήμερα με τους επιστήμονες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά για την μυστηριώδη ασθένεια.  

H ασθένεια αυτή που πλήττει παιδιά εμφανίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια κι έκτοτε παραμένει άλυτος γρίφος για τους γιατρούς, σύμφωνα με τους "Los Angeles Times".
   
Οι οικογένειές των παιδιών που άρχισαν μέσα σε λίγους μήνες, έτσι ξαφνικά, να παραλύουν είναι ανάστατες και ζητούν επίμονα εξηγήσεις από τους επιστήμονες.  

Κλείσιμο
Η Έριν Ολιβέρα, μητέρα του Λούσιαν, δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο μικρότερός της γιος άρχισε ξαφνικά να εμφανίζει πρόβλημα στο περπάτημα. Αρχικά, έσερνε το αριστερό του πόδι και στη συνέχεια το μικρό αγόρι δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι του. Το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να κουνά τα μάτια του. Ο Λούσιαν νοσηλεύτηκε στο Λος Άντζελες. Εκεί οι γιατροί δεν ήξεραν τι θεραπεία να του χορηγήσουν. Ο μικρός παραπονιόταν ότι αισθανόταν τα πόδια του τόσο μαλακά, που δεν μπορούσε να τα κουνήσει. Η αναπνοή του ξαφνικά έγινε γρήγορη και ένιωθε αδύναμη την αριστερή πλευρά του προσώπου του. 
Δυστυχώς, οι θεράποντες γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν διάγνωση.


Από το 2012, μέχρι σήμερα, εκατοντάδες παιδιά στις ΗΠΑ έχουν παραλύσει μέσα σε λίγους μήνες. 
Υπήρξαν γιατροί οι οποίοι, αφότου είδαν ασθενείς με παρόμοια συμπτώματα, ζήτησαν από τους ειδικούς να τους εξετάσουν για τον ιό της πολιομυελίτιδας. Τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά και στη συνέχεια οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον ιό του Δυτικού Νείλου.  Σε ορισμένους λιλιπούτειους ασθενείς οι γιατροί έκαναν εξετάσεις για εντεροιό D- 68 ("ξαδερφάκι" της πολιομυελίτιδας). Και αφού δεν κατάφεραν να κάνουν επίσημη διάγνωση,  "βάπτισαν" την μυστηριώδη ασθένεια ως "οξεία χαλαρή μυελίτιδα".

"Οξεία χαλαρή" για την ξαφνική και ολική παράλυση και "μυελίτιδα" για  τραυματισμό στο τμήμα του νωτιαίου μυελού που σχετίζεται με την κίνηση των μυών.
Από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, 120 παιδιά σε 34 πολιτείες των ΗΠΑ είχαν διαγνωστεί με οξεία χαλαρή μυελίτιδα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν τα επτά έτη.  Σύμφωνα με την καθηγήτρια Μανίσα Πατέλ, που ηγείται του τμήματος έρευνας για την "οξεία χαλαρή μυελίτιδα" στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ, οι ειδικοί ανησυχούν για αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης