Μέρκελ: Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με τους διακινητές

Μέρκελ: Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με τους διακινητές

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου πριν το κρίσιμο δείπνο εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο και τον Ιταλό πρωθυπουργό - Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν έχει «τελειώσει» μετά το Brexit

Μέρκελ: Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με τους διακινητές
«Η συνεργασία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό είναι σωστή, διαφορετικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους διακινητές», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος
Άνγκελα Μέρκελ
κατά την συνέντευξη τύπου στο ιταλικό αεροπλανοφόρο Γκαριμπάλντι, λίγο προτού ξεκινήσει το κρίσιμο δείπνο εργασίας με τον Ρέντσι και τον Ολάντ.

Στο συγκεκριμένο δείπνο εργασίας, όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή, μετά το σοκ της απόφασης των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψουν την Ένωση.
Κλείσιμο
 
Η καγκελάριος αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας με τα κράτη προέλευσης και διέλευσης μεταναστών «ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν στις χώρες στις οποίες διαμένουν».
 
Σχετικά με την οικονομία δήλωσε, δε, ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Γιούνκερ» και πως «όλοι επιθυμούν την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Άνγκελα Μέρκελ, τέλος, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «ο Ματέο Ρέντσι πραγματοποίησε στην Ιταλία μεταρρυθμίσεις που μπορούν να χαρακτηρισθούν ακρογωνιαίοι λίθοι για ένα βιώσιμο μέλλον».

Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν έχει «τελειώσει» μετά το Brexit


Η Ευρώπη «δεν έχει τελειώσει» μετά το Brexit, διεμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από το αεροπλανοφόρο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, στα ανοικτά της ιταλικής νήσου Βεντοτένε, έχοντας στο πλευρό του την Μέρκελ και τον Ολάντ.

«Πολλοί πίστεψαν μετά το Brexit ότι η Ευρώπη τελείωσε. Αυτό δεν ισχύει», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, λίγο προτού παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με την Μέρκελ και τον Ολάντ, με τους οποίους θα συζητήσει τους τρόπους που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή, μετά το σοκ της απόφασης των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψουν την Ένωση.

«Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, είναι ο κατακερματισμός, η διαίρεση» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Η συνάντηση των τριών ηγετών σήμερα στη Μεσόγειο πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την 16η Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα κι η οποία συγκλήθηκε στον απόηχο του Brexit.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον Ιταλό πρωθυπουργό επισκέφθηκαν τον τάφο του Αλτιέρο Σπινέλι, του «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης», που βρίσκεται στη νήσο Βεντοτένε. Ο Ματέο Ρέντσι αναφέρεται συχνά στο έργο του άνδρα που θεωρείται ως ένας εκ των μεγάλων εμπνευστών του ευρωπαϊκού σχεδίου, τον οποίο ο Μπενίτο Μουσολίνι φυλάκισε το 1941 σε αυτή τη νήσο, μεταξύ της Ρώμης και της Νάπολης.

Οι τρεις ηγέτες αφήνουν άνθη στον τάφο του Αλτιέρο Σπινέλι



Ολάντ: Όνειδος για τη διεθνή κοινότητα αν δεν βρει λύση για τη Συρία


Καυστικός, αλλά χωρίς πρόταση εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στην αναφορά του για τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, συνέπεια του οποίου είναι η προσφυγική κρίση και η έλευση εκατομμυρίων ανθρώπων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε τη Δευτέρα (22/8) ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να νιώσει ντροπή στην περίπτωση που δεν γίνει τίποτα ώστε τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

«Γνωρίζουμε ότι μαίνονται συρράξεις που παραμένουν άλυτες και σκέφτομαι τι συμβαίνει στην Συρία, την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χαλέπι, αυτήν την ανθρωπιστική καταστροφή η οποία κάποια στιγμή θα αποτελέσει όνειδος στην διεθνή κοινότητα στην περίπτωση που δεν κάνουμε τίποτα» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ μιλώντας σε δημοσιογράφους κι έχοντας στο πλευρό του την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης