Γαλλία: Επιβάτες γράφουν την τελευταία τους επιθυμία πριν ταξιδέψουν με τρένο

Γαλλία: Επιβάτες γράφουν την τελευταία τους επιθυμία πριν ταξιδέψουν με τρένο

Καλούνται να την αναρτήσουν σε μαυροπίνακα με επιγραφή «Πριν πεθάνω» - Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των τρομοκρατικών απειλών

Γαλλία: Επιβάτες γράφουν την τελευταία τους επιθυμία πριν ταξιδέψουν με τρένο
Μπορεί η Γαλλία να βρίσκεται σε κατάσταση «συναγερμού», έπειτα από τα φονικά «χτυπήματα» τζιχαντιστών και τις απειλές για νέες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος, όμως, στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι, βρήκαν τρόπο να ξορκίσουν το… κακό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Local ένα έργο τέχνης που έχει αναρτηθεί στον παρισινό σιδηροδρομικό σταθμό έχει προκαλέσει σάλο, καθώς ζητείται από τους επιβάτες που το επιθυμούν να εκφράσουν την τελευταία τους επιθυμία πριν επιβιβαστούν στο τρένο επιλογής τους.

Αναλυτικότερα, το έργο της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος Κάντι Τσανγκ είναι ένας μαυροπίνακας που φέρει επιγραφή «Πριν πεθάνω» και «ταξιδεύει» από χώρα σε χώρα από το 2011, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανάλογες αναρτήσεις σε 70 διαφορετικές χώρες.

Κλείσιμο
Στη Γαλλία, όμως, τη στιγμή που οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν σκορπίσει το θάνατο σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους, μοιάζει τουλάχιστον ακατάλληλο να τοποθετείται ένα τέτοιο έργο σε σιδηροδρομικό σταθμό, όσο απελευθερωτικό μπορεί να είναι να γράφει κανείς τις επιθυμίες του πριν έρθει το… τέλος.

Σε αυτό, μάλιστα, συμφωνούν και οι αρμόδιοι του σιδηροδρομικού σταθμού, οι οποίοι εκτιμούν πως είναι ατυχής η τοποθέτηση του έργου, αλλά παρ’όλα αυτά επισημαίνουν πως το έργο θα παραμείνει στο σημείο που βρίσκεται. 

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της Gare et Connexions που ανήκει στη σιδηροδρομική Γαλλική εταιρία SNCF τόνισε πως η τοποθέτηση του έργου είχε συμφωνηθεί πριν δύο χρόνια και προτού ξεκινήσουν οι επιθέσεις τζιχαντιστών στη χώρα.

«Δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στα δύο. Αναρωτηθήκαμε αν πρέπει να το καταργήσουμε, αλλά αποφασίσαμε ότι η ζωή προχωράει και ότι ο κόσμος πρέπει να εκφράζεται και χρειαζόμαστε λίγη ελπίδα σε αυτό τον κόσμο», είπε εκπρόσωπος της εταιρίας. 

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες, πάντως, που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του έργου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμούν την τέχνη.

«Είναι ανοησία. Φανταστείτε να συνέβαινε το ίδιο σε ένα αεροδρόμιο», είπε ένας Γάλλος στην εφημερίδα Le Parisien.

«Τώρα, όποτε πάμε σε σιδηροδρομικό σταθμό αναπόφευκτα θα σκεφτόμαστε τις επιθέσεις, έτσι όταν είδα τις λέξεις στον τοίχο εξεπλάγην», πρόσθεσε μία γυναίκα στην ίδια εφημερίδα, η οποία συμπλήρωσε πως το έργο σε γενικές γραμμές είναι όμορφο.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο ένας Μαροκινός που είχε εκπαιδευθεί με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία επιτέθηκε με μαχαίρι κατά επιβατών σε τρένο που είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ και είχε προορισμό το Παρίσι. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης