Στη Νότια Αφρική 33 λιοντάρια μετά από χρόνια κακοποίησης σε τσίρκα

Στη Νότια Αφρική 33 λιοντάρια μετά από χρόνια κακοποίησης σε τσίρκα

Μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες σε μικροσκοπικά κλουβιά και υποβάλλονταν σε καθημερινούς ξυλοδαρμούς

Στη Νότια Αφρική 33 λιοντάρια μετά από χρόνια κακοποίησης σε τσίρκα
Οι βρυχηθμοί των επιβλητικών «βασιλιάδων της ζούγκλας» έκαναν τον χώρο αποσκευών του διεθνούς αερολιμένα του Γιοχάνεσμπουργκ να σείεται το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από την προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε 33 λιοντάρια που διασώθηκαν από τσίρκα της Νοτίου Αμερικής.

Τα πανέμορφα (αν και ταλαιπωρημένα μετά από την χρόνια κακοποίησή τους) λιοντάρια έφθασαν χθες βράδυ στη Νότια Αφρική, όπου θα απελευθερωθούν σε ένα φυσικό καταφύγιο.



Σύμφωνα με την Γιαν Κρίμερ, πρόεδρος της Animal Defenders International (ADI), της ΜΚΟ που ανέλαβε αυτήν την τεράστια επιχείρηση μεταφοράς των άγριων ζώων, με όνομα «Πνεύμα ελευθερίας», όλα τα λιοντάρια έφτασαν στο νέο τους σπίτι σε καλή κατάσταση.
Κλείσιμο

«Αυτά τα πλάσματα έχουν υποφέρει τρομερά. Ζούσαν σε μικροσκοπικά κλουβιά, στις καρότσες φορτηγών όλη τους τη ζωή. Μερικά έχουν σπασμένα δόντια από χτυπήματα με μεταλλικούς σωλήνες που δέχτηκαν σε τσίρκα του Περού και της Κολομβίας. Σε μερικά έχουν αφαιρέσει τα νύχια. Είναι μια υπέροχη αίσθηση να τα φέρνουμε ξανά σπίτι τους, στην πατρίδα τους», ανάφερε η Κρίμερ κατά την άφιξη των ζώων, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.



Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τα 33 αιλουροειδή, τα 24 προέρχονται από το Περού και τα εννέα από την Κολομβία. Και οι δύο χώρες έχουν εγκρίνει νόμους που απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων στα τσίρκα, το 2011 και 2013 αντίστοιχα.

Έπειτα από την πολύωρη πτήση τους, τα όμορφα αιλουροειδή μεταφέρθηκαν με δύο φορτηγά στο νοτιοαφρικανικό καταφύγιο Emoya,  σε μια έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων κλειστή στο κοινό, όπου θα λάβουν φροντίδα και τροφή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης