Βίντεο: Σε φυλακή βάζουν οι Τούρκοι τους μετανάστες που επαναπροωθούνται

Βίντεο: Σε φυλακή βάζουν οι Τούρκοι τους μετανάστες που επαναπροωθούνται

Άνθρωποι στοιβαγμένοι στα κελιά μιας φυλακής στο Πεχλιβανκόι φωνάζουν απεγνωσμένα για ελευθερία

Βίντεο: Σε φυλακή βάζουν οι Τούρκοι τους μετανάστες που επαναπροωθούνται
Ένα μεγάλο πρόβλημα που συναντούν οι ελληνικές αρχές και οι Ευρωπαίοι απεσταλμένοι αναφορικά με την εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για την επαναπροώθηση των μεταναστών
, είναι η άρνηση των τελευταίων να επιστρέψουν στη γειτονική χώρα.

Το βίντεο που τράβηξε συνεργείο του Euronews και είδε το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνει τους λόγους για τους οποίους οι μετανάστες κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να αποφύγουν την επαναπροώθησή τους στην
Τουρκία
Κλείσιμο
, λέγοντας πως προτιμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Το ρεπορτάζ του διεθνούς δικτύου ακολουθεί τη διαδρομή περίπου 325 μεταναστών που επαναπροωθήθηκαν την Παρασκευή (8/4) από τη Λέσβο στην Τουρκία. Οι άνθρωποι αυτοί οδηγούνται με λεωφορεία σε κανονική φυλακή, στο Πεχλιβανκόι. Το ίδρυμα στο οποίο κλείνονται, φυλάσσεται από πάνοπλους αστυνομικούς. Είναι κλειδωμένοι μέσα, δίχως τη δυνατότητα εξόδου και τα παράθυρα στα κελιά τους είναι αμπαρωμένα με κάγκελα, μέσα από τα οποία διακρίνονται χέρια απόγνωσης, ενώ ακούγονται φωνές που λένε: «Βοήθεια, σώστε μας, ελευθερία».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι 325 μετανάστες μεταφέρθηκαν στη συγκεκριμένη φυλακή, όπου κρατούνται άνθρωποι που προέρχονται από το Πακιστάν, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των προσφύγων, αυτό αποτελεί ένα δείγμα όσων συμβαίνουν στην Τουρκία, καταδικάζοντας για μία ακόμη φορά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 20 Μαρτίου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης