Αίγυπτος: Ο Ιταλός φοιτητής που δολοφονήθηκε στο Κάιρο βασανίστηκε απάνθρωπα

Αίγυπτος: Ο Ιταλός φοιτητής που δολοφονήθηκε στο Κάιρο βασανίστηκε απάνθρωπα

Ο άτυχος νέος είχε μεταβεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για να εκπονήσει την διατριβή του για την οικονομία της Αιγύπτου

Αίγυπτος: Ο Ιταλός φοιτητής που δολοφονήθηκε στο Κάιρο βασανίστηκε απάνθρωπα
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την απάνθρωπη δολοφονία του 28χρονου Ιταλού φοιτητή, που βρέθηκε νεκρός σε χαντάκι, έξω από το Κάιρο στις 3 Φεβρουαρίου. Ο Giulio Regeni ήταν διδακτορικός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και είχε μεταβεί στην Αίγυπτο από τον περασμένο Σεπτέμβριο για να κάνει έρευνα για την οικονομία της χώρας.

Ο 28χρονος είχε εξαφανιστεί στις 25 Ιανουαρίου και τα αιγυπτιακά μέσα ανέφεραν, ότι παρόλο που εκείνη την ημέρα ήταν η πέμπτη επέτειος των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ, που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί πολιτικά με ομάδες αντιφρονούντων και τα κίνητρα της δολοφονίας του παραμένουν άγνωστα.

Όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής που έγινε στο Κάιρο, αλλά και μιας δεύτερης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ρώμη, όπου έφθασαν οι γονείς του άτυχου νέου με τη σορό του, ο Ιταλός φοιτητής βασανίστηκε επί μέρες, φέρει σοβαρό τραύμα στο λαιμό, έχει σπασμένα κόκαλα και μώλωπες σε όλο το σώμα, το οποίο σε ορισμένα μέρη του είναι καμένο.
Κλείσιμο

Ο Maurizio Massari, Ιταλός πρέσβης στο Κάιρο, δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera, ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο 28χρονος σε μεγάλο βαθμό βασανίστηκε και κακοποιήθηκε. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph ο Ιταλός φοιτητής είχε γράψει τουλάχιστον ένα άρθρο στην ιταλική αριστερή εφημερίδα Il Manifesto με ψευδώνυμο και συμμετείχε σε συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι ιταλικές αρχές έχουν αποστείλει ερευνητές στο Κάιρο για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με το κινητό του 28χρονου και τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ Βρετανοί συνάδελφοί του κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση Κάμερον να πάρει επίσημα μέρος σε συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση στις έρευνες για την δολοφονία του  φοιτητή.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου με ανακοίνωσή του τόνισε πως η αιγυπτιακή αστυνομία δεν έχει εμπλακεί στη δολοφονία του άτυχου Ιταλού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης