Ιταλός φοιτητής βρέθηκε νεκρός σε χαντάκι στο Κάιρο

Ιταλός φοιτητής βρέθηκε νεκρός σε χαντάκι στο Κάιρο

Ο 28χρονος Giulio Regeni ήταν διδακτορικός φοιτητής διεθνών και πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ - Ο άτυχος Ιταλός ζούσε από τον Σεπτέμβριο στο Κάιρο και έκανε την διατριβή του για την αιγυπτιακή οικονομία

Ιταλός φοιτητής βρέθηκε νεκρός σε χαντάκι στο Κάιρο
Μυστήριο καλύπτει, προς το παρόν, τον θάνατο του Ιταλού φοιτητή Giulio Regeni στο Κάιρο. Ο 28χρονος ζούσε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα από τον Σεπτέμβριο και έκανε την διατριβή του στην οικονομία της χώρας καθώς ήταν διδακτορικός φοιτητής του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Ο άτυχος νέος είχε εξαφανιστεί από τις 25 Ιανουαρίου και βρέθηκε νεκρός μέσα σε χαντάκι στις παρυφές του Καΐρου. Το σώμα του έφερε σημάδια βασανισμού ενώ σε κάποια σημεία ήταν καμένο. Τα αιγυπτιακά μέσα αναφέρουν ότι, παρόλο που ο 28χρονος εξαφανίστηκε στις 25 Ιανουαρίου, την πέμπτη επέτειο των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχίρ, που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί πολιτικά με ομάδες αντιφρονούντων και τα κίνητρα της δολοφονίας του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Paolo Gentiloni, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του φοιτητή και, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ιταλική κυβέρνηση ζητά από την Αίγυπτο να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξιχνιαστεί ο μυστηριώδης φόνος.

Κλείσιμο
Ο 28χρονος φοιτητής καταγόταν από την περιοχή Φρίουλι - Βενέτσια Τζούλια, μια αυτόνομη περιφέρεια της βορειοανατολικής Ιταλίας και η Debora Serracchiani, πρόεδρος της περιφέρειας, δήλωσε για την δολοφονία: «Είμαστε απογοητευμένοι από το τραγικό γεγονός. Ελπίζαμε με όλη μας την δύναμη ότι δεν θα ήταν αυτό το αποτέλεσμα (της εξαφάνισης), οι σκέψεις μας είναι κοντά στην οικογένειά του, που έχει περάσει απερίγραπτη αγωνία».

Άντρες της Ιταλικής αστυνομίας και Ιταλοί ιατροδικαστές αναμένεται να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο για να βοηθήσουν την αιγυπτιακή αστυνομία στην διερεύνηση του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης