Ο Έλληνας νεκρός στο μακελειό της Καλιφόρνια είχε τσακωθεί δύο εβδομάδες πριν με τον δράστη

Ο Έλληνας νεκρός στο μακελειό της Καλιφόρνια είχε τσακωθεί δύο εβδομάδες πριν με τον δράστη

Ο 52χρονος μιλούσε συχνά ανοιχτά κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους - Το FBI βρήκε χιλιάδες σφαίρες και πολλές αυτοσχέδιες βόμβες στο σπίτι των δραστών

Ο Έλληνας νεκρός στο μακελειό της Καλιφόρνια είχε τσακωθεί δύο εβδομάδες πριν με τον δράστη
Ένας 52χρονος Έλληνας συγκαταλέγεται στη λίστα με τα θύματα της φονικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη σε κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο Σαντ Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι μίλησαν με τη σύζυγο του άτυχου Νικόλαου Θαλασσινού, ο 52χρονος ήταν συνάδελφος του δράστη.

Πιο αναλυτικά, η Τζένιφερ Θαλασσινού, σύζυγός του Έλληνα που έχασε τη ζωή του, αποκάλυψε ότι ο άντρας της δούλευε ως επιθεωρητής υγείας στην επαρχία του Σαν Μπερναντίνο, σε μια «μικρή ομάδα» στην οποία εργαζόταν και ο μακελάρης, Σαϊέντ Φαρούκ.

Κλείσιμο
«Είχε δουλέψει μαζί του. Μου είχε μιλήσει για εκείνον αλλά δεν είχε πει κάτι αρνητικό», είπε η κυρία Θαλασσινού στους NYT, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν γνωρίζει αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Ωστόσο, η σύζυγός του άτυχου Έλληνα αποκάλυψε ότι εκείνη και ο άντρας της ανήκαν στην αίρεση του Μεσσιανικού Ιουδαϊσμού και πως ο 52χρονος μιλούσε συχνά ανοιχτά κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα, είπε ότι αν ο σύζυγός της γνώριζε ότι ο δράστης είχε αποκτήσει εξτρεμιστικές ιδέες ή είχε σχέσεις με τζιχαντιστές, τότε «θα είχε πει κάτι».

Σημειώνεται ότι από την επίθεση στο κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες την Πέμπτη 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 17 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail δύο εβδομάδες πριν το μακελειό ο Θαλασσινός είχε μια έντονη διαφωνία για θέματα θρησκείας με τον Σαίντ Φαρούκ, τον 27χρονο που έχει αναγνωριστεί από την αστυνομία ως ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης.

Φίλη του Θαλασσινού κατέθεσε ότι έτυχε να μιλήσει στο τηλέφωνο μαζί του τη στιγμή που είχε μια συζήτηση με τον Φαρούκ. Όπως της είπε αναφερόμενος στο όνομα του 28χρονου αυτός πίστευε ότι το Ισλάμ ήταν μια ειρηνική θρησκεία και ότι οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν το Ισλάμ. Ο Θαλασσινός ήταν γνωστός, σύμφωνα με την ίδια, για τις φιλικές προς το Ισραήλ απόψεις του και την κριτική του στο Ισλάμ την οποία εξέφραζε συχνά μεσω Facebook.


«Μακελειό»

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο χώρο του μακελειού χρησιμοποίησαν τη λέξη «μακελειό» για να περιγράψουν τις εικόνες που αντίκρισαν. Σύμφωνα με την αστυνομία ο Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ πυροβόλησαν 75 φορές με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 14 άτομα και να τραυματίσουν άλλα 21.

Αυτό που προβληματίζει τους πράκτορες του FBI που ερευνούν την υπόθεση είναι ο βαρύς οπλισμός και τα πυρομαχικά που είχε στην κατοχή του το ζευγάρι καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν περισσότερες από 5.000 σφαίρες αλλά και τουλάχιστον 12 αυτοσχέδιες βόμβες.

Οι αμερικανοί πράκτορες προσπαθούν, επίσης, να διακριβώσουν τι είδους ήταν η σχέση που είχε ο Φαρούκ με ισλαμιστικές οργανώσεις καθώς εντοπίστηκαν διάλογοι του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άτομα που ανήκουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης