Τα ροδάκινα υπήρχαν στη Γη πριν την «εμφάνιση» του ανθρώπου

Τα ροδάκινα υπήρχαν στη Γη πριν την «εμφάνιση» του ανθρώπου

Βρέθηκαν στην Κίνα απολιθώματα ηλικίας 2,5 εκατ. ετών, τα οποία αλλάζουν όλα όσα υποθέταμε για την προέλευση των φρούτων – Τα αμέσως παλιότερα ευρήματα ήταν μόλις 8.000 ετών

Τα ροδάκινα υπήρχαν στη Γη πριν την «εμφάνιση» του ανθρώπου
Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι το ροδάκινο που κρατάει στο χέρι του «κουβαλάει» DNA 2,5 εκατομμυρίων χρόνων; Και όμως, παλαιοντολόγοι στην Κίνα απέδειξαν ότι το ροδάκινο, το φρούτο που ευδοκιμεί και στη χώρα μας, υπήρχε στη Γη πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση του Homo Sapiens, της μορφής δηλαδή του σύγχρονου ανθρώπου. Για την ακρίβεια, βρέθηκαν οκτώ απολιθώματα από ροδάκινα ηλικίας 2,5 εκατ. ετών στην περιοχή Κουνμίν. 

Τρία από τα απολιθώματα που βρέθηκαν


Όπως ανέλυσε ο επικεφαλής των ερευνών, Τάο Σου, η χρονολόγηση των ευρημάτων έδειξε ως χρόνο προέλευσης την εποχή του Πλειόκενου, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς μέχρι τώρα, είχε δημιουργηθεί η πίστη ότι τα ροδάκινα και άλλα φρούτα, εξελίχθηκαν μετά την εμφάνιση του ανθρώπου και μέσω παρεμβάσεων του τελευταίου.
Κλείσιμο

Η περιοχή στην οποία διεξάγονται οι έρευνες


«Στείλαμε τα δύο από τα ενδοκάρπια των ροδάκινων που βρήκαμε για ειδική εξέταση και πιστοποιήσαμε ότι είναι 2,5 εκατ. ετών», δήλωσε ο Τάο Σου, εκφράζοντας την έκπληξή του. Και δικαίως, καθώς το παλιότερο έως τώρα εύρημα ροδάκινου, πήγαινε μόλις 8.000 πίσω στο χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης