Βίντεο: Η ισχυρή έκρηξη κοντά σε σταθμό Μετρό στην Κωνσταντινούπολη

Βίντεο: Η ισχυρή έκρηξη κοντά σε σταθμό Μετρό στην Κωνσταντινούπολη

Ο δήμαρχος του Μπαϊραμπασά υποστηρίζει ότι επρόκειτο για έκρηξη βόμβας - Δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές αναφορές για ένα νεκρό - Τουλάχιστον πέντε τραυματίες

Βίντεο: Η ισχυρή έκρηξη κοντά σε σταθμό Μετρό στην Κωνσταντινούπολη
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης, όταν σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη κοντά σε σταθμό Μετρό στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από τον σταθμό Μπαϊραμπασά, ενώ ακούστηκε σε πολλά σημεία της περιοχής και αρχικά, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου έκαναν λόγο για βλάβη σε μετασχηματιστή. Ωστόσο, στη συνέχεια αρκετά ήταν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε πεζογέφυρα κοντά στη στάση του μετρό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της συνοικίας Μπαϊράμπασα, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι οι δράστες στόχευαν αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων.

Ο δήμαρχος, Ατίλα Αβντινέρ, τόνισε ακόμη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber πως η έκρηξη δίπλα στο σταθμό του μετρό σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπάρχει ένας νεκρός.

Κλείσιμο
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, νωρίτερα είχε δηλώσει πως διενεργείται έρευνα, επισημαίνοντας πως παραμένουν άγνωστα τα αίτια της έκρηξης, χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.



Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν άνδρες των αστυνομικών αρχών και ειδικοί πυροτεχνουργοί, καθώς και ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του σταθμού, ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια των συρμών αλλά και του τραμ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο δήμος «ακούστηκε ήχος που έμοιαζε με έκρηξη».

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι αναρτήσεις χρηστών του Twitter που ανέφεραν ότι άκουσαν την έκρηξη, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι τις περιοχές Σισλί και Μπεγιογλού, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησαν καταγράφονται πολίτες να τρέχουν κατά μήκος των γραμμών.

Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που ακόμα και τα παράθυρα συρμού, αλλά και αυτοκινήτων που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στον σταθμό έσπασαν. 

Την ίδια στιγμή, η τουρκική αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους στη γύρω περιοχή και εμπόδιζε τους πολίτες να κινηθούν προς το σημείο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών άνδρες των αστυνομικών αρχών κινήθηκαν προς τη γέφυρα όπου λέγεται ότι είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.  

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης





Βίντεο από το σταθμό του μετρό


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης