Ισπανία: Σε «ελεύθερη πτώση» οι Podemos σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ισπανία: Σε «ελεύθερη πτώση» οι Podemos σύμφωνα με δημοσκόπηση

Από «φαβορί» στην τέταρτη θέση το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας - Συγκεντρώνει μόλις 10,8% στην εκτίμηση ψήφου

Ισπανία: Σε «ελεύθερη πτώση» οι Podemos σύμφωνα με δημοσκόπηση
Λίγες εβδομάδες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές στην Ισπανία, δημοσκόπηση αλλάζει το σκηνικό καθώς προβλέπει νίκη του Μαριάνο Ραχόι και σημαντική πτώση των Podemos.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εκτίμηση ψήφου σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Κοινωνιολογικό Κέντρο Ερευνών (CIS), το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του Μαριάνο Ραχόι παραμένει πρώτο με 29,1%, χωρίς να σχηματίζει κυβέρνηση αυτοδυναμίας.

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, οι Σοσιαλιστές (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ έρχονται δεύτεροι με 25,3%, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι Ciudadanos του Άλμπερτ Ριβέρα με 14,7%.

Τέταρτοι έρχονται οι Podemos με μόλις 10,8%, με τους Ισπανούς ψηφοφόρους να στρέφουν την πλάτη τους στον Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Η τρίτη θέση που καταλαμβάνουν οι Ciudadanos αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς το κόμμα του 42χρονου Σάντσεθ αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα και να αποτελέσει ρόλο-κλειδί για το σχηματισμό κυβέρνησης.



Άλλωστε, με τα ποσοστά που αναδεικνύονται σε αυτή τη δημοσκόπηση δύσκολα κάποιο από τα κόμματα θα κατορθώσει να κερδίσει με αυτοδυναμία, με αποτέλεσμα οι Ciudadanos, που τετραπλασίασαν την δύναμή τους, να λαμβάνουν το ρόλο του ρυθμιστή.

Όλα αυτά, ενώ ο Μαριάνο Ραχόι επισημαίνει πως στόχος του είναι η πρωτιά τονίζοντας πως οι πολίτες αυτό που επιθυμούν από την κυβέρνηση είναι η επίλυση των προβλημάτων τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης